Nebezpečný svět kalorií - joulů

Nebezpečný svět kalorií - joulů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130479/nebezpecny-svet-kalorii-joulu-yw2-130479.jpg 4 7 4

Inovované vydání původního Nebezpečného světa kalorií s tímaty nadváha, obezita, diety a hubnutí

Přidat komentář

los
31.08.2023 5 z 5

Rajko Doleček byl před listopadem vlastně první "mediální" hvězdou popularizující zdravý životní styl, někdy koncem 70. let běžel v televizi jeho seriál o hubnutí a celý národ ho se zájmem sledoval (nedovolím si posoudit, zda a jak úspěšně se i Dolečkovými radami řídil)

tuto knihu jsem v době vydání se zájmem studoval (tabulky, tabulky, grafy, juj!), protože tehdy pojmy jako kalorická hodnota potravin, makroživiny či hormonální změny zněly tak nepřístupně vědecky až metafyzicky... samozřejmě že výklad je limitován dobovým stupněm poznání, nicméně Doleček (přes všechny osobnostní rozpory) byl studovaný endokrinolog, což se o dnešních "stravovacích koučích" rozhodně tvrdit nedá, a z erudovaného pohledu lékaře myslím že jasně a přehledně vyložil fakta o tom, jak "nedržet zázračné diety", ale jak přemýšlet o stravování a jak změnit životní styl (a to bez propagace komerčních produktů na hubnutí)

JancaMia
20.06.2022 4 z 5

Knihu jsem si chtěla sehnat na základě autorovy jiné knihy z roku 1994, jaké bylo dnes překvapení ve sběrné kleci na papír, co strana to perla.


Kontryhelka
16.01.2022 5 z 5

Jak píše paní Dandy1 tak souhlasím.
Rajko Doleček byl ve své době pojem a hodně populární. Ve spoustě věcí měl pravdu a z jeho knih a učení si v dnešní době hodně propagátorů zdravého stylu a hubnutí čerpají a dělají, že objevili dosud neobjevené. Kdo je líný si přečíst knihu, tak ať platí za to samé u rádoby odborníků velké peníze.

Dandy1
09.11.2017 2 z 5

Překvapilo mě, že to co dnes učí lidi s nadváhou za velké peníze, bylo sepsáno už dávno.