Mystický Egypt

Mystický Egypt https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430923/mid_mysticky-egypt-HXR-430923.jpg 4 9 2

Převzal starověký Egypt odkaz civilizace legendární Atlantidy? Kdo Egypťany naučil stavět pyramidy? Mohou nám tyto magické stavby jednou nahradit atomové elektrárny? Je egyptský horoskop dokonalejší, než evropský? Měl každý z jedenácti hlavních egyptských bohů své božské pomocníky? V knize se dočtete, jaké léčivé rostliny Egypťané pěstovali, že milovali pivo, které bylo proslavené po celém tehdejším světě, a objevíte i několik humorných nebo tajemných příběhů, jež se vážou k Egyptu takovému, jaký ho známe dnes.... celý text

Přidat komentář

MirrorIsis
11.07.2023 5 z 5

Miluji Starý Egypt a přestože si myslím, že o něm hodně vím, našla jsem tu spoustu nových informací. Kniha je rozdělená na několik částí, v první jsou egyptští bohové, v druhé byliny a rozvedené povídání o uctívání některých zvířat, ve třetí tajemné povídky ze současnosti, které se Starým Egyptem souvisí.

Medvědářka
26.03.2020 5 z 5

Knihu jsem si vybrala nejen z toho důvodu, že jsem milovník seriálu a filmu Hvězdná brána, která je starým Egyptem plná a stará jména bohů jsou zde vyslovovaná skoro pořád. Chtěla jsem prostě vědět víc.
Tady se mi dostalo plno nových informací a mě spousta věcí sepnula v jedno.
Víte třeba, kteří bohové byli nejuznávanější? Nebo jaká zvířata krom koček ještě uctívali? A proč vlastně kočky? A co jejich léčitelství? Sami si určitě hned vzpomente na jejich mumie. Jenže i k mumifikaci je třeba mít povědomí o všem kolem.
Zaujal mě i jejich horoskop. Jako Štír si ráda přečtu nové pohledy na tyhle věci.
Prostě a jasně - jděte do ní. Ať jste jen zvědaví, co se nového dozvíte, nebo si chcete ujasnit své poznatky.