Z říše tajemství a záhad

Z říše tajemství a záhad https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64483/z-rise-tajemstvi-zahad-64483.jpg 1 4 2

Pozornost autorky se zaměřuje například k paralelním světům, k tajemným planetám, záhadné minulosti lidstva a také UFO, ale zejména ke specificky české tajemné realitě, takže se například dozvíme zajímavosti o tajemstvích Pražského hradu, o Golemovi, o záhadných jevech roudnického zámku, hraběnčině kříži a samozřejmně o doktoru Faustovi.... celý text

Záhady
Vydáno: , Dialog
více info...

Přidat komentář

Pirkus
08.08.2017 odpad!

Malý vůz není souhvězdím. Chemická pec též ne (pouze Pec).

Uváděný Korabl4 jsem nalezl jako Sputnik 9. Potíží je, že tento stroj nestartoval v roce 1960, ale 1961 a nebyl ani určen k výzkumu Marsu.

Autorka píše, že je podivné, když si egyptský stát dělá nárok na egyptská dědictví a egyptologové musí vše dát egyptským muzeím. Není to snad dobře?

Pokud někdo píše o UFO, měl by si zjistit, co tato zkratka znamená.

Autorka uvádí trojitou snahu o dopravení kamene pro Plečnikův monolit. Nalezl jsem pouze zmínky o dvou pokusech (1 neúspěšném).

Fravra
29.12.2012 3 z 5

Kniha pro milovníky záhad a konspirací od české autorky zaměřená hodně na náměty z českých reálií, čímž se liší od podobných knih zahraničních autorů. Námětově bohatá kniha je rozdělena do 6 sekcí: UFO a mimozemšťané, Záhadná minulost lidstva, Tajemství velkých kamenů, Tajemno v Čechách, Velcí mágové a zasvěcenci, Paralelní světy a jiné reality. Často ovšem náměty nejsou prozkoumané do hloubky a autorka se spokojí z konstatováním, že se jí nepodařilo zjistit více či že se daná hypotéza nepotvrdila. Kniha tak spíše přehledová než že by přicházela s nějakými hlubokými vývody.