Mŕtva z jazera

Mŕtva z jazera https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145604/mrtva-z-jazera-145604.jpg 4 19 7

Přidat komentář

Nofar197
01.08.2023 2 z 5

Objeveno náhodou, už si ani nevzpomínám, kde přesně. Taková, detektivni jednohubka z osmdesatek, nic převratného nebo nezapomenutelného, ale celkem usla. Je fakt, že odhalení vraha mě celkem překvapilo. Dávám dvě hvězdy.

KlariN
08.11.2020 1 z 5

Jednorázový výlet do normalizační krimi? Proč ne. Do tramvaje ideální. A po dočtení jí tam rovnou i odložit. Decentní plus za vydařené ilustrace.


ludek.n
28.02.2020 2 z 5

Zlatá osmdesátá léta. Éra disca, spotřebních družstev, tuzexových poukázek, prošoupaného linolea, žluto-bílých vozů veřejné bezpečnosti, všeobecného vlezdoprdelkování, soudruhů a soudružek… Mrtvá z jezera Bohumila Liperta je ohlédnutím za pulpovým detektivním škvárem toho nejhrubšího zrna, který v Česku vycházel pod hlavičkou Našeho vojska v edici Magnet. Už jenom skutečnost, že byl rozšiřován do jednotek ozbrojených sil a prodáván v síti PNS (Poštovní novinová služba) mluví za vše. Případ kapitána Mareše a poručíka Bláhy, kterým zdatně sekunduje nadporučík Koubek z oddělení hospodářské kriminality, oživuje mnohé z absurdit bývalého socialistického režimu, kdy dvakrát dvě sice obvykle bývaly čtyři, ale někdy to bývalo i pět a více. Zvláště pro ty soudruhy, kteří v tom uměli chodit a řídili se heslem: „Kdo neokrádá stát, okrádá sám sebe“. Dnes je Mrtvá z jezera historická faksimile, jejíž genealogie by mohla mít strukturu: přečíst-zahodit-zapomenout. A věřte mi, že do Krňova se určitě nebudete chtít znovu vracet.

milan3144
30.10.2019 3 z 5

Dostal jsem chuť na nějakou detektivku a z nostalgie, jako připomenutí svých junných let, kdy jsem cestou ze školy kolem stánku PNS sváděl vnitřní boj, zda ulehčit své peněžence od kapesného za Ábíčko, Ohníček, Pionýrskou stezku či jiný časopis, nebo sáhnout hlouběji a vyndat osm kaček a pořídit si detektivku Magnet.
Jestli jsem tuto někdy už četl si nevybavuji, ale zcela určitě v knihovně byla. Co se týče samotného hodnocení, tak strhující to rozhodně nebylo, ale na druhou stranu můj detektivkový apetit to dokázalo zase na čas ukojit.
Tři hvězdy.

babystar
25.03.2019 4 z 5

Čtivá detektivka na téma: "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." A dokonce může dojít i k vraždě.

Jadla
18.01.2019 3 z 5

Řekla bych perfektně průměrná detektivka z dob normalizace, výkonní pracovníci, inventury, náměstci. Příběh celkem fajn, rozuzlení očekávané, ale ne nudné.

dagmar5477
01.12.2017 5 z 5

Pohodová detektivka, moc dobře se četla.