Náš ledovec se rozpouští

Náš ledovec se rozpouští https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50421/bmid_nas-ledovec-se-rozpousti-fAS-50421.jpg 4 28 6

Tato prostá bajka vypráví o kolonii tučňáků v Antarktidě. Skupina krásných tučňáků císařských žije už mnoho let stejně. Potom jeden zvědavý pták objeví ničivý problém, který ohrožuje jejich domov – ale téměř nikdo ho neposlouchá. Postavy v příběhu, Fred, Alice, Louis, Buddy, Profesor a NoNo jsou jako lidé, které známe – jsou jako my. Jejich příběh je příběhem o odporu ke změně a o hrdinském činu, o zdánlivě nepřekonatelných překážkách a nejbystřejších taktikách pro řešení těchto překážek. Je to příběh, který se dnes vyskytuje v různých formách všude kolem nás – ale tučňáci řeší velmi reálné výzvy mnohem lépe než většina lidí.... celý text

Přidat komentář

Jordanka9
06.03.2021 5 z 5

Útlá, velmi čtivá knížka, zvládne ji přečíst každý na ex. Vracím se k ní opakovaně, čtu si některé pasáže na přeskáčku, k tomu mě svádí krásné ilustrace protagonistů- diskutujících ve dvojicích či v týmu ( bubliny ).
Je to bajka o kolonii 268 tučňáků císařských žijících v zamrzlé Antarktidě.
Šest postav příběhu jsou jako lidé, každý je originál.
Je to příběh o odporu ke změně, která jak tušíme, musí nastat. Humorným způsobem sdělená výzva k diskuzi o těžkých, nepříjemných otázkách. Chválím autory Johna Kottera a H Holgera Rathgebera za tento počin. Každý si z jejich vyprávění může něco vzít k srdci (a činu) , ať vrcholný manažér či jednotlivec, dospělák či dítě ( večer místo pohádky? )
Na knížku jsem po letech narazila ve své dost nepřehledné knihovně a znovu se do ní ponořila - ani po 12 letech od českého překladu Jany Novotné kniha neztratila na kouzlu!! Ale apel je dnes mnohem důraznější - ledovec se opravdu rozpouští!!!
To snad vidí a chápou
i největší ignoranti s klapkami na duši a svědomí. Tak alespoň přispěji opožděným komentářem..

MOu598
10.06.2020 4 z 5

Mám ráda takovéto knížky: útlé, přehledné, s obrázky, případně s bajkou, pro rozvoj osobnosti - tady je to o tom, jak má jednat kolektiv (to nyní nevyužiji). Připadá i to chytré. A ilustrace jsou pěkné.


vmatusko
04.12.2019 5 z 5

Ako na zmeny v organizácií, v živote - firemnom či súkromnom? Táto kniha Vám k tomu môže pomôcť. Ideálne byť so všetkými na tej istej vlnovej dĺžke.

_Michelle_
06.03.2018 2 z 5

Nápad s rozpouštějícím se ledovcem a tučňáky, resp. vytvoření bajky pojednávající o změně je nepochybně zajímavý. Obálka knihy se moc povedla a obrázky uvnitř také, avšak tím výčet pozitiv z mého pohledu končí. Knihu rozhodně nepovažuji za převratnou a ani nijak zásadně přínosnou. Kdybych tedy měla stručně vyjádřit své pocity po jejím dočtení, pak bych musela napsat, že se jedná o mnoho povyku pro nic.

Hell_Rihova
27.01.2018 3 z 5

Tuto knihu mi doporučil taťka s tím, že jí dostal jako povinnou četbu v práci. Prý si jí mám přečíst taky, pak si o tom spolu popovídáme. Bajka byla kraťoučká, docela se mi i líbila, vzala jsem si z toho asi to, že se člověk nemá bát změn a pokud něco chce, má si za tím stát.

rakytnik
21.09.2014

Jak snášíme změny? Pokud Vás napadá tato otázka, pak je tato kniha přesně pro Vás.

Autoři knihy

John P. Kotter
americká, 1947

Kniha Náš ledovec se rozpouští je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x