Náš úžasný život

Náš úžasný život https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456568/bmid_nas-uzasny-zivot-85v-456568.jpg 4 8 4

Tato zábavná, barevná knížka plná poschovávaných zajímavostí vypráví o tom, jak jsme my lidé spojeni se vším kolem nás – s ostatními živočichy, s přírodou, ba s celým vesmírem. Každý atom našeho těla se skládá ze zbytků hvězd a obrovských výbuchů v galaxiích a sdílíme také stejné biochemické základy života se všemi tvory na planetě – od jednobuněčné měňavky až po plejtváka obrovského. Milé, vtipné a rozverné ilustrace nám osvětlují vědecky podložená fakta – od neočekávaných spojitostí lidí s houbami (věděli jste, že houbové mycelium funguje v podstatě jako internet?) přes podobnosti chování hmyzu a člověka až k tomu, jak blízký je ptačí zpěv lidské hudbě. Náš úžasný život vás inspiruje k tomu, abyste se začali na svět dívat úplně novýma očima.... celý text

Literatura naučná Pro děti a mládež Přírodní vědy
Vydáno: , Jota
Originální název:

This Phenomenal Life. The Amazing Ways We Are Connected With Our


více info...

Přidat komentář

Vivetkav
04.08.2023 4 z 5

Moc krásná knížka .. zajímavé poučné nádherné barevně zpracované i syn byl nadšen.. doporučuji

Mosula
27.12.2021 5 z 5

Rozkošná knížka pro děti plná zajímavých souvislostí a barevných obrázků. Takhle nějak mají encyklopedie vypadat.


broskev28
15.05.2021 4 z 5

Na úvod se přiznám bez mučení: nemám ráda encyklopedie a obecně naučné knihy všeho druhu.
Takže jsem se musela přemlouvat, abych tuhle vůbec do naší knihovny objednala, a potom se do ní i sama podívala. Jakmile jsem to učinila, nemohla jsem přestat listovat a mé nadšení nebralo konce. V kroužku knihožroutů, kde si normálně vyprávíme o "dějových" knihách, jsem se s ní vnucovala všem, kdo měli chuť a náladu mě poslouchat.
A kdykoli ji otevřu, zjišťuju, že je opravdu tak báječná, jak si to pamatuju. Je úplně jiná, není to encyklopedie, své čtenáře oslovuje zcela netypicky a jak skvěle vystihla pode mnou JanaDor, ukazuje (nejen) dětem, že všechno už tady (ne)jednou bylo a všechno souvisí se vším. Myslím, že děti nadchne představa, že někde v jejich těle může být kousek (konkrétně atom C), který byl třeba kdysi součástí zuřivého dinosaura . . .
Tu jednu hvězdu jsem odebrala kvůli barevnému a grafickému provedení - mně osobně rozhodně nevadí, spíše naopak, ale já si vždycky vzpomenu na naše dyslektiky a je mi jich líto, protože pro ně to bude boj, jakkoli je některým z nich tohle téma velmi blízké.

JanaDor
27.02.2021 4 z 5

Fakta jsou z ověřených vědeckých zdrojů a jsou fascinující. Koncept knihy je udělán tak, že všechno je provázané a jedno bez druhého nejde. Prostě tak, jak to dohromady funguje – vesmír, člověk a příroda a je to geniální. Při čtení si to uvědomí nejen děti, ale i dospělí. Kniha jako celek je chytrá, poučná a vzhledově hezká. Jen já bych brala těch informací ještě více. Ale to by nejspíš nebavilo už děti. Nevím. Pokud máte zvídavé děti a pořád se na něco ptají, kniha je pro ně jako dělaná.

Autorovy knížky

2020  88%Náš úžasný život

Kniha Náš úžasný život je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x