Mucošci a tajemství alchymie

Mucošci a tajemství alchymie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480094/bmid_mucosci-a-tajemstvi-alchymie-oTS-480094.jpg 4 7 6

Kdo z nás by nechtěl rozluštit tajemný pergamen nebo se vydat po stopách prastarých map? Není tedy divu, že i Míše doslova učaruje nález v historickém muzeu. Tím spíš, že je svázán s pověstí a roztomilými, leč tajemnými soškami Mucošků ze 14. století. S partou kamarádů se ponoří do časů pradávných ozvěn a naléhavého šepotu stínů. Vydají se po zašlých stopách zakázané alchymie, jinotajů, ztracené truhly, prokletí a tajemství Mucošků. Avšak ani ve snu je nenapadne, jaká dobrodružství a chvílemi i boj o holý život při tom zažijí. Rozluští tajemství alchymie? Podaří se jim odhalit záhadu Mucošků a najít poklad?... celý text

Přidat komentář

Anie94
12.08.2022 4 z 5

Co jako prvni musim vyzdvihnout je graficka podoba knizky. Krasna obalka a uvnitr jednoduche ilustrace, ktere krasne podtrhuji pribeh.

Knizka je psana jednoduchym stylem, coz deti i jejich rodice, urcite oceni. Pribeh plyne prirozene, nejsou tam zadna hlucha mista ani zbytecne vycpavky. Pro dospele ctenare je pribeh trosku naivni, ale je idealni pro detske duse, ktere potrebuji mit jistotu, ze vse dobre dopadne a dobro zvitezi nad zlem. A treba je to podniti i k vlastnimu dejepisnemu badani.

Autorka suprove zaradila do pribehu dobovou mluvu i dobove prvky, coz dalo celemu pribehu o to vetsi kouzlo. Urcite rada doporucim malym ctenarum, ale i jejich rodicum, ci prarodicum.

katerina5516
14.03.2022

Kniha pro malé i velké čtenáře mě zaujala alchymií v názvu a jelikož znám její autorku, neváhala jsem ji podpořit už v předprodeji. Musím říct, že mě velmi potěšilo, jak přístupnou formou dětem přibližuje historii v daleko srozumitelnějším kontextu, než se učí v dějepise. A také odkazy na reinkarnaci, rodové kletby, osobní rozvoj a víru, odvahu a vytrvalost velice oceňuji. Je skvělé, že k těmto tématům můžou přijít už děti a dozvědět se o nich tak hravou formou. Samotná alchymie pak také nezklamala, je zde krásně vysvětlená a ukázaná.


Elulilinka1
13.12.2021 4 z 5

Krásná kniha pro děti, která vás přenese do napínavého středověkého příběhu, ve kterém se hrdinové musí vypořádat s nejedním nebezpečím.

Ronnie Sparks
07.12.2021 5 z 5

Kniha se čte velmi dobře a rychle. Je to díky napínavému a strhujícímu příběhu, který obsahuje akci, napětí, kamarádství, lásku a cestování časem. Příběh je ozvláštněn staročeštinou, kterou se v roce 1422 mluvilo. Více v recenzi.

Klímuška
27.11.2021 5 z 5

Míšina maminka pracuje v muzeu. Nově tam mají sošky roztomilých tvorečků Mucošků a pergament, složený ze čtyř částí, který k nim patří. Míša vše povypráví svojí partě přátel. Einstein trochu pátrá a dozví se o ztraceném pokladu na nedaleké zřícenině.

Společně se jim podaří projít bránou času a místo roku 2020 se ocitají
v roce 1422. Jejich cesty se rozdělí
a ve dvojicích musí splnit své úkoly.
Vydávají se po stopách alchymie, jinotajů, ztraceného krále Jana III a za tajemstvím truhly. Cestou se někteří dostanou do smrtelného nebezpečí, učí se trpělivosti a nachází lásku.
Podaří se jim nakonec porazit zlo?

Tohle je akční příběh nejen pro děti kde se stále něco děje. Příběh
o přátelství a odvaze, kde se mluví staročeštinou, což dělá knihu zvláštní.

Hanulka
18.11.2021 5 z 5

Jak víte, já moc nelpím nad tím, jak vypadá obálka knihy, spíš mě zajímá anotace, ale musím říct, že si autorka a grafička dali záležet. Pro dětského čtenáře je to hodně lákavé.

Příběh pojednává o šestici dětí, která po přečtení záhadného pergamenu se snaží zjistit jeho tajemství.
Začátek knihy je zasazen do roku 2020 a později se naši hrdinové branou dostanou do roku 1422 a snaží se zrušit kletbu.
V minulosti naše odvážná šestice zažívá nejedno dobrodružství a nebezpečenstvo.
Jak to celé s našimi hrdiny dopadne, se dozvíte v knize.

Tuto povedenou knihu jsem si mohla přečíst v rámci spolupráce s autorkou ještě dřív než se dostane na pulty knihkupectví.
Jako máma musím říct, že kniha je opravdu vydařená. Je napsaná jednoduchým stylem, takže když ji budete číst svému prďolovi nebo si ji bude číst on/ona sám/a, bude zaujatě poslouchat a nejen dítě. Věřím, že by se mohla libit i dospělým.
Moc se mi libilo jak si s tím autorka dala záležet. Pergamen je krásně napsan a i žena, se kterou se hrdinové setkali nemluví jako clovek z 21.století, ale z doby, ze které pochází, což mi na knížce přijde hodně originální.
Příběh je fikce, ale já se tu veřejně přiznávám, že jsem si místy myslela, že by to mohla být pravda.

Vaše KM

Štítky knihy

pro děti alchymie parta dětí dětská dobrodružství

Autorovy další knížky

2021  85%Rododendron: Za horizontem osudu
2021  80%Mucošci a tajemství alchymie

Kniha Mucošci a tajemství alchymie je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Chci si koupit1x