Nejšťastnější batole v okolí

Nejšťastnější batole v okolí https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473329/bmid_nejstastnejsi-batole-v-okoli-EzM-473329.jpg 4 46 13

Harvey Karp, uznávaný pediatr a odborník na vývoj dětí, je autorem zcela ojedinělé a originální publikace, v níž opět s humorem, laskavostí i sympatickým zaujetím provádí rodiče situacemi každodenního života. Kniha je plná tipů, rad, nápadů, metod, vtipných postřehů, citátů, příběhů ze života, veselých ilustrací a samozřejmě užitečných informací. Popisuje období vývoje dítěte od 12 do 48 měsíců, všímá si typických projevů chování a upozorňuje na zažité chybné reakce rodičů. V závěru uvádí shrnutí - desatero zdravého růstu šťastného batolete. Jan Amos Komenský by měl radost.... celý text

Přidat komentář

hanka24
18.05.2023 3 z 5

Baví mě přirovnání k lidem doby kamenné a celému vývoji lidstva, který náš miláček projde od početí to 3 let, ufff to je fuška nacpat vývoj několika milionů let do pár roků. Nicméně postupy uvedené jsou tak na půl cesty s mými postoji, ale i tenhle úhel pohledu se počítá.

RHorse
08.03.2023 4 z 5

Knížka, která mi pomohla spoustu věcí si uvědomit, poradila některé vychytávky a taky mě usvědčila, že spoustu věcí člověk instinktivně dělá dobře. Jen něco málo mi nesedělo.


PetraKysova
24.02.2023 5 z 5

Tak veľmi dobre a jednoducho napísaná knižka pre rodičov. Od autora som čítala aj knižku o mininkách (ktorá nám doma veľmi pomohla) takže bolo jasné, že siahnem aj po tejto. Veľmi sa mi páčilo ako boli kapitoly rozdelené aj podľa veku a nemusela som čítať to, čo je pre mňa ešte nepodstatné.
Musím povedať, že keď začne mat malý (1rok) nejaký záchvat a ja na neho nastúpim s batolečtinou tak to čuduj sa svet naozaj funguje. Niektoré rady si beriem k srdcu a budem ich používať. Niektoré nie. Ale o tom to je, vziať si to čo sa vám páči a čo vám doma funguje. Nie všetko funguje predsa na všetkých.

Janek
23.09.2022 4 z 5

Dobrý, přehledný a čtivý návod zejména pro prvorodiče. I když si myslím, že není tak jednoduché uvést všechny rady do praxe.

Worbitka89
12.01.2022 4 z 5

Volné pokračování o vývoji dítěte. Skvěle nenásilně popsán vývoj, jeho psychika chování, podpora rodičů, odlehčený styl psaní, vtip a tipy jak to všechno zvládnout. Jedná se o knihu o amerického lékaře, takže si z americkeho stylu výchovy musíme vybrat to, co je použitelné v naší kultuře. Nejlepší je začátek a konec, střed se hodně opakuje, ale aspoň to uvízne v paměti. Knihu doporučuji dál všem (prvo)rodičům, je mnohem lepší než někteří rádoby odborníci, kteří na svém dítěti na kterém staví alfu a omegu.

Ajrad1981
08.12.2021 3 z 5

Tak já nevím. První díl mi přišel super, tady mám dost rozporuplné pocity - možná je to i tím, že jsem to četla strašně dlouho. A možná je problém i v tom, že jsem se ty rady podvědomě snažila použít i u svého dítěte, přestože batolecí období začínáme až teď.
Pěti hvězdičkami hodnotím poslední část, kdy byly přesně popsané problémy podle věku a rady, co s tím dělat. Kdyby takhle byla seskládaná celá knížka... Tohle je asi moje největší výtka zbytku knihy, že jsem občas marně hledala věk, kdy který postup lze na dítě použít.
Celkem dobrá je pasáž, jak odnaučit své dítě nočnímu vstávání, ale jaksi nepočítá s variantou, kdy se prcek nebudí hladem, ale prostě jen proto, že si potřebuje zadumlat prs. Při odmítnutí následuje vzteklý řev, na který mi (zatím) rady dr. Karpa nefungují.
Celkově mám pocit, že bych tu knížku musela mít pořád při ruce a hledat v ní. No, ale něco jsem si snad zapamatovala...
Jo, a zkoušeli jste někdo mluvit batoletštinou? A taky jste si připadali jak idioti? :-D

Phoenix16.cz
31.10.2019 4 z 5

Celkem slušný návod na batole. Kdo má dítě 1-3 roky, je kniha přímo pro něj. Sice se neztotožním se vším, co autor píše, ale dá se tu najít spousta rad, které dávají smysl a fungují. Kniha obsahuje některé typické prvky americké výchovy, které u nás nejsou zažité (např. nekonečné vysvětlování klidným hlasem v jakékoliv situaci). A batoletština? Ta mě také moc neoslovila a do praxe jsme ji neuvedli.

Edeltruda
04.09.2019 5 z 5

Od této knihy jsem moc nečekala a možná právě proto mě mile překvapila. Originálně a výstižně představuje postupný vývoj batolete. A hlavně ukazuje, jak k výchově přistupovat hravě. Dodala mi sebevědomí a ujištění, jak přistupovat k dítěti, které je svým temperamentem spíš opatrné. Jiným může naopak ukázat, jak na děti kurážné. Některé navrhované tresty, byť nefyzické, nebo metody uspávání mi ale přišly přeci jen tvrdé a nesouzním s nimi.

kikies
08.02.2019 3 z 5

Četba určitě užitečná, přináší spoustu námětu k zamyšlení. Osobně se mi moc nezamlouvá batoletština, ale to je asi dáno náturou rodiče... my s naším synem neměli zas tak moc komunikačních problémů, takže jsem nebyla nucena se k něčemu takovému uchylovat. Takže určitě je zajímavé si to přečíst a v případě potřeby vyzkoušet. Ale musím podotknout, že publikace Nejšťastnější miminko pro mě byla přínosnější...

carolinek96
17.01.2015 5 z 5

Výborná kniha, už se těším až vše vyzkouším v praxi ;-)

maximka
27.11.2014 4 z 5

velmi užitečná kniha nejen pro prvorodiče. nejvíc mě baví batoletština,to opravdu funguje. další věci testujeme. už teď vidím, že si víc rozumíme.

tkometka
27.02.2014 5 z 5

Skvělá psychologie pro každého rodiče která se dobře uplatňuje v praxi.

Poutnice
12.10.2013 5 z 5

rozhodně stojí za ti přečíst, pokud máte doma batole a nechcete se s ním jen přetahovat, dohadovat a sledovat záchvaty vzteku, případně jim sami propadat...