Nestrácajte vieru

Nestrácajte vieru https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110572/nestracajte-vieru.jpg 4 34 6

Tento príbeh sa odohráva v priebehu ôsmich rokov. Vznikol vďaka spolupráci s dvoma skvelými mužmi – Albertom Lewisom a Henrym Covingtonom –, ktorí mi podrobne porozprávali o svojom živote, ako aj s ich rodinami, deťmi a vnúčatami. Vyjadrujem im za to veľkú vďačnosť. Všetky stretnutia a rozhovory sa skutočne odohrali, no aby rozprávanie plynulo hladšie, na niekoľkých miestach nastal časový posun, takže napríklad do rozhovoru z novembra jedného roku sa mohla dostať časť rozhovoru z novembra predchádzajúceho roku. A hoci je táto kniha o viere, nie som odborníkom na náboženstvá a kniha nie je návodom, ako sa správne riadiť konkrétnou vierou. Skôr som ju napísal v nádeji, že všetky viery môžu nájsť v príbehu niečo univerzálne.... celý text

Literatura světová Náboženství
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Have a little faith (a true story) , 2009


více info...

Přidat komentář

Hanina61
24.01.2020 5 z 5

"Na počátku byla otázka. Na konci odpověď na tuto otázku. Bůh zpívá, my si broukáme s ním, melodií je mnoho, ale všechno je to jedna píseň - ta samá překrásná lidská píseň.
Zamiloval jsem se do naděje."
Snad postačí napsat, že to je vedle Albomových "Úterků s Morriem" jedna z nejkrásnějších - nejlidštějších - knih, co jsem kdy četla. :-)

petrarka72
17.08.2019 5 z 5

Mimořádně působivý, průzračným stylem napsaný a prožitý/ procítěný/ pronikavý příběh o víře, lidskosti a o tom, že nejsme jen naší minulostí. Rabí, pastor Henry a hledající novinář. Přečtete rychle, strávíte pomalu.


ibs
25.04.2019 4 z 5

Jedna z naj knih od Mitcha Alboma a ozaj velmi pekny styl pisania.

Kvothe
01.01.2015 2 z 5

Souhlasím s oběma příspěvky (kilometr a Danafantom), za sebe jen dodám toto: je to skutečně dobře udělaná kniha (ve smyslu well made play) - tedy zručně výborně sepsaný ničím zvláštním nevynikající příběh. Albom však umí dojemně vyprávět a zvolil si k tomu vhodné téma. Jen je škoda, že do svého zručného a dojemného vyprávění nepřidal více hlubších myšlenek - bohužel jen (velmi pěknými slovy!) sděluje již tisickrát omlété informace o víře a o tom jak může zbožný člověk moudře nahlížet na svět.

Podobné knihy nemám příliš v lásce a ani tuto jsem neplánoval přečíst, ale ze zde nepodstatného důvodu jsem jí otevřel a po přečtení musím říci, že jsem byl příjemně překvapen jak dobře se četla. Zároveň nevnucovala žádné názory na víru či náboženství, takže se nanaplnila obava, kterou jsem při prohlédnutí obálky měl.

kilometr
17.10.2014 5 z 5

Dobře udělaná kniha.Ze začátku mě příběh Henryho moc nebral.Musím ovšem uznat,že to měl Albom dobře promyšlené a dávám palec nahoru.90%.

Danafantom
12.10.2014 4 z 5

Autor zde vypráví příběh. Ráda "poslouchám" vyprávění. Je to na dnešní dobu takové pomalé, a tak mě to uklidňuje :-) Byla to pro mě tedy příjemná knížka, a také zajímavá v tom, jak vnímají svou víru ostatní lidé, zde v kontextu svých náboženství, židovství a křesťanství.