Nebezpečná známost

Nebezpečná známost https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248974/bmid_nebezpecna-znamost-PlW-248974.jpg 3 70 21

Třicetiletá Morgan Pragerová žije v New Yorku, dopisuje diplomovou práci o psychologii obětí a nedávno se zasnoubila s přitažlivým mužem jménem Bennett. Když se jednoho dne vrátí domů z přednášky, najde Bennetta mrtvého. Jeho tělo je zohaveno k nepoznání a v bytě s ním jsou její tři psi - pyrenejský horský pes a párek pitbulů, celí od krve. Morgan se pokouší vyhledat Bennettovy rodiče, aby jim sdělila, co se stalo jejich synovi, jenže zjišťuje, že nic z toho, co jí tento muž o sobě a o své minulosti tvrdil, nebyla pravda. Bennett udržoval poměr s několika dalšími ženami a skutečné rysy jeho povahy by naplnily klinickou definici sociopata. Ve chvíli, kdy se ženy, s nimiž Bennett žil, stávají obětmi vražd, se Morganino pátrání mění v závod o vlastní přežití. Nezbývá jí než zjistit, kdo likviduje ženy, jež byly Bennettovi blízké – tak, jako mu byla blízká i ona sama.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Hand That Feeds You , 2015


více info...

Přidat komentář

cantona
08.05.2021 3 z 5

No tak tady hodnotím průměrem. Kniha byla v některých pasážích tak nudná, že jsem si musel zdřímnout. Prostě nenadchla, ale zase ani neurazila. Co se týče napínavosti tak slabota... Takže tři hvězdy.

Sammy.Boy
30.09.2020 4 z 5

Extra třída to určitě není, ale vyloženě ani průměr. Námět zajímavý, to se musí nechat. Úvodní sekvence z místa činu skvělá! Někde uprostřed bylo na můj vkus až zbytečně moc té "odborné vaty" a neustálé opakování již vyřčeného, ale i tak mě příběh svou čtivostí donutil knihu zdolat za dva dny a potvrzuji, že tohle byla vážně NEBEZPEČNÁ ZNÁMOST!


Meluzínka
16.07.2018 3 z 5

Sice jsem docetla knihu az dokonce ale moc me nenadchla.Zacatek super ale pak nic moc.

rode
02.04.2018 3 z 5

Kdyby to šlo, dám knize dvě a půl hvězdičky. Příběh neurazí, ani nenadchne. Zdálo se mi, že se často opakovaly informace, které se točily stále dokola, což mohlo být způsobeno tím, že Nebezpečnou známost psaly dvě autorky. Od anotace jsem čekala slibnější zážitek, ale tak dá se.

Karkulka1996
07.11.2017 5 z 5

Úžasná kniha. Milovníci psů se v ní jistě najdou, na mě už to bylo chvílemi dlouhé, ale kniha jako celek se mi moc líbí. Nápaditější čtenáři pochopí, kdo je vrahem již před odhalením, nicméně dočíst závěr s výsledkem šetření jsem brala jako svou povinnost. Doporučuji. :)

BlankaTr
27.04.2017 4 z 5

Ajajaj, tato knížka mě neoslovila, nudila jsem se.

fis.rena
27.04.2017 1 z 5

Anotace naláká na chlapíka,který evidentně žije vícero životů,a alespoň tedy já jsem očekávala jakousi honbu za pravdou,nebo pravdu,která si najde s ohrožením života Morgan. Ale bohužel,četla jsem knihu o psech,kteří údajně zabili onoho obšourníka,pak o jejich uzavření do klecí,přemisťování sem a tam a boj o to,co s nimi bude nebo nebude a proč. A na konci...jejda...proběhla zmínka o tom,kdo vlastně zabil chlapíka a proč. Kniha je plná zbytečně dlouhých psychologických pasáží s vysvětlováním,které podává Morgan v oboru,a proto mi přišlo dost praštěný,že právě ona,taková znalá všeho,se stane obětí právě svého studovaného a na inetu vyhledáváného subjektu. Nebavilo mě to,kniha mě zaujala jen ve chvíli,kdy se na pár stranách hovořilo o dvou dogách vycvičených k útoku.

handulli
02.04.2017 3 z 5

S hodnocením jsem dlouho váhala, je to takové 3,5*
Námět dobrý, včetně toho zařadit do hlavního děje psy. Ovšem místy byl zcela nadbytečný popis nebo min. zbytečně dlouhý. Po nějaké době mi začal vadit i odborný výklad podávaný hlavní hrdinkou - vůbec mi to k ní nesedělo, protože byla neuvěřitelně naivní a ač tedy teorii znala, tak v praxi byla totálně mimo. Psala o viktomologii a přitom nejlepším materiálem pro výzkum byla ona sama. Celkově mi nebyla sympatická.
Po nějaké době mi nakonec začaly vadit i citáty. Hodnocení vytáhl závěr - odhalení vraha. Přiznám se, že svítat mi začalo až na konci knihy.
Ale jinak musím souhlasit s tím, co tu už zaznělo - anotace navnadí, ale nakonec je na knize nejlepší.

soukroma
27.02.2017 3 z 5

Četlo se to docela dobře, ale nějak tam toho autorky poskládaly až moc - téma převzaté z knihy "Nebezpečné známosti" vlastně nosné ani nebylo, mihlo se v druhé půli knihy (u samotného odhalení pachatelky jakoby něco v knize vypadlo) a samozřejmě se odrazilo v titulu. Hrdinka nebyla moc uchopitelná (ani sympatická), na jednu stranu psala diplomku o obětech a jejich predátorech, na druhou stranu na vlastní kůži nerozeznala a nepřipustila si žádné známky toho, že se jakousi obětí stala.
Do toho ti psi, což mi nedělalo moc dobře - knihu jsem si koupila až poté, co v komentářích zaznělo, že psi byli nevinní, nicméně jsem z toho mylně dedukovala, že se psy hlavní hrdinky to dopadlo dobře, což tedy zrovna úplně nedopadlo.
Hrdinčino podivuhodné pátrání na vlastní pěst, bez poctivé vazby na policii, také nebylo to pravé. A celkově vzato, bez bratra, a navíc bratra právníka (se skupinou spřízněných profesionálů), by se hrdinka vůbec nehnula z místa, ani v životě ani v tomto případě.
Celkem 55%.

Leena
11.02.2017 5 z 5

Mne právě ta tématika psů-zabijáků zaujala, i když jsem hned od začátku tušila, že ti psi jsou nevinní. Bylo mi jich líto. Byla jsem strašně zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.Bylo to zajímavé a napínavé, i když ten konec byl moc rychlý a napsaný tak nějak ve spěchu. Aspoň tak mi to připadalo. Ale jinak se mi to líbilo.

jana3099
26.01.2017 3 z 5

Knihu jsem přečetla celou, zajímavý příběh, překvapivý konec, ale kniha by měla být spíše pro majitele psů, neboť se celá kniha jimy až moc zabývá, ale nicméně se dobře četla ..no a i dočetla, mimochodem, konec dostal hoodně rychlý spád ;-)

luciefeix
18.12.2016 5 z 5

velká spokojenost , kniha mě dostala a vubec jsem netusila jak dopadne ...

WexxAr-ka
29.08.2016 4 z 5

Musim rict, ze jsem se teto knihy docela bala, kdyz jsem procitala hodnoceni. Nakonec jsem spokojena, mozna je to tim, ze nemam nacteno moc knih tohoto druhu :)
V knize jsem nasla vse, co vzdy potrebuju k prozitku :) jen to vyvrcholeni deje bylo na me nejaky rychle :D

dzucka
21.08.2016 4 z 5

celkově zajímavé počtení :-).. bezva příběh, ikdyž jsem věděla mnohem dřív, kdo je pachatelem..ale rozuzlení se povedlo :-)

bookcase
05.08.2016 4 z 5

Dobře napsaný psychothriller, líbilo se mi, že v něm figurovali psi, to jsem četla asi poprvé.

NikaMirka
26.06.2016 3 z 5

Kniha mě nezklamala, ale ani nenadchla. Je pravda, že anotace je lákavější než vlastní příběh sám o sobě, ale na druhou stranu, určitě se to dá číst od začátku až do konce :). Doporučuji spíš, pokud se člověk opravdu hodně nudí na dovolené a jinou knihu na výběr nemá :D...

Maff
07.11.2015 4 z 5

Kniha s napětím a dějem plynně ubíhajícím k závěrečnému rozuzlení. Sice jsem byl iritován místy až afektovaným myšlením a chováním hlavní hrdinky, které jsem jen ztěžka překousával, ale to je osobní pocit, který u jiného platit nemusí. Já přeci jen u studentky psychologie se zaměřením k policejní práci a zvláště ve své práci zkoumající násilnické projevy sociopatických či psychopatických osob, předpokládám jistou psychickou schopnost (či otrkanost) odolávat těmto projevům. A právě proto působí sympaticky, že v závěru v tomto duchu sama hrdinka o své schopnosti pracovat ve zvoleném oboru pochybuje. Kniha vybočuje jen lehce nad průměr a tedy za mne 70%.

Acquenta
05.11.2015 3 z 5

Nevím, jak knihu popsat, začátek byl velmi napínavý, čtenář je napnutý, čeká, jak se vše vyvine...prostředek knihy mi přišel hrozně zdlouhavý a konec mě teda opravdu překvapil, vážně jsem tohle nečekala, ale doporučuji, je to zajímavé téma..

ELBA
05.10.2015 4 z 5

Veľmi čítavý thriller i keď v polovici knihy už budete vedieť, čo a ako a bude Vás už len zaujímať odpoveď na otázku "Prečo?". :) Priznávam, že som od tejto knihy čakala viac.

Dousabel
03.10.2015 3 z 5

Docela slušný thriller, s ne příliš originální zápletkou, ale čtivě napsáno. Vraha jsem odhalila tak v půlce knihy, přece jen tam moc postav není, ale do poslední chvíle jsem si nebyla úplně jistá :)
Co mi ale trochu vadilo, nevím, jestli je to tím, že to psaly dvě autorky, občas bylo poznat dost rozdílné chování hlavních postav, jak kdyby psala 50 stránek jedna autorka a dalších 50 druhá.
Konec mi přišel dosti utnutý, nějak mi chybělo podrobnější vysvětlení, proč to vlastně ten "padouch" dělal.
A těch psů, těch mi bylo teda hrozně líto!

Autorovy knížky

A. J. Rich
americká
2015  66%Nebezpečná známost