Nejlepší kamarádky

Nejlepší kamarádky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511033/bmid_nejlepsi-kamaradky-Rn8-511033.jpeg 4 49 12

Elizabeth a Bryony jsou si podobné asi jako den a noc, ale jejich nečekané přátelství vždy fungovalo. Jsou nejlepšími kamarádkami a navzájem si jsou kmotrami svých dcer. Bezpečnost jejich dětí je pro obě nejvyšší prioritou. Ale co když jejich rozhodnutí může ublížit vlastnímu dítěti? Netuší, že se radikálně rozcházejí v jedné velmi důležité otázce. A když Bryony ve strachu z odsouzení řekne před dětskou narozeninovou oslavou něco, co mělo být neškodnou nevinnou lží, následky jsou katastrofálnější, než si kterákoli z nich dokázala představit…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Herd , 2022


více info...

Přidat komentář

dana8437
29.09.2023 1 z 5

Ačkoliv téma zajímavé, tak bohužel velmi nezajímavě napsané. Kniha mohla být klidně minimálně o 100 stran kratší. Zdlouhavé, o ničem. Do čtení jsem se musela fakt hodně nutit a přeskakovala jsem řádky.

Sidonia
26.09.2023 4 z 5

Problematika očkování, v knize stojí za to sledovat vztah k dnešním dětem, chování otců, kteří hodně tolerují dvé ženy a jsou hodně starostliví a uvědomělí tátové. Zajímavé.


salexice
20.06.2023 4 z 5

Vlastně si autorky vážím za tu poctivost, se kterou k tématu přistoupila, že se snaží o nestrannost a předkládá příběh. Jednoduchý - dvě rodiny, dva názory ovlivněné prostředím, v němž se pohybují či vyrostli. A jedna epidemie, které se neptá. Protože mám na očkování svůj názor, trochu jsem čekala, že mi ty sympatie předem nasměřuje a já nestranná nebudu. Nestalo se tak a vlastně jsem litovala a chápala svým způsobem všechny. Za mě opravdu nenápadně provokující čtení, nutící k zamyšlení.

MiskaMa
01.06.2023 4 z 5

Musím přiznat, že příběh mě ze začátku úplně nezaujal. Klasické vyprávění o životě střední třídy, kdy ženy nepracují, všichni sousedé v okolí každý víkend oslavují, žádné starosti, nebe je bez mráčku a děti jako ze žurnálu...
Při čtení ale postupně zjišťujete, že se knížka týká aktuálního tématu, které je sporné a ve společnosti často řešené. Prvně jsem si říkala, na kterou stranu se přiklonit. Ke konci mi bylo spíš smutno a líto mi bylo úplně všech. Určitě je to knížka k zamyšlení.

L.Helena
22.05.2023 5 z 5

Zpočátku to vypadá jako takové docela běžné vyprávění ze sousedství, no, moc mě to nebavilo. Postupně se rozkrývá hlavní téma příběhu a nastoluje čtenáři spoustu dilemat. Hodně argumentů pro i proti, nic není černobílé. Ve výsledku tedy výborné čtení, které vás nenechá netečné a donutí vás o tématu přemýšlet.

Maky78
15.05.2023 4 z 5

Britské prostředí, americký pohled na věc a jejich honba za dokonalostí.
Jednoznačně čtivá kniha a ožehavé téma.
Člověk je prvně zasažen hněvem až poté smutkem.

milena9798
26.04.2023 5 z 5

Nemohla jsem se dostat přes prvních 50 stran, knížku jsem několikrát odložila. Přece si nebudu číst o dvou dokonalých hospodyňkách které zajišťují full servis kolem svých dětí... ale jakmile vyšlo najevo ústřední téma příběhu, dočetla jsem jednim dechem.

cleopatra11
22.04.2023

Zajímavé téma, ale špatné provedení. V rychlosti jsem to přelouskala za pár hodin. Nezaujalo mě to.

Renatecka
31.03.2023 4 z 5

Povedená román o sporném společenském tématu. Velmi čtivé, líbilo se mi.

DK197
13.03.2023 5 z 5

KNIHA: Tohle dílo je kombinací neotřelého tématu, čtivého stylu psaní a nervydrásajícího příběhu. Protože očkování jako téma k hovoru je aktuální ve společnosti nejen kvůli povinnému očkovacímu kalendáři dětí, ale také nové vakcíně na covid-19. Takže očkovat, nebo ne? Tahle kniha vám nedá úplně odpověď, ale předestře možnosti a poskytne prostor k zamyšlení. A pokud jde o ten nervydrásající příběh, je syrový a určitě ve vás zůstane, ale zároveň pateticky netlačí na pilu. A kromě očkování se zaměří i na křehké mezilidské vztahy a hlavně přátelství dvou žen. Rozhodně považuji knihu za originální a dobře napsanou. A velice pravděpodobně i za nejlepší knihu první třetiny tohoto roku.

Pípasek
09.03.2023 5 z 5

Krásně napsané, dojemné ale i podnětné. Zkoumání všech stránek a názorů ohledně očkování, nádherná zápletka

EvaHrky
08.03.2023 4 z 5

Bože, jak mě štvala ta dokola omílaná klišé táhnoucí se celou knihou. Od začátku jsem měla pocit, že to nemůžu dočíst. Modrý koník hadr.
Nakonec jsem moc ráda, že jsem knihu dočetla. Konec byl překvapivý a epilog autorky dal všemu smysl.

Autorovy knížky

Emily Edwards
kanadská
2023  76%Nejlepší kamarádky

Kniha Nejlepší kamarádky je v

Právě čtených3x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce75x
Chystám se číst56x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x