Nehodná zvířátka

Nehodná zvířátka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463425/bmid_nehodna-zviratka-MVe-463425.jpg 4 25 9

Vy lidé jste nám přisoudili nehezkou pověst! Říkáte, že jsme strašidelní a děsiví a špinaví a nebezpeční a oškliví. Takže jsme si to s vámi přišli ujasnit, protože jsme už unavení z těch lží, které o nás šíříte. Máme pro vás čistá fakta o tom, co děláme, co jíme, jak spolu mluvíme a jak vám ve skutečnosti OHROMNĚ pomáháme. My jsme velice HODNÁ ZVÍŘÁTKA! Jen jste nás špatně pochopili!... celý text

Obrazové publikace Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Drobek
Originální název:

The Not Bad Animals , 2021


více info...

Přidat komentář

Jorja
12.11.2023 5 z 5

Čtyřletý syn knihu miluje. Mně se ten koncept moc nezdál,ale dítě mi ji nosí,že si v ní chce číst. Je to hezké na komentování obrázků a povídání si s dětmi. Ilustrace jsou krásné a některé popisky se využijí už teď a plně pro starší věk.

Lejčís
09.02.2022 5 z 5

K této knize nemůžu říct víc než to, že je to nejkrásnější dětská kniha, jakou jsem v posledních letech četla. Nejenže má nádherné ilustrace, ale je také perfektně graficky zpracovaná - na jedné dvojstraně máte vždy různé mýty o daném zvířátku a když otočíte, najdete zde hromadu důvodů, proč jsou tyto mýty nesmyslné a že ona zvířátka jsou vlastně naprosto úžasná! A to taky jsou! Tu knihu miluju, i když dítě už dávno nejsem, ale upřímně se nemůžu dočkat, až si ji, dá-li Bůh, budu jednou číst se svými dětmi :)


Štěpinambura
30.01.2022 5 z 5

Výborná knížka. Nádherně ilustrovaná. Výborný námět - nechť se svět dozví pravdu.

Márv1990
16.08.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Až bude dcera větší, tak si jí přečteme znovu. Doporučuji. Moc pěkná a poučná dětská kniha.

dohnálci
26.06.2021 3 z 5

Z knihy jsem opravdu na rozpacích. Nápad se mi velice líbí - ukázat "nehodná" zvířátka v lepším světle. Zpočátku se mi kniha líbila, ale s přibývajícími stránkami mě iritovala přehnaná prvotní vyobrazení jako krvelačné potvory a naopak druhotné přeslazené obrázky. Občas mne překvapil i výběr zvířat jako žížala, holub apod.

cucik14
30.04.2021 5 z 5

Četli jsme s pětiletým před spaním a moc se mu líbila.
Zajímavé informace, které určitě překvapí i rodiče a velmi pěkné ilustrace.

muchomurka
15.04.2021 4 z 5

Byla jsem na knížku zvědavá, ale nic moc od ní nečekala. A velmi mile překvapila. Líbila se mi, jak byla graficky zpracovaná a že obsahovala spíše méně textu, ale velké množství informací a zajímavostí.
Některá zvířátka mě překvapila, že se v knížce objevila, ale asi by jinak byla dost krátká.
Jen některé mýty, které byly nadhozeny, tak pak nebyly popřeny nebo vysvětleny. Což je škoda, protože u některých zvířat to tak bylo a bylo to super.
Ale jinak zajímavý počin, který stojí za přečtení.

Ditules
11.04.2021 4 z 5

Vtipná kniha pro děti o zažitých stereotypech a předsudcích, které se pojí s 38 zvířaty a zároveň reakce na ně a vyvrácení. Příjemné grafické zpracování.

jonyrico
18.03.2021 4 z 5

4,5*
U čtení knížky jsem se velice bavil, svůj podíl na to mělo zaručeně i grafické znázornění, které lahodí oku. Je to vtipné, velice poučné a poutavě podané. Autorka si dala tu práci, že čtenářům nepředkládá je notoricky známé informace, ale dohledala si fakta, která pro mnohé mohou být zcela nová. Rozhodně se jedná o titul ideální do dětské knihovničky k rozšíření obzorů a podnícení lásky k přírodě. Na konci knihy se nachází krátký slovníček, jenž osvětlí různá hesla, nad nimiž by nejeden čtenář mohl tápat.

Štítky knihy

zvířata, fauna

Autorovy další knížky

2021  88%Nehodná zvířátka
2022  80%Zvířecí kámoši

Kniha Nehodná zvířátka je v

Přečtených27x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst34x
Chci si koupit20x
dalších seznamech1x