Návrat Terrexantence

Návrat Terrexantence https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422828/mid_navrat-terrexantence-fhi-422828.jpg 4 3 1

Ani Terrexantence, kdysi Syn Temnoty, dnes stvořitel své vlastní říše a lidu, nemůže žít věčně. I tak mocná bytost musí spát. Po tisíci letech by ho jeho lid měl probudit. Přece jim dal část své moci i svitek s příslibem svého návratu. Za tisíc let se ale může všechno změnit. Vládce ztratil svou moc a nový se nenarodil. Než Osvícení velmistři ve svých klášterech pochopí, že je na čase vyslat Poutníka hledat Chrám posledního odpočinku Pána Terrexantence, je už Vládcův trůn příliš pohodlný na to, než aby se ho vzdal kvůli pohádkám. Mladý strážce Šodemne musí opustit klášter i své studium psychických sil. Měl by jet za otcem do Zóny plné techniky lačných vědců. To je ale proti jeho oddané víře v Pána Terrexantence. Šodemne se vzepře a uteče. Ve městě mezi obyčejnými areky pak nalézá skryté strážce. Odhaluje tajemství vyostřených sporů mezi areky a strážci a stále více se zaplétá do příběhu neznámého Poutníka. Kde je ale Chrám a jak probudit Terrexantence?... celý text

Přidat komentář

Zvelebilova
18.10.2021 5 z 5

Fantasy je pro mě obvykle španělská vesnice - hafo ras, divých jmén, obvykle nelogický svět... Jenomže v dílě Návrat Terrexantence bylo všechno trochu jinak. Ani nevím, proč mě hned ze začátku tohle dílko chytlo, když to není vůbec můj šále čaje. Možná proto, že jména postav mají nějaká vysvětlení, proto se dají zapamatovat, možná pro rozmanitost kouzelného světa, který stvořil prakticky jeden týpek, než to zalomil k dlouhému spánku, možná mě potěšilo spojení se sci-fi, kdy někdo podstupuje výcvik v klášteře, a pak narazí na vznášedlo... Samozřejmě mojí nejoblíbenější postavou byl Faniel, o kterém je celý druhý díl, asi tak 100x prďáčtější, než první.

Autorce se musí nechat, že má tento svět do posledního puntíku promyšlený, všechno dává smysl a náboženské rvačky jsou suprově uvěřitelné. I když to není můj žánr, opakuji. Furt jsem nepřišla na to, co mě na díle tak dostalo. Stylem psaní to hodně připomínalo Metro 2033 (er-forma, objevování míst, chování a dalších postav).

Jenom doufám, že toto nezapadne v historii zneuznalých děl a někdy to pořádně vyjde jako knížka.

PS: Celé dílo ke k přečtení na StoryMe.

Autorovy další knížky

Marie Domská
česká, 1982
2023  59%Sivá krev
2015  87%Návrat Terrexantence
2024  88%Nejasné hranice