Na hraně

Na hraně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496917/bmid_na-hrane-gYz-496917.jpg 4 49 15

Temný kraj série

< 2. díl

Když v Severní Dakotě chladnokrevně zastřelí manželský pár, ospalé městečko Hagen se s trhnutím probudí. Je to přece tak klidné místo. Jenže detektivka Kylie Milliardová ví své. Ačkoli už několik let neřešila případ vraždy, Kylie se případu ujme. Nejslibnějším důkazem se na první pohled zdá kapka krve na místě činu. Jde však jen o důkaz toho, že se někdo stal svědkem vraždy. A výsledky rozboru krve jsou šokující: DNA odhalí rodinnou spojitost s více než deset let starým zločinem, souvisejícím s místní zdravotní sestrou Lily Bakerovou. Toto odhalení u Lily vyvolá nové noční můry. Musí se potýkat s nejtraumatičtějším obdobím svého života. Pronásledovány minulostí se Kylie a Lily vydávají po stopách vraha. Odkrývají pekelná tajemství a překračují hranice nemožného, což obě ženy uvrhne do nejedné životu nebezpečné situace. Tento thriller je druhým dílem nové série příběhů, nazvané Temný kraj, která postupně odhaluje příběh Lily Bakerové a dalších obyvatel fiktivního městečka Hagen.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Far Gone , 2021


více info...

Přidat komentář

Lejdus
28.02.2024 5 z 5

Navazující kniha se mi líbila stejně možná i více než předchozí. Autor zvládl čtenáře stále napínat jako to bylo v předchozí knížce. Myslím si, že se příběh velmi dobře povedl. Opět mi vadily menší negativní osobnostní rysy postav Lily a Kylie, ale ve výsledku to nemělo na kvalitu knihy žádný vliv. Příběh je opravdu dobře zpracovaný.

Lily101
04.02.2024 5 z 5

Dobrá kniha. Sice trochu překombinovaná (a vlastně lehce neuvěřitelná - jeden prakticky vedlejší dílčí útok v rámci celého dlouhého příběhu; jinak uvěřitelná), ale vše je dobře vysvětleno a pochopitelné.


intelektuálka
09.11.2023 4 z 5

Kniha začíná brutální vraždou mladých manželů ....

Svědkem se stává mladá dívka - a v kolébce zůstává malé dítě ....

Dívka v šoku utíká - a miminko zanechává v nemocnici .... ovšem vrah její v patách ....

Napínavé a hodně propletené vyprávění nakonec vyústí v rodinné drama ....

Bylo to zajímavé téma - i s tou záhadnou amnezií .... doporučím.

Janaves
13.10.2023 4 z 5

Pěkný thriller, hezky se četl. Škoda, že jsem nečetla první díl.

Nekonečná
30.09.2023 3 z 5

Kniha nenadchla, ale ani neurazila, takový průměr. Za přečtení určitě stála, možná byla chyba číst druhý díl série a neznat souvislosti z prvního. K mým nejoblíbenějším thrillerům patřit určitě nebude, ale přesto doporučuju

Peťulka3
21.08.2023 5 z 5

Tak druhá kniha mě přesvědčila o tom, že Kylie není taková, jak na mě působila na začátku první knihy. Velmi dibre se kniha četla. Doufám,že brzy bude další díl.

soukroma
06.06.2023 2 z 5

Bílá tma mne zaujala, ale tohle bylo pro mne velké zklamání... Po napínavém výborném začátku jen plácání se ve stejné malé skupince lidí s podivnými osudy, pokrevními vazbami, zločinnými skutky. Nejpodivnější čtrnáctiletá smažka, prohánějící se po okolí velkým kradeným SUV.

hlenicka
27.05.2023 5 z 5

To bylo opravu na Hraně! Druhý díl ze serie byl snad ještě napínavejší než Bílá tma. Styl psaní vás drží a nutí otáčet stranku za strankou,kratší kapitoly jsou super a teším se na další knihu!

Miro67
04.04.2023 4 z 5

Velmi napínavé, děj vás nutí obracet stránku za stránkou. Přesto, že jsem první díl nečetla, nevadilo, autorka to podstatné snadno vysvětlí.
Hannah možná jednala trochu nelogicky, ale bylo jí proboha 14 a stala se svědkem dvou vražd. A především i v tom strachu a drogovém obluzení nejprve zachránila mimčo. Do konce knihy se na ni nakupila další hromada hrůz, strach o vlastní život a poté i překopání její identity, že si zaslouží obrovský respekt, jak se s tím popasovala. A totéž platí i pro hrdinku prvního dílu, Lilly, která se konečně dozví, co se jí před čtrnácti lety stalo.

L.Helena
08.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Tento díl se mi líbil o hodně víc, než předešlý, přestože je vlastně vystavěný na událostech prvního dílu, proto doporučuji číst je postupně. To, že se Hannah v tomto díle vydala na útěk, mi přišlo docela nelogické, vzhledem k situaci, ve které se nacházela, ale budiž, byla v šoku a pod vlivem drog, takže pomíjím. Ono by to konec konců nemělo jinak o čem být.

vera4669
27.01.2023 3 z 5

Za mě bohužel horší než první díl... První polovinu knihy jsem se musela doslova ke čtení přemlouvat.. Druhá půlka už byla čtivá, ale nijak zvlášť napínavá..bohužel proto nižší hodnocení, průměrná kniha

ArwenAragorn
20.01.2023 4 z 5

80%
Vrah přešel kolem hromady klád, zamířil k vodě a rozmachoval se pochodní, aby se mohl rozhlédnout kolem sebe. Při chůzi ztěžka chroptěl. Hannah ve svém úkrytu opatrně vdechovala malé doušky vzduchu. Do kříže ji tlačila zlomená větev a další se jí zabodávala do stehna.
___________________________________________________________________________________________________________________
Chytře napsaný thriller, s napětím, neočekávanými zvraty a překvapivým koncem. Je hodně napojený na předešlý díl, takže mě ani neudivilo, kolik osob z prvního dílu se tady postupně objevuje. Kniha má spád, postavy jsou výborně vykresleny, jen mi trochu vadilo, že vrah je znám poměrně brzo. Jedná se ale o kvalitní thriller, který určitě doporučím.

Gabusza
15.01.2023 5 z 5

Výborný thriller plný napětí, zvratů a perfektně propracované zápletky.

Četlo se to samo.
Ani nebylo třeba číst první díl,
v příběhu se prolínají a postupně vyplouvají na povrch i zvraty z předešlého dílu, tím je to celé propletené a o to víc zajímavější!
Kniha je boží, po dlouhé době kvalitní čtení s úžasným rozuzlením na konci.

jeny-v
17.12.2022 4 z 5

Každopádně hodnotné pokračování série. Pouze doporučuji nenechat si dlouhou pauzu mezi oběma knihami. Zkrátka mi po roce trvalo, než jsem kápla na jádro děje a pospojovala komplikovanou úlohu klíčových postav. Jinak příběh je napínavý, dobře formulovaný s propracovaným scénářem a znamenitým koncem. Lily musí odkrýt co nejvíce vzpomínek, které před ní její podvědomí tak úzkostlivě skrývá, aby si uvědomila, že vražda manželů Garzových, jejich chůva Hannah a členové rodiny Visserových souvisí s její minulostí. Vyšetřovací tým šerifa Jacka Davise v čele s Kylie, Carlem, Dougem a Sarah Glanzerovou mi trochu připomíná jiný - monstrózní .....

jana3099
08.12.2022 5 z 5

Druhá kniha ze série Temný kraj a opět rozhodně chválím. Hned od začátku napínavé, zajímavé, šílené, neuvěřitelné, překvapivé ..... a to až do konce příběhu, stále se něco děje. Jak i po dlouhých letech mohou vyjít na povrch děsivé věci, které byly málem promlčeny a jak se může život několika lidí v okamžiku změnit ....... Rozhodně se budu těšit na další pokračování a určitě doporučuji !!!

Autorovy další knížky

Danielle Girard
americká, 1970
2021  76%Bílá tma
2022  85%Na hraně

Kniha Na hraně je v

Právě čtených2x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce106x
Chystám se číst68x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x