Zabiják 2 (druhá část) a 3

Zabiják 2 (druhá část) a 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531156/bmid_zabijak-2-druha-cast-a-3-65d74d0357273.jpg 4 6 2

Po zakázce v Paříži, která se poněkud zvrtla, se Zabijákovi jeho doposud tajný a úhledný svět začíná bortit. Už není tak skrytý před očima všech. Jeho útočiště ve Venezuele je prozrazeno, což jej donutí přijmout zakázku jihoamerických obchodníků s drogami. Provede ji se svou obvyklou chladnou efektivností, ale dá se z něčeho takového ještě vycouvat? Navíc už se nemůže spolehnout ani na muže, který jej dříve řídil, sháněl zakázky a spravoval jeho peníze. Život je boj, i když jste úplně obyčejný človíček. A když se živíte zabíjením lidí, můžou vás čekat ještě mnohem, mnohem horší potíže... celý text

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Crew
Originální název:

Der Killer


více info...

Přidat komentář

GoodGames
včera 4 z 5

Séria Zabiják je zatiaľ kvalita ako po stránke scenára tak aj svojou kresbou. Kým kresba je svieža a taká filmová, scenár je jednoducho zaujímavý a vôbec sa nečudujem, že po tomto námete siahol taký velikán ako je režisér David Fincher. Síce nie je scenár nejak napínavý alebo akčný, no všetky tie udalosti zo života profesionálneho zabijaka sú pútavé a má to aj fajn myšlienky a dobre napísané dialógy. Ak hľadáte kvalitný realistický thriller, Zabiják je pre vás to pravé.

Terva
08.04.2024 3 z 5

Můj společník, můj přítel,
můj rádce, můj bankéř . . .
všechna vajíčka
v jednom košíku.
(Ozubená kolečka 2)

Ozubená kolečka příběh druhý začíná tam, kde skončil příběh první. Tedy na horách. Hlavní hrdina si sice chce dát pauzu, ale na dovolené stejně přijme zakázku. A to je dobře, protože čtenář nebyl zvědavý na nějaké nudné lyžování. Tak že se to rozjede pěkně z kopečka a hned od začátku. Navíc je v tom dost mouder. Skoro každá věta, kterou Zabiják vysloví by se dala použít jako citát. Jako například oznámení, že objednatel vraždy je stejně vinen jako ten, kdo stiskne spoušť. Osobně se mi líbil výrok s Adolfem Hitlerem. Tento příběh je o pomstě.

Malá ochutnávka:
Kdo není připravený na smrt, nesmí tohle řemeslo dělat. Není na to stavěný a nejde mu to, ať už je na kterékoli straně. Zločinec nebo ne. Ať věří čemukoli. A jestli chcete znát můj názor: Všichni lidé ať dělají cokoli a ve kterékoli chvíli v životě, by měli být připraveni podívat se smrti do očí.

Dalším příběhem v této sérii je Dluh. Dluh je vlastně pokračováním, nebo lépe řečeno, důsledkem Ozubených koleček. Všechno navazuje na jedno a základem je povolání Zabijáka. A jak už jsem několikrát slyšel jedno zásadní heslo: Když to hodně dá, na nic se neptej. No, jest-li to někdy není chyba. A když vám prozradím, že v tomhle příběhu maj prsty Kolumbijci, každý tuší nějaký průser. Co se týče kresby tady je to na pováženou. Není to poutavá kresba, je jen účelová. Vlastně tu nenajdete jediný zapamatovatelný obraz nebo situaci. Tak že asi nejzajímavější je krokodýl na titulní straně.

Citát: Nakonec je jedno, kdo je zadavatel. Pořád stejná práce. (Dluh)


Část díla

Autorovy další knížky

Matz (p)
francouzská
2024  82%Zabiják 1 a 2 (první část)
2024  77%Zabiják 2 (druhá část) a 3
2024  0%Zabiják 4 a 5

Kniha Zabiják 2 (druhá část) a 3 je v

Právě čtených1x
Přečtených10x
Knihotéce10x
Chystám se číst1x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x