Můj život v síti

Můj život v síti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497566/bmid_muj-zivot-v-siti-OVP-497566.png 4 8 3

Příběhy jedné holky vládnoucí internetu. Nebo ne? Knížka k zamyšlení pro všechny, jejichž život se odehrává převážně online. Jsi online? Máš tajemství, která se nehodí? Já pár takových mám. Budeš mě soudit? Já tebe určitě ne. Někdy si říkám, kdo je na téhle síti ten skutečný pavouk? Ty? Oni? Nebo já? XOXO XOXO je falešné jméno jedné opravdové dívky. Osamělá a připojená zažívá lepší i horší chvilky. Formou dopisů vypráví svůj příběh, který tě přinutí k zamyšlení. Popisuje šikanu, manipulaci, vydírání a další patologické jevy, díky kterým ale zároveň zraje jako člověk a nachází pozitivnější přístup sama k sobě. Za každým dopisem najdeš inspirativní otázky a množství prázdných linek pro vlastní postřehy. Snad tě její příběh zaujme a nastane to hlavní. Diskuse.... celý text

Přidat komentář

HonzaSG
17.05.2023 5 z 5

Kniha otevírá stále aktuální téma, ale způsobem, který nepoučuje ani neříká, jak by to mělo být "správně". Nabízí prostor na vlastní úvahy a zamyšlení, který není radno vynechat, neb pak obsah knihy nebude úplný. V knize sledujeme život mladé a v mnoha ohledech naivní dívky, jenž se prodírá internetovými cestami se spoustou nástrah - ve vzpomínkách. Tím sice přicházíme o jisté napětí, za to se můžeme zaměřit na současnost a dnešní svět. Možná kniha pomůže mladým lidem v uvědomění si, že to co prožívají na internetu, je "normální" (vzthay, vazby, komunity ...), jen je třeba být obezřetný a opatrný. Vhodná je i pro pedagogy a vychovatele, kteří pracují s dětmi a mládeží k otevírání tématů.

AllesGute
06.05.2023 5 z 5

Moc hezky a čtivě napsaná kniha, která je vhodná opravdu pro všechny. Pro náctileté, jejich rodiče, pedagogy ... Za mě palec nahoru a brada dolů, vůbec jsem nečekala, co tato útlá nenápadná kniha skrývá a autorce děkuji! Kniha má velmi silný terapeutický účinek.


kaja3821
06.04.2023 5 z 5

Naprosto výborná kniha, která vás upoutá, chytne a až do konce nepustí. Přestože je určena primárně pro teenagery, doporučuji ji k četbě i dospělým. Jednotlivé příběhy jsou koncipovány tak, aby zaujaly a zároveň přinášely takový ten kus pocitu, který je nám všem moc dobře znám, ale nevíme, odkud z nás se přesně vynořuje. Kniha je napsaná velmi jednoduše a čtivě, ale přitom v sobě skrývá obrovskou hloubku a zajímavé náměty k zamyšlení. Podle mého názoru by tato kniha by měla být zařazena do povinné četby všech náctiletých místo Babičky a obdobných knih, je opravdu skvělá, přesvědčte se sami.