Náš svět

Náš svět https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182461/nas-svet-182461.jpg 4 2 1

Básnický debut Vladimíra Löbla „Náš svět“ je zajímavý, čtivý i neobyčejný, protože obsahuje i mistrovská dílka jako je Kdesi cosi o písmenech, Kroky, Náš svět, Týden těch, kteří jsou okolnostmi nuceni brát každou práci, Důležitá sdělení a další, svědčící o práci se slovem. Mírná ironie, lidský humor, místy skepse a někdy i pesimismus jsou zrcadlem našeho bídného a pro mnoho z nás těžce přijatelného světa. Pro vyjádření bídy autor užívá balady, podobně jako kdysi F. Villon. „Náš svět“ je básnická sbírka obsahově vyzrálá, o světě i o lásce, obsahuje i formálně dobré i nejlepší kousky, byla zařazena do edice humoru Posvícení jako č.11.... celý text

Poezie
Vydáno: , Balt-East
více info...

Přidat komentář

evelýny
18.09.2019 5 z 5

Verše převážně nevážně o vážných věcech. Verše veselé, hravé, s trefnými pointami, které vám mnohdy ,,vytřou zrak" a překvapí svojí jednoduchostí a přímostí.
Verše, které napsal sám život i proto, že jejich autorem je muž tolika profesí - tolika řemesel a pevně doufám, že tím posledním řemeslem není bída.
Otázka pro básníka: Vším, čím jste byl, tím jste byl rád?
Vzkaz pro básníka: U básně ,,O ŽENĚ NA SENĚ" jsem na chvíli skoro oslepla, ale i to je život... A děkuji, že jste můj slovník obohatil o slovo RITORNEL :-)

RŮŽE OD RŮŽI
Dostal jsem růži od Růži
dostala se mi pod kůži
Není to růže, kterou bych chtěl
Doktor jí říká erysipel

Ani se nedivím, že jednou z autorových profesí je nedostudovaný medik :-)

P.S: Báseň o růži přečtena nahlas v knihovně. Řehtali jsme se všichni přítomní :-)))
Za ten smích, i když život někdy není k smíchu, dávám plný počet *

Autorovy knížky

2013  70%Náš svět

Kniha Náš svět je v

Přečtených2x