Náš les

Náš les https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61525/bmid_nas-les-gX1-61525.jpg 5 18 2

V zajímavém vyprávění, provázeném mnoha barevnými ilustracemi, představuje knížka malému čtenáři les s jeho velkým bohatstvím, krásou i důležitostí. Seznamuje ho s nejrozšířenějšími druhy listnatých i jehličnatých stromů, s keři, s určováním mechů, lišejníků, i s ostatními rostlinami lesa. Líčí život známých i méně známých lesních zvířat, ptáků, vodních živočichů, plazů a hmyzu.... celý text

Přidat komentář

Jordanka9
02.04.2021 5 z 5

Knížka sympatického formátu kdysi populární edice OKO vycházející v 60.- 80.letech v nakladatelství Albatros má vedle mnoha dalších této řady čestné misto v naší domácí knihovničce. I bez křídového papiru a barevných fotografií umí upoutat a sdělit požadovanou informaci.

eraserhead
03.05.2011 5 z 5

Jako malé městské panelákové dítě jsem tuto knihu měl strašně rád a často jí bral do rukou, abych zjistil, co všechno v nedalekém prefabrikovaném lese neuvidím. Z nedostatku přílěžitostí jsem se s přírodou seznamoval i (hlavně) díky ní. Po přestěhování na vesnici uprostřed horských lesů ji mám rád stále, tentokrát do ní totiž nahlížím, abych zjistil, co jsem to vlastně venku viděl za zvíře nebo rostlinu. Už se docela těším, až v ní budeme listovat se synem a pak podle ní venku poznávat různé rostliny a zvířata. Mám k ní dost sentimentální vztah.