Nebojácna

Nebojácna https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302649/bmid_nebojacna-key-302649.jpg 4 7 3

Tam, kde sa legenda stretáva s históriou, jedna mladá žena bojuje za nevinných. Po neúspešnom pokuse zavraždiť kráľa je lady Merry Ellisonová – pôvodom dcéra baróna – v nemilosti trónu. Svojou odvahou a schopnosťami je ochotná urobiť všetko, aby ochránila osirelé deti z jej panstva. Skupinka sa dostáva do povedomia ako Duchovia z Farthingalského lesa a Merry zisťuje, že s rastúcou popularitou sa im do cesty stavia stále viac problémov a jej úloha je čoraz náročnejšia. Timothy Grey, deviaty potomok baróna z Greyhamu, túži vykonať nejaký skutok, ktorý by ho preslávil a priniesol mu vlastný titul. Keď Duchov z Farthingalského lesa zahliadnu vo Wyndeshire, kde Timothy posluhuje miestnemu grófovi ako jeho pobočník, zdá sa, že šanca je na dosah. Len čo sa však tvárou v tvár stretne s vodcom zbojníkov, je nútený všetko prehodnotiť.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: , i527.net
Originální název:

Dauntless , 2015


více info...

Aylen
Aylen
02.08.2017 4 z 5

Príjemné čítanie, aj keď som možno od toho očakávala trochu viac. Ale na to, že je to autorkina prvotina to vôbec nebolo zlé. Ja osobne som po nej siahla kvôli tomu, lebo ma zaujala tematika Robina Hooda aj keď o ňom sa v samotnom diele moc nehovorilo... Ale je to príjemná oddychovka pre zasnívané romantické duše.

Kao
Kao
16.11.2016 5 z 5

Zas tak špatná nebyla :D Přiznávám, docela dost klišé, ale myslím, že to můžu doporučit každé holce, která přečetla Hraničářova učňě, miluje lesy a tajně si přeje střílet z luku a jezdit na koni. Naprosto předvídatelná kniha s úžasně šťastným koncem a zázraky na každém kroku. Ale! Dávám pět hvězd, protože tak milou a nevinnou knihu jsem už dlouho nečetla, a protože mi ta kniha přesně popsala můj dávný, vysněný a ideální život.


Cinik
Cinik
13.07.2016 2 z 5

Tuhle knihu jsem si objednal, protože jsem ji viděl reklamě na křesťansko-konzervativním časopise Postoj.sk a protože byla na odkazovaných stránkách inzerována jako "křesťanská fikce", což je pojem, kterými mi nic neříká, pročež mne zaujal. Samozřejmě, představení knihy vedené v duchu feminismu a červené knihovny mne dostatečně varovalo na to, abych si nedělal velké naděje, ale co kdyby...

Žádné kdyby ovšem nebylo. Představení knihy je realistické, žádný významný křesťanský obsah se v knize hledat nedá, čili sama "křesťanská fikce" je (minimálně v tomto případě) fikcí. Fikcí jsou i moderním myšlením a vyjadřováním prosáklé středověké (pseudo)reálie.

V podstatě tedy jde o nikterak kvalitní feministickou verzi červené knihovny, na niž mělo křesťanství vliv snad jen tím, že se v něm nenachází žádné pornografické pasáže, což je jistě chválihodné, ale k zařazení do křesťanské literatury to určitě nestačí.

Nestojí to za koupi, ani za ztrátu času spojenou se čtením...

Štítky knihy

Anglie historie, dějiny 13. století dobrodružství

Autorovy knížky

2016  74%Nebojácna

Kniha Nebojácna je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce31x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x