Strašidla a pověsti staré Prahy

Strašidla a pověsti staré Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335969/strasidla-a-povesti-stare-prahy-pTZ-335969.png 5 2 2

Drobný soubor historek o strašidlech z Pražského hradu, Vyšehradu, Starého a Nového Města. Černobílé ilustrace.

milamarus
milamarus
11.10.2023 5 z 5

Pestrá sbírka strašidelných příběhů, jejichž prostřednictvím můžete poznávat tajemství pražských ulic, domů a posmrtný život jejich (ne)hodných obyvatel. Spolu s nimi tu jsou také zlomyslní skřítci, vodníci, ohnivá strašidla, čerti.... no, však poznáte sami. :-)
Chválím praktické místopisné rozdělení do sedmi oddílů - Pražský hrad a Hradčany, Malá Strana, Staré Město, Josefov,... ; chválím krátký rozsah jednotlivých vyprávění, kdy k pointě stačí pár řádků. // Dávám maximální počet hvězdiček a přidávám štítky. Šestnáctá příčka letošní čtenářské výzvy obsazena.
------------------------------
CITÁT:
Pokud si tedy nejste jisti dobrotou své ženy, držte se od Tomášské ulice dál.

RMarkéta
RMarkéta
14.01.2020 5 z 5

Malá útlá knížečka nebo spíše takové sešitové vydání. Koupila jsem si jako milou vzpomínku na návštěvu Muzea strašidel. Nejvíce mě zajímaly pověsti z Malé Strany. Tam se procházím nejraději. Je to magický kout Prahy, na který nedám dopustit. Zvláště Kampa má své nezaměnitelné kouzlo. Pokud se tam vypravíte krátce po rozednění, když ještě turisti nevylézají ze svých hotelových nor, můžete potkat vodníka Kabourka. Třeba vás požádá o lahvové pivo. Ale pražské pověsti a legendy nejsou jen mírumilovných rázovitých figurkách jako je tato. Někdy je nebezpečné vystrčit na ulici nos.