Nejhezčí příběhy o zvířátkách

Nejhezčí příběhy o zvířátkách https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345800/bmid_nejhezci-pribehy-o-zviratkach-iZB-345800.jpg 3 5 2

Beránek Chomáček se sám vydá na svůj první výlet, avšak zabloudí v lese. Naštěstí ho rychle vystopuje pes Ringo. Dva rozpustilí poníčci Kaštánek a Běla vyplaší stádo krav. Prohnaný žabák Kuba nastraží past na čápa Eduarda a jezevec Ota nalezne nový domov. Pětadvacet příběhů o zvířátkách vypráví o malých zvířecích dobrodružstvích, o přátelství, vzájemné pomoci a důvěře. Příběhy doprovází nádherné ilustrace Raye Cresswella. Knížka je určená k předčítání pro děti od 4 let.... celý text

Přidat komentář

Metla
22.08.2020 3 z 5

Nejhezčí? Hezké na pohled, jinak bída.
Cácorka je zvířátkomil, jak to u dětí (a především děvčátek) má být, takže jsem neváhala s koupí slevněné knihy plné obrázků všemožné fauny. Výtvarná stránka je hodně detailní, hýří barvami a motivy, dítě i dospělý se mohou kochat - v tomto směru nemám výhrady.
S jednotlivými příběhy je to nahnuté. Nenápaditá témata celkem o ničem, no dobře, to bych se skřípěním zubů překousla. Chaotické střídání přítomného a minulého času, ach jo, ale ani tohle mě nepřipravilo o shovívavost. Podstatně víc mne iritovaly divně useknuté konce, kdy se mě čertice dotazovala ve stylu: "To je všechno, mami, dál už nic? To se mi nelíbí." A potom jsou tady hrubky. Není jich mnoho, ovšem v dětských knihách pro ně nemám nejmenší pochopení - vždyť ty pulce, kteří čtou sami, akorát zmatou.
Pět hvězd pro ilustrátora, jedna šmudla pro spisovatelku, přísná nula pro překladatele a odpovědnou redakci, ve výsledku průměrné zklamání.

Bustedka
10.05.2020 1 z 5

Jedna hvězdička za ilustrace. Ty byly ostatně důvodem, proč jsem knihu kupovala. Připomínaly mi knížky, které jsem četla já, jako malá.

Knihu hodnotím z pozice mámy, která předčítá dětem před spaním. Vyloženě mě iritoval přítomný čas, takže od nějakého pátého příběhu jsem spíš vyprávěla sama za sebe, než že bych text vyloženě četla.
Příběhy samotné také nejsou nic extra. Většinou se jedná o 3-4 stránky, kde je textu dohromady tak na jednu A4, jinak je kniha postavená na ilustracích. Občas se najdou příběhy, které mají nějakou nosnou myšlenku, ale těch je opravdu pár.

Já se každopádně přesvědčila, že knížky, které mají v názvu NEJLEPŠÍ, NEJKRÁSNĚJŠÍ, NEJÚŽASNĚJŠÍ prostě nikdy tak úžasné nejsou.