Union Jack

Union Jack https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412512/bmid_union-jack-a5i-412512.jpg 4 26 6

TRADICE, VÍRA A OSUD PÁD LONDÝNA Joe Chapman je symbolem národa a držitelem posvátného, smrtícího dědictví. Union Jack je hrdinou prostých lidí. Jako nositel slavné tradice nejlegendárnějších agentů Británie bojuje Union Jack za záchranu nezlomného ducha tohoto národa. Pusťte se s námi do dvou slavných sólových sérií tohoto patriota, které nám přinášejí někteří z nejslavnějších komiksových autorů. Upíři, tajné spolky a nadpřirození strážci stínů... to je pro Union Jacka denní chleba! Obsahuje Union Jack č. 1-3, Union Jack vol. 2 č. 1-4.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Union Jack , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.07.2023 4 z 5

Tato povídka se mi líbila jak se spojenci obrátili proti Union Jack

Lioncz24
13.05.2021 3 z 5

Bylo to zajímavé čtení. Chci vyzvednout příběh, který byl napsán dobře.
Mě se na tom příběhu líbilo jak se jeho spojence se obrátili proti Union Jackovi
A skládá se ze dvou příběhů: 1 je tradice víra a osud, 2 je pád Londýna


Ivan Kučera
26.07.2020 3 z 5

Žiadny zázrak, ale napokon aj tak v rámci možností príjemné prekvapenie. No hoci je to na zoznámenie sa s (predsa len menej známym) superhrdinom ideálne, po tomto komikse si asi druhé rande s Unionom nedohovoríte. Kniha pozostáva z dvoch príbehov. Prvý (Tradice, víra a osud) z konca 90. rokov ho ukazuje v upírskej problematike, čo je fajn. Ak by druhý príbeh nebol o čosi slabší ako prvý, prihodím štvrtú hviezdu. Lenže je. Pád Londýna z roku 2004 sa pokúsil Jacka aktualizovať pre novú, teroristickú dobu. Príliš to nevyšlo. Zmodernizovaný Union Jack (až na občasné zmienky o robotníckej triede) je úplne rovnaký, ako Captain America (ktorého Brubakerovým pojatím sa ostatne tvorcovia zjavne inšpirovali), avšak bez Captainovej charizmy (a bez talentovaného Brubakera). Pád Londýna je parádne nakreslený. Kresba a akcia sú fakt masívne a veľkolepé (aj keď pravdupovediac upírsky príbeh, o čo bol skromnejší a relatívne komornejší, mi sadol viac aj vizuálne vďaka vyblednutému štýlu). Inak je to strašne banálny komiks. Union má veľa spoločných bodov nielen s Bladeom (upíri), ale i s inými národnými hrdinami oblečených vo vlajkách svojich štátov a to ako s Capom, tak i (rovnako britským) Captainom Britainom; oproti nemu je Jack menej slávny paradoxne napriek tomu, že sa na komiksovom poli zrodil o niekoľko mesiacov skôr. Zaujímavosťou je, že ide o dedičné predávanie kostýmu, v čom je Union Jack podobný Fantómovi alebo Robinovi. Rozmýšľal som nad tým a zistil som, že Jacka by od „iných“ odlíšilo práve jeho anglické občianstvo. Keby prestal behať po ľahko zameniteľných uliciach (ak by sa občas v zábere nevyskytol červený autobus, ani neviem o tom, že som v UK) a orientoval by sa iba na geniálny, pochmúrny a neskutočne atmosférický anglický vidiek. Taký vidiecky superhrdina. Prečo nie? Škoda, že na toto tvorcovia postavy nenabrali odvahu (alebo im to proste len nenapadlo, ale tomu sa ťažko verí).

Atlantis
10.06.2019 4 z 5

Tak tohle se povedlo. O Union Jackovi jsem zhruba věděl to, že existuj, že je Brit a že používá nůž v kombinaci s pistolí z první světové války. Můj hlavní zdroj vědomostí byla dnes už roky mrtvá facebooková hra Avengers, ale i tak jsem neodolal a po dlouhé době opět koupil červený komplet.
A jsem rád, že jsem do toho šel. Tento komiks je závan svěžího vzduchu do zatuchlého žánru pláštěnek. Union Jack nemá potřebu být za každou cenu košér, navíc dostává pořádnou nakládačku a boje jsou díky tomu uvěřitelnější.
Jednu hvězdu dolů za druhý příběh, který měl slabé vyústění a hlavně Jackovo levičáctví zde bylo až přespříliš.

martinstefko
09.06.2019 2 z 5

I když je první příběh knihy "Nejmocnější hrdinové Marvelu 73: Union Jack" relativně dobrý, ten druhý ji sráží do kolen. Je tak špatný, že ani to finále nefunguje, vyznívá směšně. Celé to je jen o tom, aby mohli autoři nechat vybuchovat Londýn, aby to vypadalo, že tu budou obrovské ztráty, ale nakonec se ukáže, že jich vlastně tolik není a že Union Jack je ten správný hrdina pro nižší třídu... Příšerný příběh, který jen naznačuje, že chce řešit zajímavá témata, ale vůbec se mu to nedaří. Chce být spíš jen zábavný, ale nakonec je směšný. Chemie mezi jednotlivými hrdiny - ano, i tohle je vlastně jen týmovka - nefunguje, jejich spojení nedává moc smysl, skoro vypadá trochu prvoplánově jen kvůli tomu blízkovýchodnímu konfliktu, i když na konci je řečeno, proč se to všechno dělo. Vysvětlení ale stejně skřípe. Možná by Británii stačil jen ten Captain Britain, Union Jack už by tolik potřeba nebyl. Anebo by měl zůstat hlavně u upírů.

hroubek
05.06.2019 4 z 5

Union Jack je hrdina, o kterém jsem sice četl, ale zapomněl jsem na to(prostě jak má ten oblek s britskou vlajkou, tak se mě pletl s jiným hrdinou, a vy moc dobře víte s jakým). Co se týče komiksu, tak ten se četl dobře. Má dvě části, a každá část dokáže stát sama osobě. Každý z příběhů je zaměřen na něco jiného, dobře u nich funguje příběh, postavy a jisté zakončení. První příběh se mi líbil mnohem více, jelikož je osobnější. Druhý je více akční, a trochu přepálenější(je tam toho hodně, a místy zbytečně hodně). Ve výsledku je Union Jack dobrý komiks, který jako seznámení s hrdinou funguje na jedničku.

Autoři knihy

John Cassaday
americká, 1971
Christos N. Gage
americká, 1977