Nejkrásnější filmová místa – křížem krážem po Česku

Nejkrásnější filmová místa – křížem krážem po Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73638/nejkrasnejsi-filmova-mista-krizem-krazem-po-cesku-73638.jpg 3 4 2

Vydejte se po stopách českého filmu! Pokračování úspěšných tipů na výlety vás zavede na místa, kde se točily filmy Noc na Karlštejně, Pelíšky, Jáchyme, hoď ho do stroje a spousta dalších. Navštivte místa, které znáte z televizní obrazovky a staňte se pro jednou filmovou hvězdou!

Přidat komentář

Benovo
07.09.2020

Trochu mi unikla hlavní myšlenka knihy - měl to být průvodce, seznámení se s filmy nebo volná esej? Obávám se, že to nebylo ani jednoho z toho. Kapitoly jsou sice členěny dle filmů, ale o samotném filmu a lokacích jeho natáčení toho tam zase tolik není. Zato odboček k mnoha jiným filmům je tam více než dost. Takže z pohledu seznámení se s filmem a jeho lokacemi to není moc použitelné (i když je tam občas vidět snaha). A jako průvodce? To také není moc použitelné, protože v kapitole se třeba mluví o jednom místě, ale je tam spousta odkazů na místa na opačném konci republiky (to by až tak nevadilo), ale chybělo mi tam, co je na místě z filmu vlastně k vidění. Pokud tam tato informace byla, tak dost zanikala v ostatním textu.

1amu
07.09.2018 3 z 5

Autor zřejmě našel možnost, jak si přivydělat. Kniha Po stopách Járy da Cimrmana nebyla nejhorší, ale že by mě napadlo jezdit na výlety do míst, kde se točil jakýsi film, to tedy ne. Sesbíraný materiál není dobrý, ani špatný. Tedy průměr.