Nepotopitelná Greta James

Nepotopitelná Greta James https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508852/bmid_nepotopitelna-greta-james-xE6-508852.jpeg 4 22 7

Po náhlé smrti své matky a několik týdnů před vydáním druhého alba se Greta Jamesová na pódiu zhroutí. Gretina kariéra se náhle ocitne v ohrožení. O několik měsíců později Greta souhlasí, že bude otci dělat společnost na plavbě po Aljašce, kterou si její rodiče koupili na oslavu čtyřicátého výročí. Může to být jejich poslední šance jak zacelit rány po společné ztrátě. Cesta se však pro oba stane objevnou, stejně jako pro Bena Wildera, okouzlujícího historika, který se potýká s velkým životním otřesem. Na moři a daleko od zaplněných sálů Greta znovu najde samu sebe... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Unsinkable Greta James , 2022


více info...

Přidat komentář

Mandlevest
02.10.2023 3 z 5

Začátek mě bavil moc, ale tak od třetiny se mi kniha zdála rozvláčná a ani žádná z postav se mi moc pod kůži nedostala. Děj plynul tak nějak po povrchu, sem tam sice něco vyplavalo, ale zápletky se mi zdály trochu samoúčelné, v podstatě jen přidaly nějakou tu kapitolu navíc. Konec to trošku vylepšil, ale jako celek musím hodnotit průměrně, na knihu si zřejmě za pár týdnů nevzpomenu. Závěrem: čekala jsem trochu více, námět vypadal na čtivý, emotivní rodinný příběh, který jsem, po slibném začátku, nenašla. A nepomohla ani Aljaška. Škoda.

MichaelaF
31.07.2023 3 z 5

Neurazila, ale ani nijak výrazně nenadchla. :-)


Zrzavá_Tereza
27.06.2023 3 z 5

Námět na příběh - za mě super. Jen to zpracování trošku pokulhávalo.
S knihou jsem počítala jako s oddechovkou, tou taky byla. Jen je trochu zavádějící anotace knihy, protože na vás může příběh působit jako nějaké drama a tím opravdu není.
Příběh nejde do hloubky, jen tak klouže po povrchu a za pár týdnů už o knížce a Gretě ani nebudu vědět.

alzbeta4340
09.04.2023 5 z 5

Byla mi sympatická - Greta Jamesová. Muzikantka a zpěvačka, co prorazila na nezávislé scéně svým prvním albem. Ještě není všeobecně známá, ale spoustu svých fanoušků už má. Po smrti matky se na pódiu psychicky zhroutí, a ve své hudební přestávce jede jako doprovod svého otce na vyhlídkovou plavbu na Aljašku. S otcem nijak zvlášť dobře nevychází, ale Aljaška je nádherná a navíc potká Bena... A jak to dopadne si musí každý přečíst sám...

bookcase
15.03.2023 5 z 5

Melancholický příběh o rodičích a dětech, o ztrátě milovaného člověka a o rozdílných názorech na život.

klodnerovic
24.01.2023 5 z 5

Nijak zvlášť objevný příběh, přesto dojemný a čtivý. A super název. S ohledem na to, že jde o příběh, který se odehrává na výletní lodi, a hlavní hrdinka je bojovnice.

kristy.books
19.12.2022 4 z 5

Nepotopiteľná je pomerne emotívny príbeh, v ktorom sa rieši viacero závažných tém - smrť blízkeho človeka, vyrovnávanie sa so stratou, naštrbené rodinné vztahy...

Greta už od detstva milovala hudbu, no kým mama ju v hudobnej kariére od začiatku podporovala, otec s tým nikdy nesúhlasil, pre svoju dcéru si predstavoval iný život. Ich vzťah sa postupom rokov čoraz viac ochladzoval, až nakoniec vôbec nedokázali nájsť spoločnú reč a neustále sa hádali. Mama im vždy robila prostredníka, no teraz tu nie je a ani jeden z nich netuší, ako to bez nej zvládnu, najmä keď spolu majú stráviť celý týždeň na zaoceánskej lodi smerujúcej na Aljašku.

Nečakaná smrť matky Gretu veľmi zasiahla, až musela načas prerušiť svoju kariéru a nedokáže si predstaviť, že by sa mala opäť predstaviť pred publikom. Miestami mi jej bolo veľmi ľúto, otec sa k nej správal dosť kruto, až som nechápala, ako môže byť rodič k svojmu dieťaťu takýto necitlivý, neustále jej podkopávať nohy a znevažovať to, čo ju tak baví. Aj ona však mala maslo na hlave a niekedy som jej úplne nerozumela. Obaja sa snažili svoj vzťah nejak napraviť, ale nebolo to jednoduché a viackrát si navzájom ublížili. Bolo tu naozaj mnoho emotívnych momentov, keď sa mi tlačili slzy do očí.

Samozrejme, nechýbala ani trocha romantiky (Greta sa na lodi zoznámila s historikom Benom, milovníkom Jacka Londona), hoci táto linka sa vyvíjala iným smerom, ako som čakala.

Čo musím pochváliť je krásne prostredie Aljašky, to spoločne s plavbou na lodi veľmi pekne dotváralo celý príbeh.

Musím sa priznať, že som čakala trochu odlišný príbeh, ale to, čo som dostala, sa mi tiež páčilo.