Nechci být princezna

Nechci být princezna https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360047/bmid_nechci-byt-princezna-hs4-360047.jpg 4 31 7

Kdo by si pomyslel, že se z tak malé holčičky stane tak strašlivý drak? Rozhodně ne její maminka a tatínek. Dokonce ani babička. Jen dědeček měl trochu podezření... Krásný příběh s laskavým humorem o jedné malé holčičce, která se nenechala svazovat tím, co se od ní očekávalo.

Žánr:
Pohádky

Vydáno: , CPress
Originální název:

A ja nie chcę być księżniczką


více info...

Varjohukka
Varjohukka
07.10.2022 5 z 5

Nám se s dcerou (5,5) kniha moc líbila. Příběh i ilustrace nám přišly vtipné i zajímavé. Četly jsme několikrát znovu a znovu.

Gabetka
Gabetka
02.08.2022

Vcelku mě mrzí tak nízké hodnocení. Kniha pro děti má zaujmout a pobavit děti a přesně ten účel kniha splnila, navíc jsem se u čtení smála i já. Protože kdo z těch, co mají doma děti, podobné situace nezažil? Ne každá dětská kniha v sobě musí mít vážné poselství a ponaučení, ale je důležité, aby se u ní dítě nenudilo a toužilo si přečíst další příběh.


muchomurka
muchomurka
17.09.2020 5 z 5

Půjdu v hodnocení asi proti většině, ale mě knížka opravdu pobavila, chechtala jsem se u toho, až se křeslo otřásalo. Sice ten vtip asi úplně neocení děti, ale s mužem jsme se u toho dobře bavili. Ano, příběh byl takový bez poselství, ale co. Byl veselý, vtipný s krásnými ilustracemi.

Litocha
Litocha
21.12.2019 3 z 5

Vizuálně krásná, obsahově slabší kniha (syna přesto docela zaujala, nějakou dobu jsme si pak taky hráli na draka plivajícího kosti). Některé reakce dospělých mě nicméně docela pobavily. Čekala jsem ale nějakou zajímavější pointu. A kdyby autor nenapsal doslov, ve kterém zopakoval a dovysvětlil celý příběh, udělal by asi líp.

dohnálci
dohnálci
28.09.2018 1 z 5

Obsah knihy shrnul sám autor na poslední ani ne jedné straně. Knihu si vybrala dcera v knihovně na základě nádherných ilustrací, ale obsah bohužel o ničem. Takže za mne obrovské zklamání.

Knižní střípky
Knižní střípky
05.02.2018 3 z 5

Kniha má krásné ilustrace, děj sice trochu pokulhává, ale dceru kniha bavila, tudíž asi splinila svůj účel. Jedná se o krátký a vcelku milý a vtipný příběh, není to typická pohádka, na kterou jsme zvyklí my dospělí z našeho dětství a možná právě proto z knihy máme trochu rozpačitý pocit, nicméně současné generaci dětí se kniha líbí.

ThrisaManx
ThrisaManx
16.01.2018 2 z 5

Nedávno jsem to předčítala dětem, kterým se pohádka líbila, takže pro ně asi bude mít něco do sebe, já však nechápu proč. Pohádka o ničem. Bez pointy, bez zajímavého příběhu. Nebyl zde žádný laskavý humor. Je to o tom, jak si celá rodina hraje na divadlo, ale nikoho to nebaví, protože hrají pořád dokola to stejné. Holčička nechce být princezna, ale drak. Takže čtete pořád dokola o tom samém a vás to nebaví asi stejně, jako to nebavilo zbytek rodiny. Pak se holčička rozhodne, že svou roli změní a je konec. O ničem, zbytečná knížka. Ovšem ilustrace velmi pěkné. Za obrázky a za to, že se to se to líbilo dětem, dvě hvězdy.

Autorovy další knížky

Grzegorz Kasdepke
polská, 1972
2017  71%Nechci být princezna
2017  91%Řecké mýty pro děti
2017  75%Detektiv Šikula

Kniha Nechci být princezna je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
dalších seznamech3x