Mluvčí

Mluvčí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388530/bmid_mluvci-81N-388530.jpg 4 89 17

Moře inkoustu a zlata série

< 2. díl

2. díl ohromujícího debutu ze světa, kde je čtení výsadou mocných. Sefia a Lučištník jsou na útěku. Lučištník však neprchá jen před Gardou, ale i před děsivými nočními můrami. Věří, že se jich zbaví, když se mu podaří osvobodit všechny chlapce, které vtiskovatelé drží v zajetí. A tak bitva střídá bitvu a z laskavého kluka se stává zasmušilý voják, který touží po nových střetech. I když mu Sefia v boji pomáhá, jeho proměna ji děsí. Nepřestává proto studovat tajemnou Knihu. Zjišťuje, že vlákna Lučištníkova osudu jsou propojena se zradou jejích rodičů. Pokud chtějí zabránit válce mezi královstvími, která je na spadnutí, musí zastavit Gardu a zničit její plány…... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Speaker , 2017


více info...

Přidat komentář

Steffy
29.03.2023 5 z 5

Jak je vidět i podle hodnocení a komentářů, tak i pro mě byl druhý díl ještě lepší než první díl. Ale já byla nadšená i z prvního dílu. Opět jsem byla ohromně nadšená z básničky, kterou jsem si postupně skládala při čtení. I například zvýrazněných písmen a slov, která postupně napovídala. Nejvíc mě mrzí, že není přeložený třetí díl, protože bych opravdu potřebovala vědět, jak to celé skončí a bohužel nejsem tak zdatná, abych zvládla knihu přečíst v angličtině.
Opravdu jsem si strašně moc oblíbila postavu kapitána Rákose!! Lučištník je pro mě pořád trochu oříšek, ale kdo by se mu také mohl divit, když si prošel tím vším! Ale se Sefiou tvoří, dle mého, silnou dvojici, která za pomoci kapitána Rákose a jeho posádky dokáže vyřešit všechny ty záhady ohledně Knihy a celého vedení! A tak nějak doufám, že lidé přijdou na to, co se stalo, proč si příběhy jenom vyprávějí a neznají knihy.

A nakonec basnička!

Tohle je slovo a slovo je dar
naplní sliby a utiší svár
kdo ovládá slovo, ten určí si sám
i jméno i příběh jímž má býti znám.
Jsi hrdina? Zločinec? Zachránce? Lhář?
Čeká tě sláva, či ztratil jsi tvář?
Teď našel jsi hlad a kdo jsi můžeš říct.
Kdo však vyvol byl, ten nezvolí si víc.

Dyna08
17.03.2023 5 z 5

Druhý díl byl za mě lepší než první, opravdu doufám, že přeloží i třetí díl...


JointlieKat94
17.01.2023 4 z 5

První polovina nic moc.. s prominutím. Do čtení jsem se celkem nutila, a trošku mi tam vadilo (omlouvám se za to!) lgbt propojení.. já to prostě v knihách nemusim.. a proto takové ani nekupuji (v reálném životě je mi celkem fuk kdo s kym a tak..).

Co se týká druhé poloviny tak to bylo velké wau! To mě nadchlo, bavilo a líbilo se mi, a asi 150 stran jsem dala na jednou.

A teď jen lituji, že u nás třetí díl nevyšel a nějak si nemyslím, že se to změní.. protože by mě opravdu zajímalo, jak tohle dopadne! Že bych to zkusila v aj?

Eva_Skala99
16.11.2022 2 z 5

Táhlé, nudné, bez zápletky. Toto se opravdu nepovedlo. Přitom skvělý námět. Jen mi to přijde jako slátanina vícero nápadů. Škoda.

Lavina
15.07.2022 3 z 5

Uf, tato kniha mi dala zabrat... Aspoň do poloviny jsem se do čtení musela opravdu nutit... Potom, když už to konečně dostalo spád, byl konec. Vůbec jsem nečekala, že bude ještě další díl.... No určitě si ho přečtu,neboť mě zajímá jak to celé dopadne.

inachisio
30.08.2020 1 z 5

(SPOILER) Druhý díl mě strašně zklamal. Příběh byl o ničem, postavy byly spíš špatné. Opravdu se mi líbilo jen dozvídání se pravdy o Lučištníkově minulém životě a příběhy o pirátech. Musím ještě podotknout, že ač nejsem nijak zaujatá a toto téma jinak moc neřeším, vadila mi ta očividná propaganda LGBT. Cpát to do každého koutu této knihy bylo opravdu zbytečné a možná díky tomu mě celkově příběh znechutil, protože to tam bylo vloženo dost násilně. Taky nechápu složité vztahy mezi nejlepšími kamarády, kteří se navzájem střílí. Psychologicky by se to dalo popsat, ale na to už autorka zjevně nestačí, takže jako některé jiné pasáže to zde bylo nepatřičné a nepochopitelné.

Cynickýholub
09.08.2020 4 z 5

Druhý díl mě trošku zklamal. Nebylo to tím, že by se mi nelíbila dějová linka, ta mě spíš donutila být nedočkavá, co se třetího dílu týče, avšak zklamalo mě, že autorka zazdila charaktery dvou hlavních postav (Sefie a Lučištníka) z prvního dílu. Ano, je sice pravda, že v anotaci se píše, že se Lučištník mění, ale i tak. Je to, jako kdyby mu znovu nalezená řeč přinesla nějakou negativní auru, či co, a to mě dost zklamalo.
Jinak druhý díl odhalil spoustu otazníků z první knihy, což je zase na druhou stranu plus.

Dáduše
08.06.2020 2 z 5

Ze začátku jsem se nudila. Potom to šlo, ale už mě druhý díl ničím nepřekvapil. Začátek mě nebavil vůbec a na konci jsem čekala, jestli už budu mít konečně klid, takže to asi není kniha pro mě. Nevím, zda bych se k ní dokázala vrátit i když obálka je nádherná.

viola5163
11.05.2020 5 z 5

Druhý díl je úžasný stejně jako první, byly tam sice drobné chyby, ale jinak skvělý. Rozhodně stojí za přečtení a já i jiní se velice těšíme na pokračování. :)

Svica
24.07.2019 4 z 5

Stejně jako první díl je i tento naprosto úžasný. Když přejdete nějaké drobné chybičky a některé nelogické maličkosti a ponoříte se pouze do linie příběhu je to zážitek. Postavy tady dostaly prostor k rozvíjení se a linie několika milostných záležitostí skvěle podtrhuje hlavní děj.

mysik612
09.05.2019 1 z 5

první díl se ještě dal, ale tohle už je moc. Jak by mohl někdo zabít svého přítele, se kterým se cítí skoro jako bratři?

Hahabimbi982
22.04.2019 2 z 5

Minulá knížka se mi velice líbila. Tato měla ale spoustu chyb, kvůli kterým na mě neudělala moc velký dojem. Krásně psaná, ne však tak napínavě, jako Čtenářka. Příběh byl rozhodně zajímavý. Protiváhou jsou však velice časté překlepy, za což samozřejmě autorka nemůže. Myslím si, že některé smrti byly naprosto zbytečné, ale toto nechám na autorce. Co mě však velice naštvalo a zkazilo celkový dojem bylo to množství gayů a leseb, kteří by tam zaprvé VŮBEC nemuseli být a zadruhé by tam ani být neměli, protože tato vada není normální a nikdo by lidi neměl přesvědčovat ne bo jen poukazovat na to, že je. Akce tam bylo rozhodně víc, ale i obsahově toho bylo víc v prvním dílu. Byl mnohem zajímavější a poutavější a vůbec jsem se u Čtenářky nenudila. Za mě je jednička mnohem lepší a doufám, že autorka tento obrovský rozdíl mezi dvěma knihami vyváží dalším dílem.

ap_zdar
06.02.2019 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl je plný akce a to se mi líbí mnohem víc než na prvním. Také je tam víc lásky, což jsem si oblíbila. Nejhorší pro mě bylo, když Lučištník zabil Kaita a když Sefia opustila Lučištníka. Jinak skvělé❤️

andrejci
15.01.2019 4 z 5

Rozhodně lepší jak první díl. Původně jsme to nechtěla číst ale jelikož jsem si přečetla první díl a nemám ráda nedokončené série tak jsem se do toho pustila. Začátek byla nuda ale asi po 50 stránkách se to rozjelo. Bylo to víc akčnější než první díl a v těch jménech jsem se tak neztrácela. Líbilo se mi že to je z různých pohledů posvat, ale jedna linie mi tam chybělo. Co je ještě kladného je to, že jsme byla někdy příjemné překvapená. Co se mi nelíbilo bylo, že ty triky tam nebyli moc popsané, ale to jenom takový detail.

Orange8knihomol
10.01.2019 5 z 5

,,Mluvčí" mne mile překvapila, neboť svým příběhem překonala první díl. Podle mě to ovlivnilo také to, že vše bylo více propracovanější, postavy se staly lidštějšími a autorka se ve psaní stále více zlepšuje. Konečně se v knize objevila nějaká ta romantika a spousta věcí se čtenáři objasnila. Přestože je příběh stále plný násilí, krutosti a nechutenství, proč se divit?, když se jedná o dobrodružnou knihu, musím uznat, že se mi velmi líbil, ačkoli byl taktéž velmi složitý a zamotaný, načež mi dával zabrat a ani jsem vše úplně nepochopila.

Gizelaa
03.01.2019 3 z 5

Tak přečetla jsem si ji, protože jsem četla Čtenářku a zajímalo mě, zda to druhý díl vylepší. No přečíst se to dalo, ale asi to není kniha, ke které se budu vracet. Až vyjde 3. díl, tak si ho taky přečtu, protože nemám ráda nedokončené série :-)

Tofinka
01.01.2019 5 z 5

Druhý díl Čtenářky si mě získal opět kvůli grafickému zpracování... Psala jsem to v komentáři u prvního dílu a napíšu to i teď: Opravdu se pozorně dívejte! V knize se ukrývají hotové zázraky :D.
Děj se nám od prvního dílu dost posunul, opět kniha končí otevřeně a já opět nedočkavě čekám na další díl. Teď když se po přečtení nad knihou zamyslím, musím říct, že mě v příběhu nic výrazně nezaujalo. Ale ne ve smyslu, že by byla kniha nudná! Spíše jsem většinu věcí v knize čekala a příběh mi díky tomu krásně plynul.

Těším se na poslední díl a jsem zvědavá jestli se Sefii a Lučištníkovi podaří obelstít knihu. Přece jen CO JE PSÁNO, TO SE STANE nebo snad ne?

Štítky knihy

knihovny pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy další knížky

Traci Chee
americká
2018  72%Čtenářka
2018  81%Mluvčí