Muži, dívky a vražda

Muži, dívky a vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58182/bmid_muzi-divky-a-vrazda-5Z3-58182.jpg 4 3 2

Když se tři neohrožení, ale poněkud lehkomyslní mladíci vydají hledat svou zmizelou přítelkyni, netuší, že vstupují do vysoké hry proti velmi nebezpečnému protihráči. Záhadný telefonát je vyláká do jakéhosi sídla, které se ukáže být brutální pastí. Někdo se snaží zvědavců zbavit a neváhá použít zbraně takového kalibru, jako je bomba na silnici nebo živý tygr. Policejní detektiv Gull, kterému všeteční mladíci poněkud překazili plány, je chtě nechtě přibírá ke spolupráci. To nejdůležitější jim ale dlouho tají. Akční detektivka z 30. let 20. století, nabitá souboji a dějovými zvraty... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Tamtam
Originální název:

Men, Maids and Murder , 1933


více info...

Přidat komentář

soukroma
10.09.2017 3 z 5

Na dnešní dobu je to (pro mě) málo čtivé a uvěřitelné, už zcela jiný styl, než na jaký jsme zvyklí, i když brutalita je skoro na dnešní úrovni - vedle mnoha ošklivých vražd američtí gangsteři a bomby v poklidné Británii. Suchého humoru mohlo být víc.
(Šotek se vyřádil - pokud to snad nebyl záměr autora - na místním jméně vísky Stretham; myslím, že se to nikdy nepodařilo napsat správně, ale Strathamů, Streathamů, Stratthamů zato bylo požehnaně.)

bela
07.10.2014 4 z 5

Pro mne velmi zvláštně napsaná kniha, která mne nutila číst stále dále, byť jsem se chvilkami ztrácela, zda to má být detektivka, či pouze parodie na detektivku. Hlavním hrdinou je hejsek, který nakonec všem kolem sebe ukáže! Je nejen houževnatý, ale především má hlavu a srdce, na tom správném místě. Velmi neotřelým způsobem napsaná detektivka. Doporučuji.