Muž z nástupiště č. 5

Muž z nástupiště č. 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135243/muz-z-nastupiste-c-5-135243.jpg 3 10 4

Taková socka, ani k politování už není, stojí na nástupišti a zapisuje si čísla projíždějících vlaků, kdo by si ho všiml…? Všimnou si ho dvě nevlastní sestry z nóbl anglických kruhů. Sedí ve vlaku, který má porouchanou lokomotivu, a z nudy se hádají. Když dojde na vize společenského uspořádání-jedna hlásá možnost proměny člověka v lepšího, druhá jeho determinovanost-rozhodnou se mladíka z nástupiště využít pro praktický experiment. Od té doby se život Ianovi promění tak, že ho sám nepoznává. Náhle je v péči bohaté mladé dívky Eupheme, která se stará o jeho šatník, žaludek, peněženku i vzdělání a snad by neodmítla stát se i jeho milenkou. Jenže to by tu nesměla být její sestra Grasham, která v předtuše prohry onen poslední krok učiní sama, a to v předvečer vlastní svatby s notně noblesním, avšak už teď zjevně nevyhovujícím ženichem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ,
Originální název:

The Man On Platform 5 , 1995


více info...

Přidat komentář

medlovice
08.12.2021 4 z 5

Ten příběh už tu stokrát byl. Typická Pygmalion, jen obráceně. Znuděné dámy si najdou primitiva a uzavřou sázku, Jenže Ian žádný primitiv není, je to normální chlap , jen není znuděný a bohatý. Není to špatné ale příběh mi neustále připomínal jednu epizodu ze seriálu Simpsonovi, kdy Líza takhle předělá školníka Willyho a to se mi líbilo víc.

IvonaK
23.07.2018 4 z 5

Napínavý a čtivý příběh. Akorát mě po nějáké době začaly vadit ty sexuální scény.


Liduka
10.10.2017 1 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, protože mě zaujala anotace. Bohužel pro mě byla zklamáním. Nesedl mi styl psaní a nebyla mi sympatická snad ani jedna postava. SPOILER: Grasham byla mrcha a Ian měl mozek v kalhotách. Nechápu Eupheme, že s ním nakonec navázala vztah, poté co měl s její nevlastní sestrou.

Eseter
03.10.2012 3 z 5

Jako fanoušek Red Dwarfa jsem si knihu Roberta Llewellyna prostě musela přečíst. Zápletka je velmi prostá a dost neoriginální, ale to mi ani nevadí, i tak jsem se pobavila. Najde se tu humor a najde se tu i zmínka o Chrisi Barriem a spol., což mě velmi potěšilo a téměř mi to stačilo k spokojenosti. Taky se mi líbí mírně feministické (nejsem si jistá, jestli to můžu tak odvážně tvrdit) vyznění knížky, hodně mi to k Robertovi sedí.

Autorovy knížky

Robert Llewellyn
britská, 1956
2000  62%Muž z nástupiště č. 5