Kráska a netvor

Kráska a netvor https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155016/bmid_kraska-a-netvor-2BY-155016.jpeg 4 434 81

Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievčiny. Pitva potvrdila, že pred smrťou bola opakovane brutálne znásilnená a vrah ju neľudsky mučil. O pomoc pri určení totožnosti neznámej mŕtvoly požiadali policajtov zo všetkých okolitých štátov, ale ako naschvál, jedinú poriadnu stopu našli iba Chosé s Krauzom. Pretože každý dobrý skutok musí byť po zásluhe potrestaný, šéf rozhodol, že nový prípad pridelí práve im. Médiá a verejnosť priebeh vyšetrovania pozorne sledujú, pretože s takou hrôzou sa ešte nikto nestretol, dokonca aj na oddelení vrážd je takýto masaker raritou. Oveľa väčšou než opustené batoľa, ktoré vyliezlo zo škatule od televízora iba tak pohodenej na chodníku a odplazilo sa pod kolesá prechádzajúceho autobusu. Ako tieto dva prípady súvisia a či sa chlapcom z oddelenia vrážd podarí chytiť vraha mladej študentky, zatiaľ nevie nikto.... celý text

Přidat komentář

lapagerie
04.04.2024 5 z 5

Sympatická česká detektivka, uvěřitelná, nepřekombinovaná. Postavy jsou normální lidé, žádní policejní supermani ani geniální zločinci. Ráda si ze série přečtu i další díly.

Iki1
22.03.2024 5 z 5

Jedná se o vcelku slušné odpočinkové počtení. Partička detektivů je opět v dobrém rozmaru (autor velmi dobře pracuje s dialogy, a to i vnitřními). Tentokrát tu dvě dvojice vyšetřovatelů objasňují dva případy, které se v knize proplétají, ale každý z nich běží víceméně po vlastní linii. Oba dva spěly ke konci spíše samospádem, jejich "pachatele" nebylo zas až tak těžké odhadnout. Knihu jsem četl s chutí, nechybí v ní humor. Detektivové při práci totiž nezapomínají na legrácky, neváhají i posedět a popít něco ostřejšího. Autor jim vložil do úst lidovou mluvu, není nouze ani o slovíčka neslušná. To vše zvyšuje čtivost.


AlexandraBane
15.03.2024 3 z 5

Nebylo to špatný, ale úplně mě to nenadchlo

Aligator805
24.02.2024 4 z 5

Budu se opakovat, ale opět skvělé čtení. I přes rychlý konec to bylo super. Další příjemné setkání s partou kanceláře 141.

Rapeh
27.12.2023 4 z 5

Musím souhlasit s ostatními komentáři, že ten konec není moc povedený. Jinak kniha opět skvělá. Dán prostě nikdy nezklame.

Swissman
22.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Souhlasím s některými komentáři, že konec byl až moc odfkláknutý. Po tolika stranách pátrání to najednou bylo na pár řádcích vyřešené. Pokud se příběh inspiruje skutečným případem, možná to tak i opravdu bylo. Ale i jako policajt, bych byl nespokojenej, že jsem vraha nevytěžil. A druhý případ, byl sice na hovno, ale ne o hovně ;-) (Kdo četl, ten ví.)

Benny215
12.11.2023 4 z 5

Doslova a do písmene "posraný díl" kdo četl ví, jinak opět pohodové čtení ale ten konec je odfláknutý.

Dandy1
07.10.2023 4 z 5

Trochu slabší díl. Ten konec mohl být trochu rozvláčnější.

mataj
27.09.2023 5 z 5

Když je blízko slovenských hranic v Maďarsku objevená mrtvola mladé dívky, kriminalisté se obrátí rovněž na slovenskou policii se snahou ji identifikovat. Jelikož se potvrdí, že pochází ze Slovenska, případu se ujme Krauz s Chosém a snaží se zjistit, kdo by mohl tak brutální čin spáchat. Zároveň se Burger s Hanzelem pustí do pátrání po osobě, která nechala v krabici u kontejnerů malé batole, díkybohu živé. Budu se opakovat ale knihy od DD si neskonale užívám a těším se na každý díl.

m_martina
07.02.2023 5 z 5

Po přečtení každé další knihy od Dominika Dána přesně vím, proč se stal mým nejoblíbenějším spisovatelem. Zase výborné čtení a příjemné setkání s Richardem Krauzem.

Dalia
07.01.2023 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a ráda si přečtu další.

Pepina19
22.11.2022 5 z 5

Opět výborné. Dva případy a každý za sebe velmi zajímavý. Ten s Barborkou mě hodně zasáhl. Ten s batoletem jsem ke konci trošku předvídala.

klokan.1905
29.07.2022 5 z 5

Kráska a zvíře...
Chcete-li číst chronologicky, tak toto je momentálně třicátý díl... Mně však v současné době do mého chronologického čtení vsunul autor další dva kousky do mnou již přečtené řady (jeden vyšel nedávno ve slovenštině - Tajemný závoj, druhá z nich - Studna vychází v češtině na konci srpna).. :-) jinak jsem se v čase vrátil už asi třikrát, další dva návraty mě tedy čekají... Nebudou určitě poslední, protože mezi Koženým srdcem (dějově rok 2003) a knihou Kráska a zvíře (dějově rok 2008) je pět let pusto a prázdno... Takže návratů bude mnoho... :-D Už jsem si zvykl, ale celou sérii bych četl znovu chronologicky....
Něco málo k samotné knize...
Konec prázdnin a naši detektivové z kanceláře číslo 141 nemají do čeho dloubnout... Maďarští kolegové však nedaleko hranic objeví zmasakrované tělo mladé ženy... Při zjišťování totožnosti usmrcené ženy požádají o spolupráci kolegy ze Slovenska.... Takže se nemusíte bát, že by nebylo co vyšetřovat... ;-) Já jsem se s naší partou z oddělení vražd opět skvěle bavil...

MatoPalkes
28.07.2022 4 z 5

Narážka na dve knihy ročne od Krausza bola skutočne skvelá. Pri mojom čítaní by mohol kľudne autor aj zrýchliť. Prípad Barborky bavil viac ako prípad dieťaťa, bolo v ňom menej hovien.

Klára90
10.07.2022 4 z 5

Tento díl jsem hltala od začátku do konce, oba případy byly napínavé a zajímavé. V případě Barborky jsem měla několik verzí a byla hodně zvědavá, co se jí vlastně stalo.

Klára90
10.07.2022 4 z 5

Tento díl jsem hltala od začátku do konce, oba případy byly napínavé a zajímavé. V případě Barborky jsem měla několik verzí a byla hodně zvědavá, co se jí vlastně stalo.

tittanie
29.06.2022 5 z 5

Super čtení, které jsem zhltla během jednoho dne. V knize byly dva případy, jeden se týkal brutálně zavražděné Barborky a druhý byl na hovno, jak říkal Burger a Hanzel. Nasmála jsem se, sice chvilkama trochu nechutný, ale super. Jdu se pustit do dalšího dílu.
Ale je tu zase ta situace, že jsem musela přeskočit Kožené srdce, protože prostě v knihovně není. Ani v jedné ze třech, kam chodím. Takže si budu muset Studnu a Kožené srdce asi koupit nebo se snažit číst slovensky a to mi moc nejde. Ale jak říká kolegyně: Aspoň tě to zbrzdí.

SadUnicorn
16.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tenhle díl mě vážně hodně bavil. Trošku mě překvapil velký skok v čase od Koženého srdce, ale možná se ještě dočkáme dalších knih spadajících do tohoto období.
Přestože případ krásky a netvora není nijak neobvyklý, celé zamotané vyšetřování a zohavená mrtvola v Maďarsku tomu dodali na zvláštnosti a zajímavosti. Jen by mě zajímalo, zda to bylo takto zamýšleno nebo jen chyba - po Martinině výslechu nasedá do auta k Dušanovi do černého mercedesu a spolu se baví o tom, že už ji našli. Takže museli něco vědět, ale v závěru knihy to není dovysvětleno. Možná se k tomu autor vrátí v jiné knize.
Druhý případ s batoletem v krabici byl velmi bizarní a knihu oživil zajímavým směrem. Zajímalo by mě, zda byly tyto dva případy spojeny do jedné knihy, protože v obou figuroval černoch nebo zda se takto náhodně skutečně sešly. Původně jsem i čekala, že se tyto případy spojí v jeden.
Také mě pobavilo, když Krauz zmínil, že kdyby psal on knihy, napíše 2 ročně.
Každopádně tato kniha mě velmi bavila, jen mě mrzí, že pachatel byl zbabělec a nemohl tak čelit spravedlivému trestu.

hanzmb
19.05.2022 5 z 5

Trochu zvláštní díl pro nás chronologiky. Zatímco v minulosti bylo i několik dílů z jednoho roku, tady je najednou skok a čtyřletá díra. (Alespoň má autor prostor, kam se v nových dílech vracet.) V rámci tvorby lehce nadprůměrný díl, především v oblasti krimi zápletky. Bohužel každý plus má svůj mínus a tak je zase mnohem méně toho štengrování mezi krimi partou. Snad jen náčelník to schytává stále naplno jako trest za to, že si vyrazil na dovolenou.

janina66
03.02.2022 5 z 5

Výborné! Oba případy byly skvěle podané i jejich práce vyšetřování. Tentokrát málo špičkování a více vyšetřování.