Největší přání

Největší přání https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360503/mid_nejvetsi-prani-sRh-360503.png 4 29 7

Velkoformátová dětská kniha vypráví příběh, který děti seznamuje s důležitými tématy současného světa. Plyšový koník putuje přes moře z daleké Asie až do velkého města v srdci Evropy. Cesta je dlouhá, plná nezvyklých setkání. Modrý plyšák doufá, že na jejím konci najde někoho, kdo ho bude mít rád, kdo se stane jeho přítelem. Dočká se?... celý text

Přidat komentář

Skodinka89
09.09.2023 5 z 5

Dcera si sama v knihovně vybrala tuto knížku. Osobně bych po ní nesáhla díky ilustraci.
Jenže při čtení příběhu jak plyšová hračka hledá toho svého majitele, který bude s hračkou šťastný... proč né.
Autorka jednoduše ukazuje pár témat dnešní doby a nutí se zamyslet nad tím jak dnešní společnost je konzumní a má priority úplně někde jinde, než by měla mít.

Litocha
26.01.2022 4 z 5

Knížka je poněkud úsečná a ilustrace nemusí sedět každému (za mě by sice mohly být lepší, ale ani mi nevadí), ale dohromady to na mě funguje. Text se dotýká hned několika nejednoduchých problémů, nepůsobilo to ale na mě nijak křečovitě. Autorce se i jen pár větami podařilo vykreslit koníka (ale i další postavy) tak, že jsem s nimi soucítila a držela jim palce. Jsem taky dost zvědavá na doplňující materiály, které jsem si ještě nevyhledala, ale oceňuji, že vznikly.
Rozhodně je Největší přání knihou, nad kterou i přes malý rozsah můžete s dětmi strávit hodně času a která si přímo říká o přemýšlení o našem světě a povídání dětí a dospěláků.


TerJac
22.03.2021

Tohle bylo moc pěkné, opravdu. Krásný způsob, jak dětem říct něco o vyrábění hraček, a zprostředkovat tak téma zahlcenosti a vážení si věcí.

broskev28
03.12.2020 5 z 5

Jedna babička u nás v knihovně vybírala knížku vnučce a na zadní straně si přečetla mimo jiné: ". . .seznámit děti s vybranými globálními tématy a podnítit diskusi o současném světě." Poté si málem odplivla a znechuceně knihu odložila.
Jelikož mám knihy E. Staré ráda, ihned jsem Největší přání pročetla a oddechla jsem si - chyba není v autorce ani v ilustrátorce, i když jak podotkla bibi.r, ani mě obrázky moc nenadchly. Ale příběh samotný je skvělý a já už se těším na "pokračování" s našimi třeťáky!

muchomurka
17.08.2020 4 z 5

Knížka se mi moc líbila, ale je to spíš taková osnova v příběhu. Je k tomu nutné si projít metodiku a víc si o tom povídat. Ale jinak zpracováno suprově, knížka se mi líbila.

bibi.r
23.05.2019 5 z 5

Lahůdka.
Ilustrace mi tentokrát sice moc nesedly, ale ten příběh byl skvělý.
Jednoduchý, přímočarý, ale přitom skrýval TOLIK.
Knížka k povídání.
Z internetu je možno zdarma stáhnout Metodiku s výukovými lekcemi pro ZŠ (témata jako doprava, migrace, odměna za práci, přátelství a další).

Tobika
09.02.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Dá se přečíst jen tak jako příběh. Zároveň přímo láká ke kladení otázek a hledání odpovědí na různá témata. Hledání mezi příčinami a důsledky událostí. Jako bonus krásné ilustrace.

Štítky knihy

pro děti od 4 let

Autoři knihy

Daniela Olejníková
slovenská, 1986
Ester Stará
česká, 1969