Náhodná procházka po Wall Street

Náhodná procházka po Wall Street https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117231/bmid_nahodna-prochazka-po-wall-street-3lt-117231.jpg 4 19 3

V této knize se naučíte základní terminologii burzy i to, jak se na ní pohybovat s pomocí snadno pochopitelné dlouhodobé investiční strategie, která skutečně funguje. Využívaje svých vlastních pestrých zkušeností ekonoma, finančního poradce a úspěšného investora Malkiel ukazuje, že i navzdory nedávným protichůdným tvrzením takzvaných expertů v době finanční krize má jednotlivec, který kupuje a drží nízkonákladové a mezinárodně diverzifikované akcie obsažené v tržních indexech, stále vysokou pravděpodobnost být úspěšnější než portfolia pečlivě vybraná profesionály i s využitím sofistikovaných analytických metod.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Ekonomie a obchod , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Pragma
Originální název:

A Random Walk Down Wall Street , 1973


více info...

Přidat komentář

Mety15
13.12.2023 5 z 5

Tuhle knihu by si měl přečíst každý, kdo investuje do kapitálových trhů. Malkiel velmi pěkně popisuje, proč je těžké dlouhodobě překonávat indexy. Člověk si taky uvědomí, že USA má mnohem větší možnosti, jakým způsobem investovat. My v ČR se ještě máme co učit.

Prince_of_book
08.08.2021 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která nás provede světem investování do akcií.

Dočteme se v ní o největších investičních krizích(tulipány, Nifty fifty, Internetová bublina, kryptoměny), proč vznikly, jak probíhaly a jak nakonec skončily. Dále se dozvíme něco o technické a fundamentální analýze, teorii moderního portfolia, Smart BETA investování a mnoho dalšího. V závěrečné části nějaké tipy jak v určité části svého života investovat, jaké mít portfolio a jak ho diverzifikovat.

Celkově mě kniha velmi bavila, i když jsem určité(pro mě v tu chvíli nedůležité) kapitoly skákal, nicméně tak to dělám skoro u každé "vzdělávací" knihy, co mě v tu chvíli nezajímá skočím, a když přijde doba, že to potřebuji, tak se ke knize vrátím a rád si to dočtu.

Hodnotím 8/10.


Gaea
17.07.2020

Pro čtenáře, kteří se zajímají o investování, je to jedna z knih, která by neměla chybět v jejich knihovně. Autor je nejen investor, ale je především profesorem na Princetonské univerzitě. Přestože z mého pohledu kniha nedosahuje kvalit podobných titulů (Jeremy Siegel "Investice do akcií - běh na dlouhou trať" nebo Benjamin Graham "Inteligentní investor"), vhodně je doplňuje. Pravda, kniha je téměř akademickou učebnicí, ale výborně se čte, pokud máte nějaké ty základy investování za sebou.

Štítky knihy

akcie finance burzy investování

Autorovy knížky

Burton G. Malkiel
americká, 1932
2012  80%Náhodná procházka po Wall Street

Kniha Náhodná procházka po Wall Street je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst63x
Chci si koupit34x
dalších seznamech2x