Morušový strom

Morušový strom https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112155/morusovy-strom-112155.jpg 4 76 13

Tichá, skromná Lillian Manvillová prežila po boku svojho manžela takmer dvadsať rokov. Urobila čokoľvek, aby ho uspokojila, a na oplátku dostala život, o akom sa jej ani nesnívalo – život v bohatých vilách, cestovanie po svete, najdrahšie šperky a najluxusnejšie oblečenie. Keď miliardár Jimmie zahynie pri havárii lietadla, z jeho majetku nedostane Lillian nič – okrem starej farmy v mestečku Calburn vo Virgínii. Neočakávané okolnosti ju takmer zložia na kolená, no Lillian začne nový život – schudne, zmení si meno a za pomoci Matthewa Longacra, prívetivého, pekného muža z Calburnu, sa pustí do podnikania. Bude mať však odvahu odkryť pravdu o tragédii z dávnej minulosti a o smrti svojho manžela?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Mulbery Tree , 2002


více info...

Přidat komentář

alekis
07.11.2021 5 z 5

Je to román pro ženy, ale je v něm míň romantiky a víc napětí. Je poněkud spletitý, než se všechno nakonec vysvětlí, ale za přečtení určitě stojí.
Vývoj hlavní hrdinky je docela zajímavý, a i když víme, že všechno nakonec - v rámci žánru totiž musí - dobře dopadne, máme o ni trochu obavy, ale protože má po boku přátele a především švarného amerického šohaje, všechno nakonec zvládne :-)

petraj30
21.04.2021 4 z 5

Ani jsem to nečekala, ale byl to úžasný a zajímavý příběh.
Bylo tu více hlavních postav, ale všechny byly skvělé. Ten konec mohl být obsáhlejší, byl shrnutý do jedné kapitoly aby se neřeklo, ale nebylo vysvětleno plno věcí. Potěšilo by mě, kdyby se autorka více rozepsala o ostatních důležitých postavách, a hlavně, jak to s nimi dopadlo.
Ani tam nebylo zmíněno, proč spolu Patsy a Janice nemluvily a mnoho dalších drobností.
Ten detektivní příběh byl zajímavý, ale bylo tam řečeno už tolik verzí, jak to skutečně bylo a nebylo, že jsem se v tom ztrácela. Budu si to muset přečíst ještě jednou, abych to správně pochopila, ale taky proto, že se mi to moc líbilo.:-)


ydnac
07.09.2020 4 z 5

Hezké, oddychové čtení :-)

Kudík
19.05.2020 4 z 5

(SPOILER) Lilian se mi dle popisu moc líbila, co na tom, že měla větší zkřivený nos a nějaké to kilo navíc. A o to víc v ní viděli i muži, hlavně James Manville, alias její Jimmie. U něj jsem zase ocenila to, že ze začátku jí sliboval, že se o svého "Piháče" postará. Ale potom to nabralo spád a jeho dopis ve znění: "Zjisti pravdu o tom, co se stalo, budeš tak hodná, Piháči? Udělej to kvůli mně. A nezapomínej, že Tě miluju....."
Jenže se postupně odhaluje pravda, která je relativně krutá a já se v ní trochu zapletla, ať už v přehledu některých hrdinů, anebo jejich věku, příp. v té Jamesově "pomoci". Bailey postupně s Mattem a dalšími, kteří jsou ochotní i za vysokou cenu pomoci, ať už Phillip s Carol, nebo nemluvící spolu Patsy s Janice, Martha, Alex a mnoho dalších postav, odkrývá minulost a vše okolo "Zlaté šestky".

pip11
23.04.2020 5 z 5

Neprůbojná Lilian ovdoví, a zdědí pouze rozpadající se farmu spolu s posledním přáním, aby odhalila pravdu. Při odhalování tajemství malého města se dostává až do dětství svého manžela a odhalení s sebou přináší i možné nebezpečí. Poutavý příběh, četl se dobře.

raty
12.04.2020 4 z 5

Chtěla jsem nenáročnou oddechovku a přesně tu jsem dostala do rukou. Romantický, trochu za vlasy přitažený příběh. Prostě pohádka na dobrou noc.

marketa4469
17.08.2019 5 z 5

Krasna kniha, něco zase trochu jiného od spisovatelky, roman ze současnosti. Po popisu oné farmy bych se snad hned stěhovala, jak krásně to bylo popsané. Příběh zajímavý, velmi dobře se četla.

jennefer
24.08.2017 4 z 5

Pro mě jedna z vtipnějších a zajímavějších knížek od Deveraux, bavila jsem se. Jen škoda, že Lil s Mattem doma neměli víc rozbrojů ohledně jeho nábytku, to mohla být velká legrace;-)

alfinha2321
08.08.2017 4 z 5

Milá kniha o poněkud ušlápnuté Lilian, která se musí postavit na vlastní nohy a zjistit, proč jí manžel neodkázal nic, než rozpadlý statek. Docela se mi líbila a dobře se četla, ale měla jsem velký problém si zapamatovat, kdo je kdo, takže některé postavy se mi pletly (zejména chlapci ze Zlaté šestky). Občas příběh sklouzl do přílišného limonádova, ale jinak se kniha celkem dala číst. Na dovolenou značka ideál.

hankapimi
19.12.2015 3 z 5

Moje první knížka od J. Deveraux, dobře se četla, byť jsem měla chvílemi pocit, že příběh jen "klouže po povrchu"...Pouze v náznacích nespokojenost Lilian s dosavadním životem a její obrovská vnitřní síla postavit se osudu, dopátrat se pravdy a zařídit si život, jaký si vždycky přála žít ! Taková lehká oddechovka pro sychravé dny....

Mh200877
07.09.2014 5 z 5

Súhlasím s pirin. Recenzia od Weil je úplne scestná. Krásna kniha, ktorá vykresľuje príbeh manželky miliardára, ktorá sa po jeho smrti z úplnej "puťky" stane sama sebou a vyrieši príčinu prečo zomrel. Mám radšej historické romány, ale tento je môj obľúbený aj keď je zo súčasnosti :) Určite stojí za prečítanie.

pirin
27.02.2012 5 z 5

WEIL, zrejme jste napsal komentar bez toho abyste knihu precetl...ten miliardar byl s manzelkou spokojeny az moc...miloval ji hodne a zanechal dedictvi - presne to, po cem jeji duse tuzila :-) Knihu doporucuji, je ctiva a zajimava.

WEIL
19.08.2011

Lilian. Na ulici by jste si si pro její nenápadnost ani nevšimly, ale má za muže rovnou miliardáře, ne milionáře, takže si bydlí kde chce, jí co chce, cestuje kam chce a co jí tedy chybí?

Aby měl jejjí muž delší život, neb zahynul.
A jelikož nebyl s Lilian jako s maželkou spokojený, tak dědictví se přesouvá na jeho dva sourozence, kteří střídají přepychový život s Lilian a tím je spravedlivosti učiněno za dost.

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  85%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky