Kráska a zvíře

Kráska a zvíře https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207973/bmid_kraska-a-zvire-Fqd-207973.jpg 4 428 79

Dvojice detektivů z Našeho Města je po prázdninách zase spolu. Šéf se vrátil do práce opálený, usměvavý a plný energie. Barva mu zůstala, ale úsměv zamrzl na rtech už druhý den. Maďarští kolegové našli v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Mezinárodní vyšetřování se rozbíhá a celý případ, je velmi ostře sledován veřejností a médii. Kdo vraha dopadne a co bylo důvodem k této extrémně brutální vraždě?... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Romány , Literatura slovenská

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Kráska a netvor , 2013


více info...

AlexandraBane
AlexandraBane
15.03.2024 3 z 5

Nebylo to špatný, ale úplně mě to nenadchlo

Aligator805
Aligator805
24.02.2024 4 z 5

Budu se opakovat, ale opět skvělé čtení. I přes rychlý konec to bylo super. Další příjemné setkání s partou kanceláře 141.


Rapeh
Rapeh
27.12.2023 4 z 5

Musím souhlasit s ostatními komentáři, že ten konec není moc povedený. Jinak kniha opět skvělá. Dán prostě nikdy nezklame.

Swissman
Swissman
22.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Souhlasím s některými komentáři, že konec byl až moc odfkláknutý. Po tolika stranách pátrání to najednou bylo na pár řádcích vyřešené. Pokud se příběh inspiruje skutečným případem, možná to tak i opravdu bylo. Ale i jako policajt, bych byl nespokojenej, že jsem vraha nevytěžil. A druhý případ, byl sice na hovno, ale ne o hovně ;-) (Kdo četl, ten ví.)

Benny215
Benny215
12.11.2023 4 z 5

Doslova a do písmene "posraný díl" kdo četl ví, jinak opět pohodové čtení ale ten konec je odfláknutý.

Dandy1
Dandy1
07.10.2023 4 z 5

Trochu slabší díl. Ten konec mohl být trochu rozvláčnější.

mataj
mataj
27.09.2023 5 z 5

Když je blízko slovenských hranic v Maďarsku objevená mrtvola mladé dívky, kriminalisté se obrátí rovněž na slovenskou policii se snahou ji identifikovat. Jelikož se potvrdí, že pochází ze Slovenska, případu se ujme Krauz s Chosém a snaží se zjistit, kdo by mohl tak brutální čin spáchat. Zároveň se Burger s Hanzelem pustí do pátrání po osobě, která nechala v krabici u kontejnerů malé batole, díkybohu živé. Budu se opakovat ale knihy od DD si neskonale užívám a těším se na každý díl.

m_martina
m_martina
07.02.2023 5 z 5

Po přečtení každé další knihy od Dominika Dána přesně vím, proč se stal mým nejoblíbenějším spisovatelem. Zase výborné čtení a příjemné setkání s Richardem Krauzem.

Dalia
Dalia
07.01.2023 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a ráda si přečtu další.

Pepina19
Pepina19
22.11.2022 5 z 5

Opět výborné. Dva případy a každý za sebe velmi zajímavý. Ten s Barborkou mě hodně zasáhl. Ten s batoletem jsem ke konci trošku předvídala.

klokan.1905
klokan.1905
29.07.2022 5 z 5

Kráska a zvíře...
Chcete-li číst chronologicky, tak toto je momentálně třicátý díl... Mně však v současné době do mého chronologického čtení vsunul autor další dva kousky do mnou již přečtené řady (jeden vyšel nedávno ve slovenštině - Tajemný závoj, druhá z nich - Studna vychází v češtině na konci srpna).. :-) jinak jsem se v čase vrátil už asi třikrát, další dva návraty mě tedy čekají... Nebudou určitě poslední, protože mezi Koženým srdcem (dějově rok 2003) a knihou Kráska a zvíře (dějově rok 2008) je pět let pusto a prázdno... Takže návratů bude mnoho... :-D Už jsem si zvykl, ale celou sérii bych četl znovu chronologicky....
Něco málo k samotné knize...
Konec prázdnin a naši detektivové z kanceláře číslo 141 nemají do čeho dloubnout... Maďarští kolegové však nedaleko hranic objeví zmasakrované tělo mladé ženy... Při zjišťování totožnosti usmrcené ženy požádají o spolupráci kolegy ze Slovenska.... Takže se nemusíte bát, že by nebylo co vyšetřovat... ;-) Já jsem se s naší partou z oddělení vražd opět skvěle bavil...

MatoPalkes
MatoPalkes
28.07.2022 4 z 5

Narážka na dve knihy ročne od Krausza bola skutočne skvelá. Pri mojom čítaní by mohol kľudne autor aj zrýchliť. Prípad Barborky bavil viac ako prípad dieťaťa, bolo v ňom menej hovien.

Klára90
Klára90
10.07.2022 4 z 5

Tento díl jsem hltala od začátku do konce, oba případy byly napínavé a zajímavé. V případě Barborky jsem měla několik verzí a byla hodně zvědavá, co se jí vlastně stalo.

Klára90
Klára90
10.07.2022 4 z 5

Tento díl jsem hltala od začátku do konce, oba případy byly napínavé a zajímavé. V případě Barborky jsem měla několik verzí a byla hodně zvědavá, co se jí vlastně stalo.

tittanie
tittanie
29.06.2022 5 z 5

Super čtení, které jsem zhltla během jednoho dne. V knize byly dva případy, jeden se týkal brutálně zavražděné Barborky a druhý byl na hovno, jak říkal Burger a Hanzel. Nasmála jsem se, sice chvilkama trochu nechutný, ale super. Jdu se pustit do dalšího dílu.
Ale je tu zase ta situace, že jsem musela přeskočit Kožené srdce, protože prostě v knihovně není. Ani v jedné ze třech, kam chodím. Takže si budu muset Studnu a Kožené srdce asi koupit nebo se snažit číst slovensky a to mi moc nejde. Ale jak říká kolegyně: Aspoň tě to zbrzdí.

SadUnicorn
SadUnicorn
16.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tenhle díl mě vážně hodně bavil. Trošku mě překvapil velký skok v čase od Koženého srdce, ale možná se ještě dočkáme dalších knih spadajících do tohoto období.
Přestože případ krásky a netvora není nijak neobvyklý, celé zamotané vyšetřování a zohavená mrtvola v Maďarsku tomu dodali na zvláštnosti a zajímavosti. Jen by mě zajímalo, zda to bylo takto zamýšleno nebo jen chyba - po Martinině výslechu nasedá do auta k Dušanovi do černého mercedesu a spolu se baví o tom, že už ji našli. Takže museli něco vědět, ale v závěru knihy to není dovysvětleno. Možná se k tomu autor vrátí v jiné knize.
Druhý případ s batoletem v krabici byl velmi bizarní a knihu oživil zajímavým směrem. Zajímalo by mě, zda byly tyto dva případy spojeny do jedné knihy, protože v obou figuroval černoch nebo zda se takto náhodně skutečně sešly. Původně jsem i čekala, že se tyto případy spojí v jeden.
Také mě pobavilo, když Krauz zmínil, že kdyby psal on knihy, napíše 2 ročně.
Každopádně tato kniha mě velmi bavila, jen mě mrzí, že pachatel byl zbabělec a nemohl tak čelit spravedlivému trestu.

hanzmb
hanzmb
19.05.2022 5 z 5

Trochu zvláštní díl pro nás chronologiky. Zatímco v minulosti bylo i několik dílů z jednoho roku, tady je najednou skok a čtyřletá díra. (Alespoň má autor prostor, kam se v nových dílech vracet.) V rámci tvorby lehce nadprůměrný díl, především v oblasti krimi zápletky. Bohužel každý plus má svůj mínus a tak je zase mnohem méně toho štengrování mezi krimi partou. Snad jen náčelník to schytává stále naplno jako trest za to, že si vyrazil na dovolenou.

janina66
janina66
03.02.2022 5 z 5

Výborné! Oba případy byly skvěle podané i jejich práce vyšetřování. Tentokrát málo špičkování a více vyšetřování.

smardice
smardice
17.12.2021 5 z 5

Přečteno (vlastně doposloucháno) skoro se zatajeným dechem. Dva souběžné fascinující a drsné příběhy. Budu se opakovat, ale opět skvělé.

viweb
viweb
19.08.2021 5 z 5

Dobrý příběh akorát mi vadilo dlouhé popisování výslechů svědků. Jinak příjemná detektivka. Doporučuji.