Největší tajemství Adolfa Hitlera

Největší tajemství Adolfa Hitlera https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/181248/nejvetsi-tajemstvi-adolfa-hitlera-181248.png 3 17 7

Po skončení druhé světové války se nacistický diktátor Adolf Hitler stal nejdémonizovanější osobností dvacátého století. Kdo vlastně byl? Jak se mohl dostat k moci? Kdo za ním stál? A proč nakonec německý národ přijal jeho tyranii a zločinné praktiky? Při hledání odpovědí na tyto otázky se zrodil Hitlerův mýtus v podobě netvora, jenž chtěl násilím ovládnout svět a zanechal po sobě nezměrné utrpení desítek milionů lidí ve válečné apokalypse.... celý text

Přidat komentář

Formol
19.11.2019 2 z 5

Náhodou jsem se ocitl v autobusu na D1 a z nedostatku jiné činnosti jsem začal listovat nabídkou knih ke čtení v palubním "Fun & Relax" systému. Otevřel jsem tuto knihu a byl jsem z toho rozpačitý. Jazyková úroveň prostřední, fakticky si pamatuji především dvě chyby, které usvědčují autora z lajdácké práce se zdroji a z nedostatečného seznámení se s problematikou. Oba se shodou okolností týkají první světové války:
1. Bojový plyn "chlorin" neexistuje a neexistoval. Chlorin je tetrapyrol, pevná látka. Zde je míněno diletantem počeštěné "chlorine", tedy starý dobrý chlor. Plynný chlor. První masově používaný bojový plyn a pro laiky často synonymum "bojového plynu 1. světové války" vůbec.
2. Překvapení nad známým "Hitlerovým šrapnelem". Z psychologického hlediska to mohl být skutečně pro Hitlera velký impuls, dokonce se z něj stal jakýsi "suvenýr". Autor zmiňuje i důvod selhání, vlas dělníka v muniční továrně, který zablokoval iniciaci roznětky. Wau! Jenže to zřejmě ovládlo i autora, takže se rozplývá i nad touto záležitostí. Neměl by. Ve skutečnosti selhala až třetina šrapnelů. Některé iniciovala blízká exploze něčeho jiného, některé odklidili vojáci - a některé zůstávají dodnes na bitevních polích, někdy v obrovském množství.

Tohle celou knihu diskvalifikuje. Jestliže autor selhal už při práci s informacemi na úrovni dějepisu pro střední školy, je zcela nedůvěryhodný ve smyslu systematické a poctivé práce se zdroji dalších, méně evidentních, tvrzení.

Evelin
01.08.2019 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, ujasnila jsem si díky ní některé souvislosti.


lachtan77
01.08.2019 3 z 5

je to stručné shrnutí Hitlerova života. Ideální pro ty kdo se chtějí dozvědět něco víc než jen co si pamatují ze školy. Za mě dostačující informace netřeba číst pětiset stránkou encyklopedii :)) Musím souhlasit s komenty níže.... žádné velké tajemství nečekejte

Aríka
03.08.2017 5 z 5

Tato rozporuplná postava světových dějin byla opředena nejedním tajemstvím. O jeho lásce k zvířatům, o jeho vegetariánství a o jeho společnosti THULE, a nejenom o tom se dozvíte právě v této knize. Jaký si uděláte názor na tuto osobnost je čistě na vás. Mějte na mysli, že historie není černobílá. Některé pasáže v knize jsou velmi překvapující až šokující a mé osobě to akorát potvrdilo můj specifický názor na tuto historickou osobnost. Historii musíme brát takovou jaká byla, je a bude.

LEGACY
20.12.2016 3 z 5

Bohužel ona tajemství, která nás lákají si knihu přečíst byla ne a ne k nalezení. Celkově vzato se jedná pouze o kýčovité přelouskání Hitlerova života v nudných, nezáživných faktech, která každý z nás dávno zná. Proto, pokud hledáte komorní biografii o životě psychopatického agresora opojeného svou vlastní nadřazeností s chutí do toho, konec konců Hitlerův život je pestřejší než leč které tapisérie - pokud ale chcete něco převratného a nového knihu raději okamžitě zavřete a do šuflíku s ní.

Jirka73
24.01.2016 3 z 5

Další z řady knih o Hitlerovi, která bohužel nic nového nepřináší, pouze konstatuje, že v životě Adolfa Hitlera existuje řada nejasností. Ona "Největší tajemství" jsou v této knize pouze po ixté opakované spekulace a nepodložené teorie. Na druhou stranu je kniha čtivá a jako krátké shrnutí jeho života mohu určitě doporučit.

princess.romi
26.01.2015 4 z 5

Kniha je poutavě napsaná a dobře se čte. Jedná si víceméně o Hitlerův životopis, tedy shrnutí důležitých událostí z Hitlerova života od jeho narození až po smrt. Autor vychází z historických faktů, ale zmiňuje i různé hypotézy např. ohledně diktátorovy smrti. Nečekejte ale žádné zázračné rozluštění nějakého specifického Hitlerova tajemství. Kniha spíš poukazuje, která tajemství to jsou, ale nechává na čtenáři, aby si udělal svůj vlastní závěr.