Muž a pes

Muž a pes https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463334/mid_muz-a-pes-N6f-463334.jpg 4 20 4

Dobrodružné a odvážné putování po souostroví Nového Zélandu. V roce 1877 sem přijel přírodovědec Ondřej Rejšek. Zůstal zde plných jedenáct let a za tu dlouhou dobu procestoval celé území Nového Zélandu, nasbíral velké množství rostlin a nerostů, a především získal nejrozličnější, dnes již vyhynulé druhy ptáků. Mnoha vzácnými úlovky z jeho jedinečné sbírky se dodnes chlubí vídeňské muzeum. Knížka plná událostí a exotiky, vyzdobená ilustracemi Jiřího Krasla, byla vytvořena s úctou a obdivem k badateli Rejškovi i jeho psu.... celý text

Přidat komentář

wena
23.02.2019 3 z 5

Příběh přírodovědce badatele a jeho věrného psa. Nemám ponětí jestli takto pes uvažuje ale člověk určitě. César se může přetrhnout aby vyhověl všemu co po něm páníček chce dokonce mu zachrání život a Rejžek ho na sklonku psího života nechá umírat slepého s čenichem v jeho brašně.

Sarah01
31.12.2018 3 z 5

Přečteno do Čtenářské výzvy, moc na výběr v mém ročníku nebylo...jako aktivní pejskař fakt nevím, jestli pes dokáže takhle uvažovat, spíš ne. Jinak popisy krajiny a života na různých ostrovech Nového Zélandu moc zajímavé. Chápu, že tehdy nejspíš byly takové metody získávání exemplářů do muzejních sbírek asi běžné, ale já osobně nevidím žádný přínos na tom koukat v muzeu na vycpané ptáky. Snad jen proto, abychom viděli, které jsme svou činností vyhubili. Z tohoto důvodu jsem měla problém knihu vůbec dočíst.


vlastimil577
02.04.2018 4 z 5

Tuto knihu jsem četl v roce 1975 na učilišti a teď jsem ji opět dostal do ruky tak si ji znovu přečtu protože si ji chci znovu připomenout !

rarášek
09.06.2017 4 z 5

Tento příběh je nádhernou ukázkou, jak velká může být psí oddanost člověku. Jen mě mrzí, což se ukáže na konci, že jeho pán si toho zase tolik nevážil. Ale jinak byl jejich vztah během celé knihy nádherný. :)