Návnada na vraha

Návnada na vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42928/bmid_navnada-na-vraha-J8f-42928.png 3 30 10

Detektivní příběh o Danu Mallettovi, jenž je podle slov kritiky "trnem v oku pro policii, magnetem pro ženy a potěchou pro čtenáře".

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Bait on the Hook , 1984


více info...

Přidat komentář

freejazz
03.01.2023 4 z 5

od začátku je jasné, že tu někdo někoho vodí za nos. jasné nebylo pouze to, kdo je opravdu vrah. takže ten závěr byl překvapující, logický a spořádaný. na rozdíl od celé té fantasmagorie předtím.
opravdové čtení na dovolenou i s nástinem, jak pracuje fantazie dítěte, když nemá mantinely.
kdo to nečetl jako detektivku ale jako humoristický román, nemůže být zklamán.

milan3144
14.08.2022 3 z 5

Tady asi opravdu se nelze moc zabývat logikou děje. S ani ne tak velkou nadsázkou se dá říct, že způsob psaní převyšuje samotnou zápletku.
Dávám tři.


ZoeChaya
17.08.2021 1 z 5

Mám velice ráda anglický humor, ovšem tato knížka byla tak prostoduchá, že mě nebavilo ji číst. Od začátku bylo jasné co, kdo a proč spáchal. Možná je vhodná pro čtenáře, který teprve začíná číst tyto knihy. Také mě odrazovaly hrubé chyby v překladu, jak je zmíněno níže v jiném komentáři. Ono také knize nepřidá, když chvíli je pes Žofie a najednou se přetvoří v Sofii.

Merlinit
01.11.2020 5 z 5

Oddychové a zábavné čtení, bavila jsem se víc než dobře.

jarin58
15.12.2016 3 z 5

Ach ten překlad.Psi se nepěstují.Stejná hrůza jako napsat že někdo chová kaktusy.

Milonak
20.08.2016 1 z 5

Pro mě hodně velké zklamání - a to jak zápletka, tak samotný děj i závěrečné rozuzlení. Klasickým kvalitním detektivkám to nesahá ani po kotníky. 90% příběhu se "motá" kolem zvláštní vztahu a útěku dvou hlavních hrdinů, přičemž minimálně každou druhou stránku se objeví něco absolutně nelogického, připomínající spíš zápletky z knih pro děti předškolního věku. Dočetl jsem to čistě ze setrvačnosti a také abych věděl, jak to dopadne. Skutečně nedoporučuji - velká nuda, nemající s pořádnou detektivkou mnoho společného.

h2220
11.08.2016

Příběh z anglického prostředí, kde se stane v jednom venskovském sídle vražda muže, bývalého manžela majitelky sídla. .... Podezřelý, hl. postava - Dan Mallet, je nucen uprchnout i malou holčičkou, která se na něj "přivěsí". Slečna se převleče za chlapce a spolu s Danem pátrají po skutečném pachateli... malá slečna využije cesty k tomu, aby si užila dobrodužství, které by její nóbl matka nikdy nedovolila prožít.
Vtipný příběh, zejm., vtipné komentáře malé slečny, oddychové na léto...

dagmar5477
22.02.2016 5 z 5

Oddychová detektivka, která pobaví.

Zdenda20
02.06.2013 3 z 5

Docela mi kniha zklamala. Situačně je to docela vtipně popsáno. Soužití dospělého s malou oprásklou holkou a skutečnost, že si z hlavní postavy udělala poskoka. Ale vlastní motiv k vraždě je jednoduchý , možná i tak trochu nesmyslný.
Mám rád příběhy s detektivní zápletkou , ale tento příběh mi nijak nezaujal. Zajisté je to věc vkusu každého čtenáře.

pet-kyval
28.07.2011 4 z 5

[075/11] Detektivky jsou u mě v poslední době neuvěřitelně aktuální na to, že jsem tento žánr nikdy příliš nevyhledávala. Ale asi jsem dospěla do bodu, kdy řešit papírové hádanky je zábava. U tohoto svazku jsem nic dech beroucího neočekávala. Vlastně jsem neočekávala vůbec nic. Prostě jsem si to přečetla. A hele, ono to nebylo vůbec špatné. Vlastně to bylo docela dobré, dokonce zábavné a místy vtipné s vcelku originálním a s až neuvěřitelně jednoduchým řešením.

Vadou je nejspíše nedostatečné odůvodnění toho, proč se to stalo. Motiv je až příliš jednoduchý na spletitost celého děje, který je postaven na stylu honičky kočky s myší. Myš utíká, utíká, utíká a kočka za ní, ale pak žárovka udělá blik a cvak a myš zmizí a vše se ukáže v novém světle.

Malá zbohatlická holka studující na soukromé škole je naprosto jedinečná úrovní své bystrosti a způsobem jakým dokáže okomentovat každé své další jednání, které vlastně v mnoha ohledech je postavené na hlavu, ale to vám celou dobu čtení nedochází, protože to přece dává smysl, i když to dohromady smysl nedává. Narazíte na pár vtipných prupovídek vycházejících z pouhopouhé neznalosti dítěte, ale o to vtipnější. Nebudete se smát, ale při čtení člověk může cítit jisté povznesení ducha a lehkost atmosféry i přes fakt, že se dítě stalo svědkem chladnokrevného mordu.

V jistém žánrovém směru je to originální a ten fakt, že to nestojí přímo na humoru, ale s lehkostí jím děj jen opravdu něžně prokládá, tomu dodává takovou dávku sympatie, že se jedná o příběh nadprůměrný, i když ne přímo nepostradatelný.

Štítky knihy

vraždy detektivní a krimi romány

Autorovy knížky

Roger Longrigg
britská, 1929 - 2000
1989  65%Návnada na vraha