Mysli ako Leonardo da Vinci

Mysli ako Leonardo da Vinci https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463782/bmid_mysli-ako-leonardo-da-vinci-t5p-463782.jpg 4 22 4

Uznávaný autor Michael J. Gelb vo svojej inšpiratívnej knihe prináša úplne nový spôsob myslenia, vďaka ktorému dokážete naplno využiť svoj potenciál. Ako príklad si zvolil jedného z najväčších géniov všetkých čias – Leonarda da Vinci. Postupne vám vysvetlí, ako kresliť podľa poznámok tohto veľmajstra, učiť sa z jeho vynálezov a umeleckých diel. Gelb uvádza sedem princípov Leonarda da Vinci, ktoré sú stavebným kameňom osobnosti a práce každého génia. Krok za krokom si cez rôzne cvičenia a nevšedné postupy osvojíte zručnosti ako riešenie problémov, kreatívne myslenie, sebavyjadrenie, užívanie si sveta okolo seba, stanovenie cieľov a získanie životnej rovnováhy, harmonizácia tela a duše. Neuspokojte sa len tak s tým, čo dokážete teraz! Ašpirujte na viac vďaka tejto knihe plnej inšpirácie, vedomostí a krásy.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

How to Think Like Leonardo da Vinci. Seven Steps to Genius Every Day. , 2000


více info...

Přidat komentář

danielpernik
03.01.2019 5 z 5

Tak trochu jinak pojatá kniha o osobním rozvoji. Mě to sedlo. Jsem generalista - snažím se dělat vše a snažím se to dělat dobře. Moc se mi líbí pojetí rozvoje mysli a těla jako celku, jak k tomu sám velký da Vinci přistupoval.

namornice
13.03.2016 5 z 5

Každý má v sobě kousek génia....a tahle kniha mě bavila...moc!


Danafantom
15.08.2012 5 z 5

"Leonardo poznamenával, že průměrný člověk "se dívá, aniž by viděl, poslouchá, aniž by slyšel, dotýká se, aniž by cítil, jí, aniž by chutnal, pohybuje se, aniž by si byl vědom svého těla, vdechuje, aniž by vnímal vůně nebo pachy, a mluví, aniž by myslel". Da Vinci věřil tomu, že bychom měli být osobně zodpovědní za své zdraví a duševní pohodu. Uznával vliv postojů a citů na fyziologii a doporučoval nezávislost na lékařích a lécích. "
Oprvdu inspirativní kniha. Náměty jsou všestrané, a je jich tolik, že i kdyby mě čekal dlouhý život v důchodu, tak s touto knížkou se nebudu nikdy nudit a věřím tomu, že když se mi povede realizovat aspoň část, můj život bude radostnější a plnohodnotný.

Márinka
30.11.-0001 5 z 5

Kniha pojednává o sedmi krocích ke genialitě Pochybuji, že by se kdy na Zemi zrodil druhý Leonardo. Přesto mne popisované "kroky" fascinovaly svou jednoduchostí, přirozeností, kreativností. Zejména kreativita v našich životech velmi chybí. A právě ona může nám všem pomoci k lepšímu zvládání každodenních starostí, řešení pracovních úkolů, soukromých dilemat, ke zkvalitnění naší paměti.