Kráska a zvíře

Dominik Dán

Dvojice detektivů z Našeho Města je po prázdninách zase spolu. Šéf se vrátil do práce opálený, usměvavý a plný energie. Barva mu zůstala, ale úsměv zamrzl na rtech už druhý den. Maďarští kolegové našli v poli kousek od státní hranice nahé zmasakrované tělo mladé ženy. Mezinárodní vyšetřování se rozbíhá a celý případ, je velmi ostře sledován veřejností a médii. Kdo vraha dopadne a co bylo důvodem k této extrémně brutální vraždě?... celý text

Komentáře knihy Kráska a zvíře

Moncele
06.02.2026 audiokniha

Propojení dvou vyšetřování, které se snad ani víc nemohli lišit... Pátrání po totožnosti mrtvé dívky bylo velmi zajímavé, podezřelých a motivů pro vraždu bylo habakuk, jen jsem se nemohla zbavit dojmu, že "kdo s čím zachází, tím také schází". Druhý případ byl velmi zvláštní, práce vyšetřovatelů byla obdivuhodná, ale jak jeden z nich řekl, byl to "sakra pos.anej případ...". Důvody a motiv pachatele mi přišli přitažené za vlasy, ale život může napsat různé scénáře. Sečteno a podtrženo, tentokrát trochu lepší průměr, což ale neznamená, že bych do dalších dílů Našeho Města už nešla.

Timkim
17.01.2026

Bavilo mě to, ale jen cca do 4/5 knihy. Závěr do celého vyšetřování "hodí vidle" a celý dojem z intenzivní práce je pryč. No i takto se to mohlo stát. Už jsem asi "pře Dánován" a musím změnit na chvíli autora. Ale já se vrátím ....85%

Scarefish
31.12.2025

Poslouchala jsem jako audioknihu ve slovenštině. Pěkně načteno. Příběh hezky plyne, solidní napětí, zajímavý vývoj, osobitý humor. Bavilo mě to. Konec mě ale trochu zklamal. Po všech indiciích a okolnostech přišla poněkud studená sprcha. Ze zápletky se dalo vytěžit víc. Jako by to autor jaksi odbyl. Příběh s dítětem mi přišel trochu přitažený za vlasy. Tak dávám o hvězdu méně.

konicekbily
08.12.2025

Dva souběžné příběhy k řešení, pěkně popsaná činnost policie, prostředí a vztahů mezi postavami. Vtipné dialogy k věci, méně prázdných dialogů - to vítám - a téměř žádná vata. Podle mne jeden z nejlepších dílů!

HelenBarbora
15.10.2025

Perfektní díl, děj mě moc bavil. Skvěle se prolínal. Akorát ten konec mě naštval. A já furt, proč je na obálce knihy štranek? Suma sumárum: předpis je předpis (vůl zůstane volem) a spravedlnost ať se jde třeba bodnout. Fuj.

TerkinKnižnySve
08.10.2025

Tak toto bolo opäť zamotané od začiatku az po koniec .

Vražda mladeho dievčata a najdenie novorodenca, môže to spolu nejako súvisieť?

prípad ženy ma na starosť Chosé s Krauzom, ktorým sa svedkovia sice vrhaju k nohám ale nič s toho nemajú len tápajú.

Burger s Hanzelom vyšetrujú dieťa, toto bolo v celku emočne náročné, kto ho mohol odložiť v skatuly od televizora?! Týto dvaja však nastastie mali viac šťastie na svedkov.

Dej bol výborný a hoci začínali od nuly pekne sa s toho vyhrabali a predsa len svedkovia aspon pomohli odhaliť mrtvolu no odhalenie praveho vraha bolo veľmi náročné.

Takže opäť som spokojna na sto percenta .

čef
30.08.2025

Černoušek v krabici a brutálně zavražděná dívka – to jsou dva příběhy a pátrání v tomto dílu. Opakují se silné stránky těchto děl – znalost prostředí v Policii, duchaplné vtipkování a špičkování detektivů a důmyslné výslechy svědků. Také jsem ocenil větší spád, autorovi se zde zdařilo vyhnout dlouhým rozhovorům o ničem. Takže dobře, jedeme dál.

vvikingg
23.08.2025

Kancelář 141 řeší hned dva případy, malé batole v krabici od televizoru , nález mrtvoly mladé dívky na maďarské hranici rozjíždí další vyšetřování. Chosé řeší také svojí slábnoucí potenci po čtyřicítce, Burger začal v kanceláři chovat křečky. Oba případy jsou odlišné, ale mají společné aktéry, jejich životní příběh se v obou případech prolíná a doplňuje. Opět výborně zpracované z dávkou humoru, který ke kanceláři 141 patří.

knihomolka525
29.07.2025

Kniha dopodrobna popisuje řešení dvou případů najednou.A u obou jste zvědaví,jak si vás DD povodí :-).Já už když jsem knihu začala číst,tak jsem se uvelebila a odtušila jsem:tak se ukaž ,kluku!Výslech Vidličky,role kamene v krabici.Zabitá dívka v Maďarsku....jsem si knihu užila.

Didi15
28.07.2025

Díly ,co jsou po roce 2000 mě prostě baví víc , nedá se se nic dělat . Ale je to stejně všechno super počtení .

Kory98
30.06.2025

Já se budu opakovat, ale dánovky prostě můžu, je to můj šálek kávy. Už mi jich zbývá přečíst jenom pár a mohu říct, že v knihovnách jsou jedny z nejpůjčovanějších, i na starší díly je člověk často dlouho v pořadí. Kdybych měla více místa ve své, určitě bych si pořídila celou sérii. Opět dva zajímavé případy, které vraždaři vyšetřují, nechybí jejich specifický humor a jako vždy jsou věci, na které je i obyčejný detektiv krátký.

Kanylka
27.06.2025

Dobré....

items
06.05.2025

V podstate nuda, prípady nie sú ničím veľmi zaujímavé, no napriek tomu sa mi to výborne čítalo. A to je to umenie, napísať dobrú knižku bez lacných trikov.

nikca1994
28.03.2025

Další dobrá detektivka.Dva případy a každý za sebe velmi zajímavý. Klady oba případy byly úspěšně vyřešený každý trochu jinak. Kniha byla vtipná a zábavná,ale některé části smutné.Zápory konec byl takový uspěchaný,chtělo to víc rozepsat,ale jinak dobrý. Jdu na další.

kopeceli
09.03.2025

Už jsem pár dánovek přečetla, takže jsem věděla, co čekat a těšila se. Jo, jo, perfektní to bylo. Napínavé, vtipné.
Akorát jsem zvyklá ho číst ve slovenštině a teď se mi dostalo dílu přeloženého do našeho jazyka. No a to mi trošku pokazilo dojem. Výrazy jako např. "načálstvo" se skutečně ve spojení s nadřízenými používají? Já znám " načálnik", ale to je ryze ruská terminologie, že by se to používalo i zde?... Já vím, Dánův humor je originál, těžko vymýšlet české výrazy. Vracím se ke slovenštině a tuze se těším na další díly!

soukroma
20.02.2025

Druhá kniha od autora - po špionážní Reminiscenci pravá velkoměstská krimi: velmi čtivé a napínavé, dva různorodé děsivé zločiny, složité vyšetřování a nečekané rozuzlení, v obou případech. Slupla jsem jak malinu, a i když mám zrovna ohledně pachatelů, motivů a provedení své pochyby, nedalo se odložit.
Autor si pohrál se čtenářem ohledně provázanosti obou případů řešených nezávisle dvojicemi kriminalistů (černoši, černé auto), zapojil nejrůznější prostředí i mezinárodní spolupráci kriminalistů (s Maďary a Rakušáky), což nebylo tak úplně jednoduché.
Výrazivo ale zbytečně vulgární.

babystar
12.01.2025

Dva podělané případy (detektivové se vyjadřovali poněkud jadrněji) z r. 2008 o tom, co dokáží drogy. Detektivové řešili případ batolete, které vylezlo na ulici z krabice od televizoru a pak případ zohavené mrtvoly nalezené za hranicemi Maďarska. Na tomto případu mne zaujalo, jak inteligentní a pracovité mladé dívky mluvily "jak dlaždič", po nocích se opíjely a šňupaly kdo co. Taky se jim to nevyplatilo.

99jana99
28.12.2024

Dva případy a oba skvělé, tak jak to umí Dominik Dán.

Martin1974
07.11.2024

Pobavil som sa na 5*

alzbeta2843
05.10.2024

Moja druhá kniha od autora a určite nie posledná. V tejto knihe sa stretávajú dva prípady, jeden horší ako druhý. Napriek tomu, že kniha nepredstavuje, žiadny významne šokujúci zvrat i tak si knihu užijete, pretože kniha popisuje celý proces vyšetrovania a dané postupy. Myslím, že je to viac než uveriteľné, že takto sa rozprávajú i chovajú daní policajti a z niektorých "vtipov" mi bolo trápne i za nich :D

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi