Nejsem namalovaná!

Nejsem namalovaná! https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236769/bmid_nejsem-namalovana-u4u-236769.jpg 2 34 14

Jeden rok v životě zralé ženy. Blonďaté, ale schopné! Lehce přecitlivělé a velmi chaotické. Autorka nás provede dovolenou v Africe, abiturientským večírkem i každodenní realitou práce bankéřky. A protože je „tak trochu akční“, jsme svědky toho, jak i z celkem běžného dne jde mávnutím ruky vytvořit bláznivou komedii. Kniha však není jen zábavnou fikcí pro pobavení čtenáře, ale skutečnou, místy jemně opepřenou neuvěřitelnou životní realitou! Při četbě zjistíte, že i když je i váš život místy sérií katastrof, jsou na tom lidé (minimálně jeden) i hůř. Protože kdo si běžně na dovolenou bere místo svého očkovacího průkazu průkaz svého psa, čí noblesní matka v kabelce od Valentina skrývá jednoho lahváče a dokáže se chovat naprosto nepředvídatelně a kamarádky… škoda mluvit. Už jste si tak někdy při pátku ráno ve sprše vymkly kotník a dorazily na velmi formální pohřeb bez punčoch a s pořezanými lýtky? A vůbec – už se vám někdy podařilo vyvraždit kurník lvím lejnem?... celý text

Přidat komentář

Knihobolka
06.01.2020 odpad!

Pomatené vyprávění bez špetky vtipu.

Proč chce být autorka za každou cenu vtipná, když na to nemá vlohy.

Tohle za otevření fakt nestojí.

Lusa
29.12.2018 odpad!

Knížka mě vůbec nenadchla. Autorka často opakovala, že by měla její kamarádka napsat knížku se svým vlastním příběhem. Sice jsem jí přečetla do konce, ale už nikdy více. Díky.


Gwendelína
14.06.2018

Nevím, jestli jsem si vybrala dobře. Možná místy dobře napsané, hodně neuvěřitelných a humorných situací. Ale nejspíš jsem očekávala trochu víc. Možná je první kniha opravdu lepší (bohužel nemůžu posoudit, nečetla jsem), ale v knize se nachází několik detailů, které mi vadily. Hodně se v určitých pasážích opakovaly výrazy (malebná krajina, žena činu, moji muži), pak soutěž v latinskoamerických tancích a uvedeny tance waltz a slowfoxtrot... Tak nevím... Sice jsem ji přečetla, ale stále jsem čekala, že se něco stane. A nestalo... Oddechové čtení ano, ale kdo by hledal víc, ať raději sáhne po něčem jiném :-)

Pechule
08.03.2017 4 z 5

Souhlasím s většinou komentářů, že je to příjemné, oddechové čtení, nad některými příhodami jsem se docela dobře bavila :-)

Zlatovláska
28.01.2017 4 z 5

Kniha mě zaujala jak svým názvem, tak i přebalem... a musím říct, že se četla sama a já se v ní, v jistých chvílích i "viděla"... Autorkou napsáno realisticky, ironicky a zároveň úsměvně, což oceňuji. :-)

citronekodvedle
27.03.2016 3 z 5

Pěkná oddychovka vykouzlila i úsměv na tváři :-)

Andy6
19.03.2016 4 z 5

Knihu jsem našla v knihovně a brala do ruky necíleně, autorku neznám a jen jsem odhadovala humorný žánr. A musím říct, že mě příjemně překvapila. Zasmála jsem se, v některých situacích jsem se i jako blondýnka poznala.:-) Oddechové čtení.

greetchen
19.11.2015 2 z 5

Vtipný titul a obálka slibovaly víc. Kniha je (autobiografickými?) střípky ze života hrdinky, občas k pousmání, ale trochu moc rozmělněná, neuspořádaná, bez hloubky a skutečného příběhu... Možná si autorka měla vést spíše osobní blog a bavit své kamarádky, než se pokoušet o literární počin a narazit na mantinely skutečné literatury a velkou konkurenci líbivějších oddechovek.

cérka
22.09.2015 5 z 5

Úžasná oddechovka. Ze srdce jsem se zasmála, vzpomněla na vlastní trapasy a vyčistila si hlavu. Děkuju.

kikies
20.06.2015 3 z 5

Příjemné čtení k pousmání... pobaví, neurazí, ale nijak zvlášť neobohatí. Takhle do MHD či do čekárny ideální ;-)

tarabas
11.05.2015 3 z 5

Čtení, které ukazuje život s mírnou nadsázkou. Je fanj zjistit, že trapasy nevyrábím jen já.

RADOST
21.04.2015 2 z 5

Střípky ze života. Veselé, obyčejné. Kniha pobaví, zpříjemnila mi čekání u lékařů.
Ale nic mi nepřinesla, v mé mysli nezahnízdila ani jedna z epizod, nad žádnou jsem se nezamyslela.
Protekla mi před očima jak odstátá vlažná voda.

Krisseliss
07.04.2015 5 z 5

Poklidná kniha, kterou jsem přečetla víceméně s úsměvem. Oddychovka :)

KKK
17.03.2015

Úsměvné,odpočinkové,příjemné čtení.....:)

Autorovy knížky

2015  48%Nejsem namalovaná!

Kniha Nejsem namalovaná! je v

Přečtených58x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených6x
Knihotéce42x
Chystám se číst28x