Mrazivé interview

Mrazivé interview https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536637/bmid_mrazive-interview-6620e862907a0.jpg 3 30 13

Thriller uznávaného autora vypráví napínavý příběh odehrávající se v krátkém časovém rozpětí čtyřiadvaceti hodin. Velmi chytře napsaný adrenalinový román, který vás zcela pohltí… Kate Hardingová, jež se zotavuje z osobní tragédie, se po smrti manžela snaží znovu najít smysl života. Práci letušky už nemůže vykonávat a věnuje se zaměstnání ve firmě zajišťující vztah s veřejností. Když ji osloví poradce pro přijímání nových pracovníků, dostaví se na pohovor pro vysoce váženou pozici ve špičkové společnosti a očekává, že získá práci svých snů, která slibuje nejen mnohem vyšší plat, ale zároveň cestu nahoru po kariérním žebříčku. Toto setkání probíhá v luxusní třináctipatrové kancelářské budově v centru Londýna v pátek v pět hodin odpoledne, kdy téměř všichni odešli domů na víkend. Kate se ocitá sama s mužem, jenž s ní vede pohovor, a ani v nejdivočejších snech si nedokáže představit, jaké další události může očekávat. Nic v této hře na kočku a myš není normální, vše je zvrácené, mučivé a nebezpečné. Kate se ocitá ve smrtelné pasti a začíná boj o život. Jaký skutečný důvod se za interview skrývá?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: audiokniha , Audiotéka
Originální název:

The Interview , 2022


Interpreti: Jiří Schwarz , Veronika Veselá
více info...

Přidat komentář

kamka1103
24.04.2024 3 z 5

Doposloucháno. Kniha se mi poslouchala pěkně,ale ve psané formě by mě asi neoslovila.

playada
12.01.2024 3 z 5

Dávám tři hvězdy za slibně vypadající první dvě třetiny. Bohužel se to pak zvrhlo v cosi nepříjemně sladkobolného . Hlavní hrdinku jsem si přes všechno úsilí nedokázala oblíbit. Připadala mi jako nějaká Robokopka. Navzdory mnoha pošetilým a iracionálním rozhodnutím se vždy nějak zvedla doslova hrobníkovi z lopaty . Konec nebudu prozrazovat, kdybyste si chtěli přečíst, jak to s ní dopadlo...


Nik..
06.01.2024 odpad!

No, nejsem nadšená, nejsem nadšená z celé knihy.

Zápletka:
Kniha pro mě naprosto nezáživná, o ničem. Mladá žena (bývalá letuška) jde na pohovor do firmy a snaží se o práci, se kterou prozatím nemá žádné zkušenosti. No a najednou se pohovor začne stáčet zcela jiným směrem. Po nevhodných otázkách v dotazníku, se žena ocitne sama, zamčená v místnosti a snaží se z firmy (ve které touhle dobou už je jen ona a muž, který s ní vedl pohovor) uniknout. Bohužel/bohudík, v téhle fázi jsem skončila Tyhle stránky pro mě byly zbytečně zdlouhavé a kolikrát i situace byly velice přestřelené.

Závěr:
Za mě rozhodně ne..

simca9342
05.09.2023 4 z 5

Mladá žena Kate se uchází o místo, se kterým nemá zkušenosti. Práce letušky , kterou dělala dost dlouho na to, aby v létání našla svůj sen musela opustit. Stejně jako ji opustili v dětství rodiče tak se teď musí zotavit z úmrtí manžela .
Bratr ji byl tím jediným z rodiny , o kterého se mohla opřít, když nejvíc potřebovala. Dávku štěstí a Lukeovych poznámek teď určitě potřebuje. Čeká ji pohovor, který nebude jako z pohádky. Sama večer s mužem v luxusním kancelářském komplexu...
Co vše se může stát?

Leona333
26.08.2023 3 z 5

Interview mezi Kate a Joelem mi až tak mrazivé nepřišlo. Místy spíše zdlouhavé a i neuvěřitelné... Skoro jsem měla pocit, že je Kate nějaká "superhrdinka", když vezmu v potaz, co vše v knize riskovala, udělala, aby se z tak svízelné situace - budovy dostala...
Samotný konec, závěr knihy mi přišel moc emočně vyšponovaný, skoro až do patosu...
Knihu pošlu dál, aby udělala radost třeba někomu jinému. Já se k ní už vracet nehodlám.

VeruMalfoy
23.04.2023 3 z 5

Knížka mě zaujala svým názvem, a proto jsem se do ní pustila. Během čtení jsem ale pochopila, že jde o takový ten typ knihy, která vás neurazí ani nenadchne. Pro mě se v této knize nestalo nic extra zajímavého a překvapivého až na jeden drobný moment, který jsem úplně nečekala, ale nebylo to něco, co by mi vyrazilo dech. Každopádně, co musím pochválit, je fakt, že byla kniha velice dobře namluvená, protože jsem jí poslouchala v audio verzi. Děj se odehrával prakticky na jednom místě, ve firmě, což by nebyl zas takový problém. Takových knih už jsem pár četla. Problém byl, že hodně událostí jsem předvídala. Ani chování hlavních postav mě nějak nepřekvapilo. A padouch knihy myslel opravdu na všechno, až se to zdálo chvílemi nemožné. Ale profík je prostě profík Bohužel i přes vysokou inteligentnost padoucha jsem se chvílemi až nudila.

soupik2012
13.04.2023 4 z 5

Způsob jakým je tato kniha napsána, mi až nápadně připomínala Rozbité okno od téhož autora. Začátek příběhu mě nadchnul a zcela pohltil. Komorní příběh, který se odehrává v temně hororové atmosféře. Při poslechu této audioknihy jsem si také vzpomněla na film Kostka, který mi tento příběh v mnohém připomínal. Bohužel se ale opakovalo to samé co v mnou již zmiňované knize Rozbité okno. A to totálně pokažený závěr, který bych snad i já napsala lépe. Znova musím připomenout film Kostka. Ve kterém na konci zůstalo mnoho otázek nezodpovězených. To je určitě lepší cesta, než to co zvolil pan Ewan. Dialogy a děj příběhu jsou velikou slabinou tohoto autora. Na druhé straně snad jenom pan Jozef Karika dokáže v dnešní době vytvořit tak děsivě věrohodnou hororovou atmosféru. Audioknihu lze označit za vydařenou a na jejím načtení se podíleli nařátoři: Veronika Veselá a Jiří Schwarz.

Anahk1
10.02.2023 4 z 5

Audiokniha.. musím říct, že se mi kniha líbila. Nechybělo napětí a děj měl spád..

Hvězdinka
27.01.2023 4 z 5

Stejně jako Rozbité okno se jedná o omezený prostor a hon na kočku a myš. Kniha měla spád, doporučuji.

katallinka
15.01.2023 3 z 5

Anotace zněla zajímavě a i provedení nebylo špatné. V knize byla řada zajímavých zvratů, ale bohužel taky dost zdlouhavých pasáži. Rozhodně nelituju, že jsem se do knihy pustila, ale doufala jsem, že mě více zasáhne.

Opatov
04.01.2023 4 z 5

Audio. Knížka se mi i přes nízké hodnocení docela líbila. Jednotlivé dějové zvraty se postupně vrší a rozuzlení přijde opravdu až nakonec.

L.Helena
17.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Napínavé, čtivé, několik překvapení ve vývoji děje... Zpočátku to vypadá na thriller spíše psychologický, ale během pár kapitol je z toho dokonalý thriller akční. Hlavní hrdinka tak trochu jako Bruce Willis v ženském vydání, ale budiž. Kniha mě bavila, ovšem obecně mně vadí nevinné oběti, které se k případu nachomýtnou naprosto náhodou a zaplatí za to svým životem. I tak dávám 4,5*

Pípasek
10.08.2022 5 z 5

Jsem rád, že jsem jako obvykle nebral na vědomí ohodnocení knihy. Čtenář, který dává z 90% hodnocení "odpad" není pro mne objektivní.
Kniha mě připomněla tématem americký film a proto jsem si čtení užíval. Dosadil jsem si do postav oblíbené herce a sledoval napětí až do konce. Samozřejmě, stejně jako v jiných knihách, jsou hlavní postavy, resp. jedna, k neudolání.

Autorovy další knížky

Chris Ewan
anglická, 1976
2020  72%Rozbité okno
2022  63%Mrazivé interview
2008  84%Amsterdam

Kniha Mrazivé interview je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst18x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x