Nástin dějin literatury

Nástin dějin literatury https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302352/bmid_nastin-dejin-literatury-edB-302352.jpg 2 2 1

Podtitul: Rukověť nejen pro maturitní zkoušku Přehled literárních otázek pro přípravu k maturitní zkoušce z českého jazyka v rozsahu výuky středních škol.

Přidat komentář

Marekh
24.08.2020 3 z 5

Tuto učebnici jsme používali na střední škole během prvního ročníku a posléze do 1. pololetí 2. ročníku. Bohužel musím konstatovat, že tato učebnice není zrovna nejlepší studijní materiál, který by se měl používat jako oficiální studijní materiál na střední škole. Informace byly heslovité, měl jsem pocit, že informace byly hodně nahuštěné, mnohdy se v knize vyskytovaly jen názvy literárních děl. Pozitivum bylo, že se na počátku každé kapitoly objevil seznam nejdůležitějších pojmů, které se v dané kapitole vyskytovaly. Asi z tohoto důvodu se předmětová komise češtiny na naší škole rozhodla, že přejde na skripta pana VÁCLAVA PROKOPA a podle mého názoru udělala dobře. Z těchto skript se mi rozhodně lépe učilo (komentáře ke skriptům jsem zapsal do databáze knih) a troufám si tvrdit, že i ostatním studentům, ačkoliv někteří z nich tato skripta neotevřela, jak byl rok dlouhý, což okomentovala jednoho dne profesorka, když řekla studentce, kterou zkoušela, že pokud by otevřela skripta, určitě by musela nalézt informace o životě Eduarda Basse. Měla pravdu. Jenže spolužačka určitě věnovala volné chvíle příjemnějším způsobem nežli by si pročítala v těchto skriptech. :)

NÁSTIN DĚJIN LITERATURY se spíše hodí k rychlému zopakování a řekl bych, že uplatnění tato učebnice může najít při přípravě na maturitu. Jako studijní text během školního roku se mi zdá nevhodná. Knihu už nevlastním, patrně jsem ji přenechal dalšímu čtenáři. Asi jsem tuto učebnici nedočetl do úplného závěru, když už jsem vlastnil skripta Václava Prokopa. Později jsem si v knize vyhledával nějaké informace, když jsem se chtěl dozvědět více o konkrétním autorovi. V té době jsem ještě doma neměl Internet. :)

Autoři knihy

Kniha Nástin dějin literatury je v

Přečtených5x
Knihotéce6x