Můj stát: Putování za památnými místy Čech

Můj stát: Putování za památnými místy Čech https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517339/bmid_muj-stat-putovani-za-pamatnymi-mist-VvZ-517339.jpg 4 3 2

Navštivte s námi památná místa Čech a hledejte stopy bájné i reálné historie od dávnověku do 21. století. Každý národ má své historické osobnosti i významná místa, která nás spojují s naší minulostí. Poznejte s námi pět zámků, šest hradů, čtyři hradiště, jeden klášter, pět studánek, šest hřbitovů a patnáct kostelů, jež hrály v naší národní historii nezaměnitelnou roli. Tak nasadit pohodlné boty, batoh na záda a hurá za památnými místy!... celý text

Přidat komentář

Knihotyna
21.06.2023 4 z 5

Nechte se vtáhnout čtyřmi kamarády do povídání o historii našeho státu. Památná místa Čech - Hasištejn, Sázavský klášter, Brandýs nad Orlicí, Český Šternberk, Poděbrady, Český Krumlov, Budeč, Vyšehrad, Levý Hradec, Libušín, Říp, Tetín.

Proč kamarádi vybrali právě tato místa a co s tím má společného školní exkurze? A kdo je to Čechie?

Knížka je přímo nabitá informacemi! Obohacena o krásné ilustrace i fotografie. U každého místa poznáme jeho historii, přírodu, majitelé, současný stav a mnoho dalšího!
Seznámíme se také s uměleckými slohy či architektonickými prvky :).

I jako dospělá mohu říci, že mě knížka určitě obohatila o spoustu informací, především u "bájných" postav naší historie :).

Chloe.leknin
16.06.2023 5 z 5

Stejně jako předchozí knihy ze série "Můj stát", je i tato skvělá. Propojuje místa České republiky s pověstmi, fakty a osobnostmi, které zde nějakým způsobem působily.
Velice přehledně zpracována kniha, u každého místa najdete chronologii toho nejdůležitějšího, co se zde odehrálo, ale také šťavnaté zajímavosti a libustky.
Grafická stránka skvělá, bude bavit dítě i dospělého. Už se těším, až zmiňovaná místa navštívíme!


Štítky knihy

cestování Čechy turistika

Autorovy další knížky

2018  100%Čapek & Čapek
2018  100%Čapek & Čapek
2023  80%Můj stát: Putování za památnými místy Čech
2022  %Jakou barvu má nejdelší století?

Kniha Můj stát: Putování za památnými místy Čech je v

Přečtených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x