Nejdražší suvenýr

Nejdražší suvenýr https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537557/bmid_nejdrazsi-suvenyr-663246f02d9c8.jpg 3 113 113

Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naopak za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Jejich setkání okamžité obrátí naruby Romanův doposud pohodlný a nudný život. Může ale tenhle románek dvou naprosto protichůdných povah vedle slunného a rozpáleného Mexika fungovat i v zatažené, deštivé Praze?... celý text

Přidat komentář

janina66
26.04.2024 2 z 5

Audiokniha-skvěle načtená. A to je vše kladné.
Kniha je taková mexická telenovela.
Láska, hádaní, rozchod a usmíření. Toť vše.

Terkaakret
26.08.2023 5 z 5

Nasmála jsem se, je to oddechovka, ale velmi milá. Autorce fandím.


bookwoman
12.07.2023 4 z 5

Paní autorku sleduji na sociální síti, a tak když jsem knihu viděla, tak jsem neváhala si ji přečíst. Byla to má první autorčina kniha a musím říct, že se mi četla hezky a jako oddechovku bych klidně knihu doporučila. Zvlášť teď v létě mě atmosféra Mexika a dovolené moc bavila.

ver29
20.06.2023 1 z 5

Oproti jiným autorčiným knihám jako je Letuška z economy nebo Všechno nejlepší, Anno byla tato velmi slabá. Oddechovka, neurazí, ale popravdě ani vůbec nenadchne. Vydržela jsem do půlky, potom jsem knihu odložila.

Makuliiina
13.04.2023 5 z 5

Perfektní knížka na léto k vodě. Příběh byl dobře praštěný, chvílemi jsem se smála nahlas, což se mi u knížek často nestává. Některé pasáže byly zdlouhavější, ale i tak byl celkový dojem perfektní.

KateTheBlogger
01.03.2023 5 z 5

Geniální! Knížka mě bavila, byla čtivá, vtipná a dokonale mi sedla. Pokud hledáte oddychovku, kterou zhltnete na pár posezení, je to rozhodně tato!

veriszv
27.01.2023 2 z 5

To bylo tak uhozený, že místo toho, aby to byla oddechovka, spíš mě to rozčilovalo. Postavy se chovaly naprosto nelogicky a většinu času na facku. Bylo to neuvěřitelné, zdlouhavé, a když jsem se neudivovala nad nelogičností, tak jsem se vlastně nudila.
Poslední třetina to trochu vytáhla, ale to bohužel fakt nestačí.
Jediný důvod proč jsem knihu neodložila byl ten, že jsem poslouchala v audiu. A já prostě audioknihy odložit neumím. A navíc interpretace Roberta Hájka byla opravdu zdařilá. I sebelepší interpret ovšem nevytáhne obsah. Takže tohle za mě bohužel ne!

michaela4453
17.11.2022

Na knihu jsem se těšila jako na oddechovku v náročném období, kterou přečtu během několika málo dnů. Avšak myslím, že jsem sáhla vedle. Mám-li srovnat tuto knihu s knihou Všechno nejlepší, Anno, pak bych si myslela, že knihu napsali dva odlišní autoři.

U oddechovek nejsem náročným čtenářem, ale tato kniha mi nesedla - mám pocit, že byla psána horkou jehlou.

Avšak věřím, že si své čtenáře najde.

MartasR
16.09.2022 5 z 5

Skvělá knížka. Mě hrozne bavila. Asi i proto ze jsem v Mexiku byla a v zahraničí žila. Velmi ctiva.

Nuttelka
28.08.2022 3 z 5

(Audiokniha)
Naprosto jednoduchá odpočinková kniha na léto. Neurazí, nenadchne. Nejvíc mě bavila interpretace Roberta Hájka a hudba mezi kapitolami :-) Jinak u děje vůbec nemusíte přemýšlet, občas se usmějete, ale nic extra od toho nečekejte.

marwinmh
27.08.2022 1 z 5

Na knihu jsem se těšila, avšak byla pro mne zklamáním. I když mám ráda nenáročné čtení a zamilované příběhy, tak kdybych tento příběh minula obloukem, o nic bych nepřišla. Nesympatické hlavní postavy a příběh jakoby ušitý horkou jehlou. Škoda.

tereza8418
21.08.2022 3 z 5

Nenarocne cteni,ktere vas ale bude bavit.

Market-k-a
17.08.2022 5 z 5

Super odpočinková knížka, u které jsem se nasmála :-)

alnahu
20.07.2022 2 z 5

Takový bláznivý místy vtipný příběh, ale mě nesedl.

sahunka
13.07.2022 1 z 5

Malokdy se stane, ze nedoctu knizku, vetsinou, kdyz me nechytne od zacatku, cca ve tretine se to zlomi a jsem pak rada, ze jsem vydrzela. To bohuzel neni pripad teto knizky, dala jsem to do 91.stranky, dal uz to neslo. Lovestory mam rada, ale tohle je tak kostrbate a strojene psane, ze to je opravdu hruza.

klara.franta
10.07.2022 5 z 5

Za mě super kniha, přečtená za 3 dny. Příběh na první dobrou typická lovestory, ale zhruba od prostředka knihy se děj začne zajímavě rozvíjet do nečekaných situací. Tu druhou polovinu knihy sem zhltla, pořád mě zajímalo, co se ještě stane a jak to celé dopadne. Za mě super letní oddechovka #summervibes

MilackovaN
05.07.2022 2 z 5

Těšila jsem se na oddechovku k bazénu, kterou přečtu během pár slunečných dní. Bohužel to byl krok vedle. Pokud bych vedle sebe postavila knihu Všechno nejlepší, Anno a tuto, myslela bych si, že je to od dvou odlišných autorek, z nichž Suvenýr napsal někdo, kdo se psaním začíná... Nejsem náročný čtenář, ale tahle kniha mi vůbec nesedla. Za mě to bylo o ničem... Třeba si ale své čtenáře najde.

Helen.Kuc
03.07.2022 odpad!

První kniha od této autorky a určitě poslední. Naprosto nereálný příběh, spousta nečekaných náhod přitažených za vlasy. Prvních sto stran nuda. Předvídatelný příběh. Charaktery postav se jen dost těžko dali uvěřit. Navíc se měnili, jak se to autorce hodilo. Ze zlatokopky se stala pracovitá, hodná a věrná ženuška. Z totálního ňoumy playboy. Autorka si taky nepohlídala časovou posloupnost. Snaží se navodit, jak dlouho není hlavní postava Romana v Mexicu, aby odůvodnila jeho únáhlený sňatek se sex bombou, pak se čtenář dočte o měsíci, ale v tu dobu už je postava Romana se svou manželkou v Praze. Stejně tak je úplně mimo, že by i druhý sňatek uzavíral ten samý kněz, u kterého bylo první uzavření maželství neplatné. Autorka ve spoustě ohledů podceňuje čtenáře.

mmister
26.06.2022 5 z 5

Chick lit neni úplně moje specialita, ale stejně jako obě Petřiny předchozí knihy jsem i tuhle přečet jednim dechem. Čteno u pivka na pláži, ideální místo pro takovou knihu. Autorka vás umí skvěle vtáhnout do děje realistickym popisem postav a toho, co se jim děje, a to je super.

DK197
23.06.2022 4 z 5

KNIHA: Budu-li knihu posuzovat z pozice lehkých romantických příběhů, tak je tahle knížka docela příjemné překvapení. Nejenže se kniha odehrává v atraktivním Mexiku (a řadí se vedle knihy "Kluci ze hřbitova" mezi literaturu, kde najdete španělská slovíčka - ačkoli tady v menší míře), ale zároveň se na romantickém příběhu snaží poukázat na kulturní a jiné rozdíly mezi mexickou a českou mentalitou. Tohle je, řekla bych, největší výhoda tohoto díla. Všechno je to opravdu hezky zpracované. Ačkoli hodně omezeně máte pocit, že sami tak trochu skrz knížku Mexičany poznáváte. Máte pocit, že na té dovolené v Mexiku jste taky. Skoro na vás dýchá sluneční žár, kolem uší vám ševelí vítr a nohy omývá moře... Tohle je krásná knížka na dovolenou, nebo jako příprava na ni. Opravdu jsem si to česko-mexické prostředí užila a pořád ve mně při čtení hlodala pochybnost, která žena bude nakonec ta Romanova osudová...