Mravenečkova dobrodružství

Mravenečkova dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407358/bmid_mraveneckova-dobrodruzstvi-Yt5-407358.png 4 15 10

Mraveneček se opět vydává na cestu. Tentokrát je to ale cesta opravdu dobrodružná! Mraveneček musí zachránit svého zraněného strýčka, který se vydal na průzkum až k dalekému řepnému poli. Cestou malý dobrodruh potkává mnoho hmyzích kamarádů, ale i nepřátel, před kterými je třeba se mít opravdu na pozoru. Za každou kapitolou knihy následuje zajímavost vztahující se k postavě z příběhu, básnička či hádanka a zábavný úkol. Kniha tak malým především předškolním dětem přináší nejen zajímavý příběh o síle přátelství, ale i poučení a zábavu. Knihu lze číst zcela samostatně nebo v návaznosti na předchozí dílo Stanislavy Reschové Mraveneček na cestách.... celý text

Přidat komentář

Briv
05.05.2024 4 z 5

* Knížku jsem nám půjčovala na dovolenou a bavila syna, mě i manžela:). Nejvíc to vyhrála básnička, co recitovalo háďátko:
"Vidělo jsem brigádníka na kole,
prý že míří, než se setmí, na pole.
Tam brigádnice okopává řepu,
skloněná nad řepou v dřepu.
Určitě ji záda bolí,
samotinkou v řepném poli.
Brigádník je kamarád,
pomůže, má řepu rád.

Annabelka
06.12.2022 4 z 5

Knížka krásné ilustrovaná, jednoduchý příběh. Co jsem tedy moc neocenila jsou úkoly mezi čtením. Čtu vždy před spaním a syn chtěl úkoly řešit a odvracelo to od děje. Takže byl tím narušen takový ten náš uspávací rituál


Petrush
07.04.2022 4 z 5

Nápadité, vtipné, hravé, poučné. Líbilo se.

Daněla
24.03.2021 4 z 5

Hezká knížka - krásný příběh, moc hezké ilistrace. Text je jednoduchý a srozumitelný.

maminkoutek
09.02.2021 4 z 5

V knize Mravenečkova dobrodružství se opět setkáváme s odvážným mravencem, který se tentokráte rozhodne, že pomůže strýci, který si poranil nohu a nemůže se dostat domů. Kromě příběhu na děti čekají zábavné úkoly.

poetree
16.08.2020 4 z 5

Celkem slušná pohádka, dokonce se nám poprvé stalo, že jsme se SPOLEČNĚ se synem zasmáli situaci s pomalým šnekem, jinak vtipy ještě moc nepobírá :-)

Samsa
21.04.2020

Nevim, ta moje předřečnice Míla86 bydlí určitě v desátém štoku činžáku někde v Porubě nebo Brně Líšni a neví, co sou brablenci v posteli. Jinak by nemohla zplodit takové ty věty o Sekorovi, harmonii a tak. Já eště beru knihy o tom broukovi Pytlíkovi, včelku Máju nebo Žížaláky. Ale brablenci - NIKDY! Lezou nám po bytě za sebou jak dyby jéli Túr de Fránc. Klidně do postele, raděj ale do komory. Navíc sou zrzatí - asi doletěli do Karviné z Irska, jako koronavirus z Číny do Evropy. Tata na ně šlape, dává jim jakýsi zelený cukr, nic ale nezabírá stoprocentně. Já sem jim teď, jak otevřeli na Velikonoce Uni Hobby, koupil "mravenčí bufet", ať si dají, cyklisti jedni! Takže knížky o brablencách - nebrat! Taky krtek!, vím, že Portál má aj Rok s krtkem. No rád bych věděl, esi by autorka Sloupová tu knížku napsala, dyby jí krtci rozesrali zahradu tak jak nám s tatú!!!

Míla86
21.04.2020

Mravenečků není nikdy dost, už od dob pana Sekory, až po dobu paní Reschové. Tato knížka je doslova malá a milá, s jednoduchými příběhy a krásnými ilustracemi (paní Hegerové) na křídě. Děti v předškolním věku jí budou rozumět, což u podobných knížek není nikdy stoprocentně zaručeno. Ústřední příběh je klasický - hlavní hrdina (mraveneček) jde přírodou za svým nemocným strýcem. A vidí nejrůznější rostliny a roztodivné kolegy brouky. Dítěti se otvírá a zvětšuje mikrosvět, jenž ho v běžném životě obklopuje. Dítě se seznamuje jak s mraveništěm, tak s beruškami, škvory, žížalami, háďátky i hovnivály. Svět veskrze přátelský, živočišstvo se vzájemně na sebe usmívá. No a pak rostlinstvo, dítě zde má i určovat - mátu, hluchavku, jitrocel, babočku, řepu cukrovku. A v tomhle spatřuji jeden z originálních přínosů Mravenečkova dobrodružství - knížka nejenom baví, ale také učí. Jak příběhy samotnými, tak žlutě podbarvenými texty typu "víte, že...", hádankami, básničkami, hledáním rozdílů či bludištěm. Tato knížka by měla dítě potěšit, aktivizovat jeho fantazii, pocit harmonie, paměť, koncentraci a touhu vyrazit ven z bezpečí svého digitálního domova. Palec nahoru!

Karinka2012
09.12.2019 3 z 5

Knížka nebyla špatná. Jednoduchý příběh pro nejmenší děti. Krásné ilustrace paní Hegerové.

bookcase
11.11.2019 5 z 5

Veselé vyprávění s poučným kontextem, plné krásných ilustrací a hádanek, které dětem přiblíží hmyzí svět.