Na výsluní Božím

Na výsluní Božím https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161460/bmid_na-vysluni-bozim-161460.JPG 5 7 5

Přidat komentář

Matematicka
01.05.2021 5 z 5

Šestnáct příběhů určených pro děti. Příběhy jsou vyprávěny velice poutavou beletristickou formou. Námětem jsou příběhy z Písma svatého, životy světců i příběhy z běžného života dětí, všechny příběhy spojuje téma prvního svatého přijímání. Kniha je vhodná především pro děti mladšího školního věku a jejich rodiny. Příběhy jsou velice čtivé a touto formou seznamují mladší děti se základními pravdami víry.

Kniha byla původně vydána v roce 1940, takže „příběhy ze současnosti“ jsou z této doby. Přesto jsou příběhy stále živé. Jejich cílem není podávat pravdivý obraz skutečnosti, spíše se blíží legendám – příběhům, které nám mají předávat spíše poselství, význam – a konkrétní události v příběhu spíše slouží hlavnímu záměru.

Kopretina
20.06.2019 3 z 5

Příběhy poplatné své době, nejvíc se mi líbil poslední.


Cinik
16.04.2019 5 z 5

Vynikající kniha. U nového vydání od nakladatelství Flétna sice na konci knihy straší čtenáře informace, že původní Hanzelkův překlad prošel jazykovou úpravou, zohledňující současný stav českého jazyka a změny v liturgické praxi po Druhém vatikánském koncilu, ale vypadá to, že škody nejsou nikterak závažné. I když bych samozřejmě dal přednost prvnímu vydání.

Jana512
30.10.2018 5 z 5

Oblíbený autor zejména životopisných románů sestavil knížku s vykreslením příběhů z evangelia a dětských hrdinů - většinou světců, kteří ukazují na pravé životní hodnoty, kterými autor děti povzbuzuje a ke kterým je mají vést i jejich rodiče.

JLČ
09.12.2016 5 z 5

Pohádkovým způsobem zpracována např. témata jako mše svatá, A. K. Emmerichová, sv. papež Pius X. aj. Líbilo se mi to i jako dospělému čtenáři a znovu jsem si uvědomil, že důležité informace se předávají z generace na generaci právě takovými jednoduchými legendárními extrakty.