Muž z oddělení "Y"

Muž z oddělení "Y" https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66259/bmid_muz-z-oddeleni-y-LK5-66259.jpg 3 6 2

Příběh důstojníka sovětské zpravodajské služby Geoge Blaka,který mnoho let v krajně složitých podmínkách mařil intriky a činnost Britské tajné služby namířené proti Sovětskému svazu. George Blak (vlastním jménem George Behar) spolupracoval se Sovětským svazem. Jeho kariéra začala za druhé světové války v holandském odboji, poté byl tlumočníkem maršála Montgomeryho při uzavírání bezpodmínečné kapitulace...konzulem v jihokorejském Soulu...zajímavý pohled na špionáž za studené války...... celý text

Přidat komentář

RoBertino27
15.03.2021 3 z 5

Většina novodobých bijců za demokracii tuto publikaci automaticky zavrhne. Vidím v ní možný impuls pro posouzení osoby, která se rozhodla spojit svůj život s nebezpečnou hrou tehdy politicky rozděleného světa. Je pravda, že příběh George Behara, později George Blakea je podán do jisté míry odbytě, netroufám si posuzovat falšování historických faktů týkajících se samotného agenta, nicméně ohýbání dějin podle toho, jak se to komu hodí, není jen výsadou východního bloku. V knize jsou uvedeny některé pasáže, přímo vybízející k dalšímu hledání a objevování.

čef
24.12.2020 2 z 5

Povrchně popsaný příběh britského špiona, který zrazoval ve jménu tábora socialismu a míru. Pěkná nálož komunistické propagandy a falšování dějin zejména korejské války. Krásná ukázka toho všeho je na str.119, kde autor popisuje, že Blake nezasluhuje opovržení neboť “postupoval největší osobní rizika pro svoje přesvědčení v zájmu udržení světového míru, v zájmu konečného vítězství socialismu“. Ha, ha. Na záchod a hned kompletně použít.


Štítky knihy

špionáž studená válka

Autorovy další knížky

1979  64%Atentát uprostřed léta
1977  63%Muž z oddělení "Y"
1980  66%Depeše nezvěstného muže
1986  64%Dědictví z Hamburku
1978  68%Sólo pro virtuosa

Kniha Muž z oddělení "Y" je v

Přečtených8x
Knihotéce26x