Most lásky v Paríži

Most lásky v Paríži https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313128/bmid_most-lasky-v-parizi-wkO-313128.jpg 4 50 16

Najnovší, trinásty román autorky svetových bestsellerov. Mladá a pekná zdravotná sestra Annabelle opúšťa rodný Londýn a hľadá si uplatnenie na druhom brehu Kanála La Manche – v Paríži. V cudzej krajine a cudzom meste sa zoznamuje s novými ľuďmi a prostredím, spoznáva bohémsky život parížskych umelcov 30. rokov minulého storočia a dúfa, že nájde lásku. Čoskoro ju však osud zaveje do Španielska a tam Annabelle zažije bezhraničné šťastie, ale i hlboký žiaľ. O dve desaťročia neskôr iná mladá žena, Annabellina dcéra Eugenie, vystúpi v Paríži z vlaku a na prvý pohľad si toto nádherné mesto zamiluje. Talentovaná umelkyňa sa s vášňou vrhá do víru nového vzrušujúceho sveta, no zakrátko zistí, že v jeho tmavých zákutiach sa skrývajú dávne tajomstvá jej rodiny...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Echoes From Afar , 2015


více info...

Přidat komentář

Morana107
16.07.2022 2 z 5

(SPOILER) Bohužel jsem knih na podobné téma četla vícero, aby mě zrovna tato dokázala nadchnout. Téměř totožný námět můžeme najít u Třpytivé hodiny od Iony Grey, který je o několik stupňů čtivější. Autorka tady úplně zbytečně popisuje sáhodlouze nudné prostředí a pak jen tak mimochodem zjistíme, že už se dali hlavní hrdinové dohromady. Takže jsem nedokázala Henriho ani pořádně poznat a najednou lup a je mrtvý, pak zase ne. Nejvíce zaujme sbližování Henriho a jeho dcery, ale jinak je kniha jen chabým pokusem o srdceryvnou bichli. Jedna hvězda za snahu a druhá za můj osobní vztah s Paříží, kterou jsem nedávno navštívila, takže jsem se díky knize nostalgicky vrátila na ona místa. Ale pro ty, kdo v Paříži nikdy nebyli, se dočkají pouze prázdných jmen míst, kde se odehrává stejně prázdný příběh s hlavními hrdiny bez výrazu.

martinaandulka
20.08.2020 5 z 5

Moc se mi kniha líbila,je tam romantická linka,občanská válka před druhou světovou ve Španělsku což jsem si rozšířila obzory a milý příběh,který není úplně dokonalí jako je život... .


sgjoli
21.06.2020 5 z 5

Měla jsem chuť na nějakou historickou romanci, a tak jsem v knihovně sáhla po této knize. Neměla jsem popravdě moc očekávání, což mi asi paradoxně pomohlo, protože jsem si tuto knihu nakonec velmi užila a přečetla ji vlastně skoro na jeden zátah. V rámci žánru je to určitě skvěle napsaný příběh. Melancholicky bolestivý, ale přitom krásný. Romantický, ale určitě ne přeplácaný kýčovitými hloupostmi. Nebo aspoň já ten pocit z toho neměla. Přišlo mi to tak akorát. Byť romantické příběhy nevyhledávám zas tak často, tak čas od času na ně dostanu chuť a tato kniha se mi trefila do noty a do momentálního rozpoložení. Dostala jsem od ní přesně to, co jsem chtěla - hodnotím tedy naplno. Je to strašně fajn pocit, když si v ten "správný okamžik" přečtete tu "správnou knihu".

Linda007
12.03.2020 4 z 5

Je to poměrně předvídatelné, jen konec mě překvapil. Příjemná oddechovka z Paříže.

bábuška
02.08.2019 4 z 5

Magická Paříž, v ní časté zmiňování mostu Pont Neuf. Tam se potkali mladá Annabelle a malíř Henri. Do jejich osudu zasáhne španělská občanská válka. Henri odchází bojovat, ona jde pomáhat na frontu jako zdravotní sestra. Dozvíme se o vzniku i průběhu této války, což u nás nebylo tolik známo, ale byla to válka krutá a stála mnoho životů, nejen vojáků, ale i bezbraných žen a dětí v odlehlých vesnicích. Osud ty dva zcela rozdělil a po dvaceti letech tělesně postižený malíř uvidí oknem na mostě Pont Neuf mladou Annabell, svou vlastní dceru. Hodně zajímavá kniha.

mariva
28.08.2018 4 z 5

Zpočátku mě kniha až tak nezaujala, ale postupně jsem se do ní začetla s chutí a celkový dojem z ní byl velmi dobrý.

Ivetaa
05.03.2018 4 z 5

Od autorky mám přečtené všechny u nás vyšlé knihy. Příběh samotný je krásný a dojemný, ale mrzí mě, že autorka více nerozvedla život Annabele s Georgem v Anglii po válce.

Šárka5875
03.02.2018 4 z 5

Na novinku od Tamary McKinley jsem se hodně těšila a musím říct, že jsem malinko zklamaná. Čekala jsem emotivní, srdceryvný a hluboký příběh, ale o tom se mi v první polovině knihy mohlo jen zdát. Autorka úplně nevyužila svůj potenciál a to je škoda. Ve svém vyprávění klouzala po povrchu, vůbec příběh nerozpracovala do hloubky. Vždy, když došla k nějaké zajímavé situaci, zvratu, místo aby děj rozvedla, v podstatě ho jenom naťukla a šla dál. Mohla z námětu vytěžit mnohem víc. I co se týče postav, jsem měla pocit, že by je autorka dokázala čtenáři více přiblížit a lépe charakterizovat. Naštěstí druhá polovina knihy byla pro mě už zajímavější, děj plynul svižněji, nenudila jsem se jako chvílemi v první části. Kniha je tedy lepší průměr, ale žádná pecka. A že napsat pecku autorka umí, o tom jsem se již přesvědčila.
Přestože já cítím z příběhu trochu zklamání, knihu můžu doporučit.

putpuda
31.01.2018 4 z 5

T.M. mám moc ráda a vždy se těším na její novou knihu. Příběh Annabelle se mi líbil, Paříž je nádherná a má nezapomenutelnou atmosféru... Kniha se dobře a rychle četla. Přesto ubírám jednu *. A to proto, že se mi moc a moc líbí knihy autorky zasazené do "australského" prosřtedí. A to mi tady chybělo...ale i tak pěkné počteníčko ;)

tatafa
20.01.2018 5 z 5

Velice zajímavá kniha, která se snadno čte a docela povedeně bortí mýty o romantických knížkách, jakožto braku v literatuře. Podle mne je to ideální příběh, který v sobě ukrývá neobyčejnou osudovou lásku, napětí ze závěru příběhu a navíc ještě poměrně realistické popisy Paříže 30. let minulého století i prostředí španělské občanské války, ze kterého rozhodně silně mrazí. Prostě velice povedená kniha, kterou vřele všem doporučuji k přečtení.

zdehan
09.01.2018 5 z 5

Krásna kniha dobře napsaná taková oddechovka mužu doporučit.

alnahu
25.12.2017 4 z 5

Příběh ošetřovatelky Annabelle ,která odejde z domova ze kterého ji vykázal otec, aby poznala jiný život v Paříži u své tety Aline.Cestu jí zkříží mladý malíř Henri a stane se její osudovou životní láskou,kterou rozdělí občanská válka ve Španělsku,která je na čas rozdělí .Setkají se spolu v nemocnici ,kam je Henri přivezen se zraněním a Bell ho ošetřuje, opět spolu prožíjí krásné chvíle při kterých Bell otěhotní ,což Henri neví,protože je opět rozdělí válka, tentokrát téměř na dvacet let.Zda se opět setkají se dočtete v tomto romantickém příběhu s krásnou obálkou.Kniha se mi líbila.

josska
28.10.2017 4 z 5

Autorku mám moc ráda,obálka krásná a moc pěkný příběh

MinaHawke
22.10.2017 4 z 5

Moc hezký příběh a obálka mě taky zaujala.

intelektuálka
11.10.2017 4 z 5

Paříž a romantika - to k sobě prostě patří. Tady prožívá mladá Annabelle svou osudovou lásku k malíři Henrimu, ale vztah přetrhne válka... Každého z nich odvede jiným směrem a když po létech dochází k jejich setkání, už je všechno jinak... Pěkný příběh, Francouzi umějí žít pro lásku. Pro romantičky.

zuzana2599
28.08.2017 4 z 5

Kniha s překrásnou, podmanivou obálkou, která v sobě ukrývá moc hezký příběh neobyčejné lásky. Jedná se o odpočinkové, příjemné čtení, stránky jsem obracela velmi rychle... no musím zároveň napsat, že ačkoli to bylo krásně napsáno, mé emoce příběh neprobudil. Tak nějak klouzal po povrchu, a já hledala víc :-)
Ale určitě hezká četba :-)

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Tamara McKinley
britská, 1948
2000  86%Poslední valčík
2007  82%Letní bouřka
2008  85%Zaslíbená země
2010  80%Neúprosný žár
2002  85%Sasanka