Neplavec

Neplavec https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520305/bmid_neplavec-64ca7f724ab4b.jpg 3 19 4

Dokáže Neplavec proplavat střední školou? Honzovi je sedmnáct a chodí do třeťáku na střední. S učením nemá problémy, rodiče jsou v pohodě, spolužáci taky, s holkou randí, a dokonce sehnal i fajn brigádu. Jenže přes to všechno jeho život vůbec není easy. Má pocit, jako by se nemohl hnout z místa a všude kolem něj pomalu stoupala chladná kalná voda. A to je zlý, moc zlý. Honza je totiž neplavec.... celý text

Přidat komentář

Knihotyna
23.01.2024 2 z 5

První přečtená kniha tohoto roku od nakladatelství Cooboo.
Rovnou si můžeme říct, že si nejsem úplně jistá zda jsem příběh pochopila správně či zda je to jeden z těch příběhů, který si můžete "dokončit" sami, dle svého uvážení.
Knížka je krátká, příběh rychle ubíhá. Dostáváme se do života Honzy, studenta, který získal přezdívku Neplavec, protože zkrátka neumí plavat. Jenže Honza se zdá být neplavcem i v životě a zkrátka v tom neumí chodit.
Co oceňuji byly různé zajímavosti, kterými je knížka obohacená.
Celkově se mi kniha četla dobře, ale příběh mě nechal spíše "zhnusenou" z dnešní doby. Naopak oceňuji Honzovo vnímání a popis - jak krajiny, tak třeba vztahů.
Kniha by se dala shrnout jako vhled do života obyčejného kluka, který nezapadá a v jehož životě není nic tak, jak se na první pohled zdá :)!

Lucie_1986
07.01.2024 4 z 5

Po knizce jsem sahla v knihovne, ze se s ni vratim do svych studentskych let :-) Cetla se velice hezky, predem jsem si nic nezjistovala o autorovi. Cekala jsem, ze ji psal opravdu mladistvy chlapec :-) Cemuz tak neni. Ale nevadi. Jak uz bylo receno, k velkem obratu dochazi az na konci cele knihy, v okamziku, kdy konci.


Hellokittyz
12.12.2023 3 z 5

Kniha mě moc osobně nezaujala. Kniha se mi líbila tak do půlky pak ke konci byla taková rychlá. Konec jsem moc nepochopila. Mimo to příběh byl hezký.

Niamh15
12.11.2023 3 z 5

Bohužel to skončilo ve chvíli, kdy se to začínalo rozjíždět. Bylo to fajn, ale ten konec vyvolal hromadu otázek. Jinak celkem povedená sonda do života "obyčejného" českého středoškoláka, který se poněkud vymyká škatulkám.