Nedokončená záležitost

Nedokončená záležitost https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231900/bmid_nedokoncena-zalezitost-231900.jpg 4 35 7

Co tady vlastně dělám? ptala se Vanessa sebe samé. Proč jsem se vrátila do městečka, které - jak se zdá -, se po těch dvanácti letech vůbec nezměnilo? A Brady - jediný kluk, kterého jsem kdy milovala -, vypadá taky stejně: pořád je to ten štíhlý přitažlivý atlet. Jen z bezstarostného a lehkovážného mladíka se stal spolehlivý muž. Jenže mě nechal na holičkách v nejdůležitější chvíli mého života… Můžu mu teď důvěřovat? Tak Vanessa se konečně vrátila domů, pomyslel si Brady. Její úsměv mě pořád ještě dovede rozehřát. Vím, že mi tu noc před dvanácti lety nikdy neodpustí, ale bůh ví, že jsem k tomu měl zatracený důvod. Nemohl jsem se jí tehdy svěřit, a tak jsem ji nechal raději odejít. Ale tentokrát to už nedopustím!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Harlequin
Originální název:

Unfinished Business , 1992


více info...

Přidat komentář

Kudík
23.08.2021 4 z 5

(SPOILER) Od autorky mám raději romány s detektivní zápletkou, anebo s troškou napětí, ale tento titul omlouvá jeho délka (resp. krátkost) a dále to, že je to chvílemi až roztomile naivní romance. Prostě spadá to do kategorie harlekýnek, takže hodnotím v jejím rámci. Hlavní postavy jsou sympatické, i když Vanessa to neměla zrovna jednoduché. Být vlastně jakýmsi "nástrojem pomsty" svého otce a zjistit co to obnášelo až po 12ti letech nemohlo být nic povzbudivého. Každopádně se s ní ostatní mohli spojit i jinak, než formou dopisů. Líbila se mi druhá dvojice, a to Joannie s Jackem. Popis jejich seznámení a vražení jej mezi neštovice a bolavé ucho by vydalo na vlastní román. :) No a Bradyho nevycválaný Kong byl tou pomyslnou třešničkou na dortu.

uminaa
16.04.2021 4 z 5

(SPOILER) Už od samého začiatku som samozrejme vedela, ako to dopadne, ale musím priznať, že sa to celkom dobre čítalo.
Ide o príbeh dcéry, ktorá žila s klapkami na očiach vo svojom malom svete vytvorenom jej sebeckým a frustrovaným otcom. Snažila sa mu za každú cenu vyhovieť, že si ani nevšimla, že jej otec rozhodne nie je mentálne zdravý. Správal sa k vlastnej dcére ako k majetku, resp. prostriedku, pomocou ktorého si chcel splniť svoj sen a pomstiť sa matke svojej jedinej dcéry (samozrejme mu bolo úplne jedno, že ubližuje aj jej). Úplne ju odizoloval od celého sveta (hoci ju stále "vystavoval" na javisku, čo je dosť ironické), aby ju mohol ovládať.
Jej mamy mi bolo dosť ľúto. Nevedela sa postaviť manipulátorovi - manželovi, ktorý ju v podstate vydieral a trestal aj za svoje vlastné chyby – pracovné aj súkromné. Autorka postavu mamy dosť dobre vystihla slovami, že chýb sa človek dopúšťa aj z tých najlepších dôvodov. Lorette som veľmi priala životné šťastie, ktoré ju ku koncu postretlo – návrat dcéry a láska.
Ó, a milovaný Brady... niežeby mi bol vyslovene nesympatický, ale prišiel mi skôr ako vedľajšia postava. Nebol pre mňa ničím výrazný. Ale mal aspoň milého psa :)
Celkom chápem, prečo Vanessa Bradymu povedala „nie“. Mala za sebou dosť ťažké obdobie a nevyznala sa ani sama v sebe, nechcela nikomu (ani sebe) ublížiť, pretože si nebola sama sebou istá, tým čo chce a čo nechce. Mali málo času znovu sa spoznať ako dospelí ľudia. Inokedy mi je šumafuk, či sa v knihe dvaja zoberú po týždni od zoznámenia a podobne, ale tu mi trošku prekážalo, keď Brady na Vanessu tlačil a ešte sa aj urazil, keď mu popravde odpovedala. Neprišlo mi to veľmi, ako správanie sa milujúceho človeka (dnes som mimoriadne kritická voči mužom :D ). Možno aj preto mi veľmi nesedel.
A ešte musím spomenúť Joannie – sympatickú najlepšiu kamarátku, ktorú by chcel mať vo svojom živote asi každý. Prišla mi najreálnejšia zo všetkých postáv. Dopriala by som jej samostatnú knihu. Aj jej manžel Jack vyzeral byť zábavný, takže by to mohol byť veľmi zaujímavý príbeh.


petraj30
17.12.2020 4 z 5

Už si ani nejsem moc jistá, co můžu od takových knížeček vlastně čekat. V podstatě jsem si odvykla očekávat něco alespoň z části přijatelného, ale tohle mě celkem potěšilo. Jediné, co podle mě příběhu vadí, je právě ta kraťoučká verze. Určitě bych to viděla klidně jako čtyř seti stránkový román. Myslím, že to nějaký skrytý potenciál rozhodně mělo. Možnosti, jak děj prodloužit se nabízely samy, klidně bych připojila i nějakou vraždu, ale asi si to budu muset napsat sama:-).
Byl by to pěkný a zajímavý příběh s dobrým nápadem, ale v románové verzi. Ale i přesto jsem byla překvapená. Celkem se mi to líbilo.

koki.veru
03.12.2019 4 z 5

Průměrný, odpočinkový románek pro dlouhé zimní večery.

Skalara
05.11.2019 5 z 5

Mě se to líbilo, bylo to velmi odpočinkové a přečteno velice rychle i v pracovním vytížením :)

jitka7
14.01.2019 1 z 5

Vlastně se tu skoro nic nestalo. Nuda, nuda, nuda. Přečetla jsem ji hodně rychle a jako proč. Čekala jsem na něco, co vůbec nepřišlo.

Suin
11.06.2016 3 z 5

Potřebovala jsem na to jen pul dne. Kniha nenadchne ale ani neurazí. Slaďárna až za ušima, napsáno příjemně, ale žádné velké vrušení.