Na moři, za plotem, na síti

Na moři, za plotem, na síti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467327/bmid_na-mori-za-plotem-na-siti-UVd-467327.jpg 3 9 2

Kniha se věnuje občanské participaci v prostředí sociálních sítí, internetových fór a online diskusí. Zkoumá na základě vlastních výzkumů autorského kolektivu a na příkladu debat o evropské migrační krizi, jak lidé v online prostředí komunikují o významných společenských a politických tématech. Především ale s pomocí poznatků z oboru komunikačních studií pomáhá porozumět velké polarizační síle tématu migrační krize, která se projevovala i v prostředí digitálních médií. Zabývá se také vlivem emocí nebo genderových vztahů ve společnosti na vyhrocenost veřejné debaty o migraci.... celý text

Přidat komentář

Aliii
20.11.2021 2 z 5

Knihu jsem četla pro rozšíření obzorů, ale nemůžu říct, že by mě nějak nadchla. O věrohodnosti prezentovaných výzkumů nechci polemizovat, jen mě zarazilo, proč si autoři vybrali druhý nejčtenější web a ne ten první a analyzovali většinou jen zlomek z dostupných diskuzních příspěvků.
Co mi vyloženě vadilo, bylo grafické zpracování knihy. Použitý font se sice dobře četl, ale jeho zelená barva v kombinaci s kontrastní oranžovou mi silně vadil (obrázek obálky tady na DK rozhodně nedosahuje výraznosti skutečných barev). A to si autoři ještě dovolili kritizovat uživatele Facebooku za to, že pro své příspěvky "... využívaly necitlivé barevné kompozice...".

Estyr
12.03.2021 odpad!

Tahle kniha je něco strašného. Jednostranná, manipulativní a snad všechna další negativa, co člověka mohou napadnout. Autoři už od počátku mají svůj názor a jen vyzobávají věci, které ho podpoří. K problematice přistupují zcela nekriticky a vůbec se nesnaží nic zkoumat, jen nakydat špínu. Kniha je proložena údajnými komentáři z internetových diskuzí, které mohou, ale také nemusí být autentické. Ale i pokud by byly, tak se jedná o záměrně zkreslující výběr toho nejokrajovějšího extrému, který je pak prezentován jako mainstream. Zařadit tohle jako naučnou literaturu je stejné, jako by někdo do geografie zařadil knihu o ploché zemi.