Nepřestávej tančit

Nepřestávej tančit https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158065/neprestavej-tancit-158065.jpg 3 20 6

Asi lze jen těžko říci, která bolest je ze všech největší. Už proto, že je nám dána rozdílná citlivost. Ztráta dítěte, odcházení rodičů, týrání nebo ponížení, jsme-li opuštěny, odmítnuty. S tím vším se musí vyrovnat hrdinky prózy Heleny Tyburcové. Osudy přítelkyň podkresluje autorka vlastní životní zkušeností, tím, co ji samotnou zaskakuje. Příběhy se prolínají a odehrávají v různých časových rovinách. Dominuje období, které se autorky dotklo obzvlášť silně. Odcházení rodičů. Čas, kdy se ocitáme uprostřed… z jedné strany děti (natažená ruka), z druhé rodiče (prosebně se natahující), s nimiž se pouto začíná nenávratně trhat. „Nejsme už mladé a nejsme ani staré. Ztrácíme dřívější sebejistotu a odolnost, přitom se od nás žádá nemožné, že to všechno ustojíme. “ Ženské hrdinky knihy Nepřestávej tančit mají jedno společné. Jsou sice zranitelné, ale silné. Stejně jako mnoho jiných žen tancují životem rychlými kroky. A přes své pády se na sebe a na svět nepřestávají dívat s nadhledem.... celý text

Přidat komentář

martulkat
20.03.2021 5 z 5

Kniha mě bavila, nachází se v ní humor, vážnost i místa, kdy člověk přemýšlí, jak to má vlastně on sám ve svém životě. Zvláště pak ve vztahu k rodičům...doporučuji přečíst, určitě si zaslouží vyšší hodnocení.

Mili26
07.04.2018 3 z 5

Úvod na přebalu knihy sliboval dojemné a vzletně popsané těžké chvíle, s humorem a nadhledem překonané. Což se zpočátku i dařilo. Ale knížce moc nepomohlo neustálé opakování bolavých životních událostí, jakoby drsná fakta sama o sobě nestačila. Také slovo "nevyučená" asi pětkrát čtené, ztratilo původní kouzlo. Popisováné pracovní záležitosti vyloženě nezáživné jsem přeskakovala. Škoda.


orinka3
19.11.2015 2 z 5

Ono je asi dost těžké psát o životě, který je sám o sobě v podstatě pořád dokola. Pokud ho člověk jenom "opisuje", pak je stereotypní i kniha o něm. A právě to se bohužel autorce povedlo. Podle mého názoru by knize prospělo více škrtů v textu. Je prostě....příliš užvaněná, monotónní. A málo vtipná.

princesse
03.03.2015 4 z 5

Docela čtivá knížka, ale místy jsem četla mezi řádky, někdy až přílišné pitvání a na můj vkus zbytečně podrobné a zdlouhavé popisování. Ale celkově určitě zajímavý příběh několika životů, někdy hodně smutné vyprávění, ale tak to ostatně bývá.

myšpa
25.08.2013 5 z 5

Je to krásná kniha, čte se výborně a je k zamýšlení. Myslím si, že se hodí pro všechny generace.Doporučuji k přečtení.

Lidka
21.07.2013 4 z 5

Je to takové čtení pro ženy, nejsou zde žádné "velké" myšlenky, ale rozhodně to není čtení bezduché a laciné. Prostě každý věk má své kouzlo a své zcela specifické problémy. A tohle jsou problémy zralých žen. Bojí se o své již odrosté děti, o svá vnoučata o rodiče, které chtějí chránit před nemocemi a špatnými zprávami, ... a na druhé straně mají pocit / a pravdivý pocit/ , že i ony chtějí ještě mít trochu radosti z toho svého, tak rychle ubíhajícího vlastního života.

Štítky knihy

osudy žen

Autorovy další knížky

Helena Tyburcová
česká, 1949
2018  74%Dokud jsme dva
2009  68%Čas minisukní
2013  58%Nepřestávej tančit

Kniha Nepřestávej tančit je v

Právě čtených1x
Přečtených28x
Doporučených3x
Knihotéce31x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x